by W
Ei erine seegi roog seljankast ega guljaššist; see, mida me Eestis teeme, ka suurköögid ja valmistoidupakkujad.
"Pole paha, aga mu vanaisa, pärit Taškentist, tegi ikka teistmoodi."
Eelkõige ei peaks pilafis vist tomatipastat olema.
- Hommikul eimidagi, tass kohvi
- Lõunal eimidagi
Mul on endiselt jõehobulik "jamisssiiiiiis" mentaliteet, rosinaid ma ise küll oma soolase toidu sisse ei pane(ploome ja ananasse vabalt), aga oliive panen igale poole, kuhu saab (ja siis ka kui ei saa) ning täna tuli selline asi:
- kaelakarbonaad 1.12kg 2.47 (Maxima - 50%)
- mugulsibul 0.12 (Selver 0.49kg)
- porgand 0. 28 (Selver 0.69 ... v oli 0.65 kg)
- küüslauk 0.5 (Selver 6.99kg)
- tomatipasta 70g 0.49 (Selver)
- riis ca 400g 0.35 (Selveris Myanmari pikateraline 0.70kg)
- oliivid 270g purk 1.29 (Maxima kampaania)
- sool, must pipar 0.04
Kokku max 6; kogus 4+L ja seda ma söön 3 päeva.
Selveri odav riis on oma hinnaklassi kohta üllatavalt hea |
Protsess:
- Liha tuleb surnuks praadida*, st pruunistada, vett lisada, aurustumisel pruunistada ja nii mitu korda.
- Siis küüslauguküüned läbi pressi sisse, läbi segada, et kuumast õlist läbi käiksid.
- Siis kohe suurem osa tükeldatud porgandist ja sibulast sisse. Läbi praadida.
- Tomatipasta + keev vesi. Ja las see kombo toimetab veidi, ca 20 min päris korralikul kuumusel.
- Edasi riis peale, veel keevat vett peale, ei sega ... kõrbenud riis on suht maitserikkuja.
- Veel 15-20 min.
Tulelet ära, ülejäänud jämeda riiviga riivitud 1 mugulsibul ja suur porgand sisse **. Kaant peale ei pane. Ja vahetult enne söömist oliivid sisse.
* Mu meelest kokatakse liha enamasti liiga surnuks, aga ses toidus on parem ülipehme ja lagunev liha, mis toidust mahla sisse tõmbab e kuiv ei jää.
** Köögiviljad kokatakse ka surnuks - proovige kasutada lisaks kokatud köögiviljale nagunii toidu koostises olevat köögivilja, jämedalt riivituna, lisatuna alles siis kui "tuli on alt".
Jämeda riiviga porgand ja mugulsibul |
Pärast: väga ebatervislikult, mul on -50% Juubelisai Selverist ja Pepsit (0.59 0.33 purk, Laadapäevad), 1.65 kokku (jep, ma söön terve saia ära), ja mis oleks parem kui öine kurgiviil e plaanis on seljankast üle jäänud kurgipurgipoolik hävitada, 1.5 väärtuses.
Päev kokku 6 kanti. Kui ma just öösel tuunikalakonservi järele ei söösta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar