Lehed

kolmapäev, 7. august 2024

Ei viitsi enam mammi olla



Ma olen end otsustanud identifitseerida keskealise taganeva juuksepiiriga meessoost püknikuna.
Kahekümne esimene sajand, olen kes tahan.
Üleminekuga oma uue identiteedi laiade võimaluste aasale alustasin pühapäeval. 
Poes. 
Eluliselt oluliste kaupade ostmise käigus.
Kodus oli piima ja viina vaja. Kaks liitrit piima ja kaks pudelit viina ja müüja mõttetegevuse kiirendamiseks ostsin veel ühe tühja vigurpudeli ka. Kaupu kotti ladudes õnnestus mul kõik korraga maha pillata. vigurpudel läks muidugi katki ja pussitas piimakotid surnuks, viinapudelid olid plastikust ja elasid katastroofi üle. Ma tegelikult ei salli plastikust pudeleid, seekord, etskae, oli plastikust hoopis kasu.
Muide, vahemärkuse korras: ostsin viina kodust kaugel olevast poest, uskumatu kui "Mida elevant minust mõtleb?" ma mõnikord olen.
Esmaspäeval jätkasin mehistumist.
Muru hakkasin niitma, murutraktoriga loomulikult, niiduk on nõrkadele ja niiduk on ka takistus lõpmatu tüsenemise allamäge kulgeval rajal. 
Muru oli paras džungel, sirelinoorendik vaheldus tammevõsaga ja kreegimets kitseenela padrikuga. 
Õues on võrkkiik, väga kasulik asi. Traktoriga saab ju võrkkiige alt läbi sõita või jaa?  
Ärge teie prooviga, ei saa. 
Võrkkiik võtab traktori ninast kinni ja viimane tõuseb ilusasti, rahulikult, mõnusalt mürisedes pepu peale püsti. Muidugi on mul istme alt ohutuslüliti ära võetud ja traktori perutamise ajal jalg enam pidurile ei ulatunud. Taguots istmeni ka enam mitte ja lõpuks ei ulatunud ka käed roolile (no roolimine on püstise traktori puhul üsna mõttetu tegevus, kui aus olla) Lamasin siis selili maas nagu luike ootav Leda ja mõtlesin kui kiire ma peaks olema, et traktori alt enne minema saada kui see mulle otsa kukub. Õnneks suri masin välja hetkel kui ta täpselt püstloodis oli.
Keerasin neljarattalise jälle käpuli ja niitsin edasi - tore riistapuu, läks käima ja puha. Võrkkiige alt on siiani lapike niitmata.
Identiteedi muutmise mõte tuli pähe sama päeva õhtul kui õues sehkendades värskelt niidetud murul spagaadi maha viskasin. Põlv kraabitud, varbad sinised, eneseväärikus näoli mudas.
See viimane... mehed ju oma äparduste päras ei põe?
Ja ohutunde eiramine ning rabistamisega kaasnevad õnnetused on klassikaliselt mehine protseduur.
Ma üldistan kogemuse põhjal mille sain omal ajal oma kadunud mehele esmaabi osutades. Nüüd olen mina umbes samas vanuses, noh.

Mammist sirgub mees. 

Juukseid juba on nagu... polegi neid nagu õieti, eksole ja kere on täitsa olemas. Mida ma veel mehena vajaksin? 



36 kommentaari:

  1. Tubli.
    Järgmisena pead toitumist muutma. Kui professionaalne dieet - päevanorm on pool saia ja pudel viina - esialgu yle jõu käib, võib alustada saia ja odava keeduvorsti dieediga.
    Riided tuleb ka yle vaadata. Meie välimus mõjutab meie sisemust rohkem, kui me arvata oskame või tahame.
    Millalgi peab hakkama ka transpordivahenditega tegelema. Kas maakonnaliinid, jalgratas või Audi A4 aastast 1992, selles on kysimus.
    Nagu näha, tean ma keskealine mees olemisest nii mõndagi. Päris mõnusaid momente on, soovitan.
    Teisest kyljest, mis siis Sinu plogist ja lugejatest saab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Misse keeduvorst?
      Viin, sai ja saja silma konserv ikka. Serveeritult vanalt ajalehelt.
      Räim tomatis, koos peade ja sisikonnaga, jõllitab karbist vastu. Kaine peaga raskesti manustatav.

      Kustuta
    2. tuttava osalusvaatlused ehitusobjekti kõrval nurgapoes ütlesid, et vähemalt ehitustööliste dieet on saiakesed ja limonaad.

      Kustuta
    3. Ärge muretsege, dieet on mul standardile vastavalt ebatervislik (ok, alkoholi ma ilmselt vajalikus koguses ei tarbi...)

      Kustuta
    4. Küüslaugu-spinatidieet kotleti või ometiga, jahuvabad kanepiküpsised; tasakaalustav süsivesik tuleb alkoholist. Väljakutseks jääb kisselli valmistamine veinist, etanooli kaotamata ... nii sobib v?

      Kustuta
    5. Mu tuttavad ehitajad toituvad objektil jogurist. Olen selle kombe maal käies üle võtnud, töötab hästi.

      Kustuta
    6. Mis pagana sai, taimetoitlane oled ve? Tsialiha ja parem kui grillitud!

      Kustuta
  2. Piima, lausa toorpiima, müüakse ka plastpudelis. Ma muidugi ei tea, kas ka maal.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toorpiima kohta ei tea, aga midagi seal piimaletis plastpudelites on, äkki ongi piim.

      Kustuta
  3. Kiles piimaga juhtub niipalju jamu, et kokkuvõttes on odavam papist karbis piima osta.

    Aga muidu oled õigel teel küll.

    Ohutundega on nii, et see on nagu olemas, aga selle kõrval on sama tugev "ja mis siis". Kihutan maanteel, võin trahvi või surma saada, mis siis. Ulbin aerulauaga merel, võin ümber minna, aga mis siis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma püüdsin seda ootamise kohta mõista ja sirvisin läbi hea hulga luigeporri. Vist ikka väga ei oodanud. A pmst kasutasid nii kreeklased kui pärast päris-euroopa kunstnikud luike samal põhjusel miks jaapani "kunst" kulendite ja tentaaklitega olendeid. Sest "nendega võis". Paljas naine mehega - kõlvatu, linnu või loomaga - oh okei.

      Kustuta
    2. Kaur? KAUR??
      https://et.m.wikipedia.org/wiki/Leda

      Kustuta
    3. Ühesõnaga, Zeus pakkus Ledale üllatusseksi, aga paljudel maalidel ei näi Leda väga üllatunud olevat, pigem nagu korralikult ettevalmistunud trofee või nii.

      Kustuta
    4. Wut?
      P.s. Leda lugu on tyypiline "noor naine peab võimupositsioonil oleva mehe seksuaalseid soove täitma ja sellest tuleb igast jama"-lugu.
      Jaapanlastel on arusaamatult palju pedofiilse visuaaliga kraami.

      Kustuta
    5. Ma elan oma keskeakriisis meesterahva rolli sisse, saage aru!

      Kustuta
    6. Jajaa, ma kreeka mütoloogiat mingil määral ikka tean, see sõna "ootav" pani kahtlema. Zeusi asjus leidis vist iga Kreeka nurgatagune mõne kohaliku tütarlapse, keda taevane isand ühel või teisel moel panemas käis. Mis maakond see on, kelle naisi jumalad ei taha???

      Kustuta
    7. Ja no naisõigusluse vaatest on mitmejumalakummardus, kus maised tüdrukud võivad taeva armust käima peale saada igal pool ja ajal, palju mugavam kui kristlus. Plikal kõht ees? Naaberküla poistega sebimist eitab? Ah noh mõni üleloomulik jõud käis üle, ikka juhtub.

      Mehena vajaksid eeskätt rohkem enesekindlust. Võta see küsimus ise, tingiv küsimus ja kuidagi ebalev olemine. Mees ei vaja välist sisendit ega hilisemat valideerimist, ta teab ise ka. Oma arusaama maailma korraldusest pritsib ta igast august iga suunas. Heal juhul on see enesekindlus rüütatud kerge sarkasmi vormi, mis veidi leevendab, veidi teravdab.

      Harjutuseks loe mõni päev ajalehte ja kirjuta umbes kümmekond paikapanevat pealkirja päevauudiste kohta. Mõttes võid ka töökaaslaste või töökorralduse kohta sama teha. Või siis võta ühe päeva plogirull ja trei igast neist Kroonika uudis, jälle pealkirja tasemel (liiga palju vaimutööd pole mehele hea ega loomuomane).

      Kustuta
    8. Tõelise eesti mehena loen juba aastaid delfi ja kompostimehe kommentaariume, sest need on tih...enamasti sisukamad kui lehelugu ise. Nende abil mõistust treenida ja stiili lihvida on imelihtne ja eduelamus omaendagi õnnestunud kommentaarist saabub kiiresti.

      Kustuta
    9. Plikadele tegid kõhte ette nende oma pereliikmed, see on yleilmne traditsioon ja pole ka meil kuhugi kadunud. Kui suguluspaaritus juhtub mittesoovitav olema, siis põmst igas usundis on tavapärane see jumala kaela ajada.

      Kustuta
    10. Muidugi, aga möödalendav seemetpritsiv jumalus andis võimaluse sellesse leebemalt suhtuda kui monoteism, kus loobiti kividega surnuks või mis veel.

      Kustuta
    11. Kusjuures see, kellesse see seeme pritsiti, sai ise 0 leebust ja kõigilt tappa, ärme seda unusta, ja enamus jumalikke vastsyndinuid lõpetas sõnnikuhunnikus.

      Kustuta
    12. Huvitav, millise sõnumi sai eelnevast vestlusest praegu meesterahva rolli sisse elav Kaamos?

      Kustuta
    13. Selle, et ta on astumas oma elu parimasse osasse, kus on lugemata hulgal õigusi ning 0 syymepiina. Ta ei pea endale enam absoluutselt mitte kui midagi keelama, erinevalt elust pereemana, mis on sihuke paariavärk ja yhiskonna põhjakihi põhi. (Trolliirvel vasakule ära)

      Kustuta
    14. mustkaaren on kõik suurepäraselt kokku võtt :)))

      Kustuta
    15. Ja no naisõigusluse vaatest on mitmejumalakummardus, kus maised tüdrukud võivad taeva armust käima peale saada igal pool ja ajal, palju mugavam kui kristlus. Plikal kõht ees? Naaberküla poistega sebimist eitab? Ah noh mõni üleloomulik jõud käis üle, ikka juhtub.

      keskaja rahvakristluses tuli seevastu ette, et kui hoolega neitsi Maarjat paluda, siis pääseb ka rasedusest!

      (konkreetne näide ühest cantiga de Santa Mariast - nunn jäi rasedaks ja tal oli suur mure, aga neitsi Maarja aitab kõigi hädade vastu!)

      Kustuta
    16. aga mis Zeusi ringitõmbamisse puutub, siis oletatakse, et selles kajastub Zeusi-kultuse levimine kohtadesse, kus enne oli mingi muu peajumal. Kohalik emajumalanna jäeti muutmata, kohalikule isajumalale pandi aga uus nimi ja kirjutati kõik tema lood uustulnuka arvele.

      Kammisin Leda wikilehte, sain sealt teada, et on segane, kes ta vanemad õieti olid, aga jäi mulje, et on nende nimi, mis on, tema isal on midagi pistmist veega (kas on mõne vetejumala nimekaim või upub jõkke, mis saab tema nime, mis omakorda võib lihtsalt tähendada surevat-taassündivat jõejumalat). Ema paar varianti on jälle hobusenimelised - Leukippe (sõna-sõnalt valge hobune) või Hippodameia (hobusevalitseja). Seega tundub päris usutav, et kui usund polnud veel mütoloogiaks saanud, oli ta ka ise üleloomulik tegelane, veekogu ja hobuse tütar. (Mis meenutab omakorda seda, et kreeklaste mütoloogias on Poseidon korraga vetevalitseja ja hobujumal).

      Kaamose postituse kontekstis on fun fact, et Leukippe nimelisi tegelasi figureerib lugudes, mis hästi üldjoontes meenutavad Lumivalgukese lugu (sel Hobuvalgukesel on näiteks tema ilu peale kade nõbu, kes tahab ta ära hukata lasta) ja kahes Leukippe-loos saab temast lõpuks mees (mis laseb tal rahus selle printsessiga abielluda, kes temasse armus siis, kui ta oli veel mehena esinev naine).

      Kustuta
    17. Jõe ja hobuse tütar kõlab nagu meiegi mütoloodias müttav ratsukujuline näkk.

      Kustuta
    18. Mütoloodias müttav. Nagu näete on õigekiri üks äärmiselt loominguliselt toimiv mõiste.

      Kustuta
  4. Nii palju nippe uue elu alustamiseks, kummardan ette ja taha....ee...ikka mühatan nõusolevalt ja sügan....midagi.
    Kui ma homme peaks otsustama ilusaks hakata, siis ootan sama aktiivset nõuannete jagamist!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ilus mees on kindlasti parem kui kole!

      Kustuta
    2. Nunuh. Jõuame põhitõdedeni. Mees on parem kui mittemees ja kaks meest on ...ja ilus mees on parem kui ilusmees.

      Kustuta
    3. Teisest kyljest, mina olen sihuk

      Kustuta
    4. ...e mees, et sõidan, millega tahan, kui tahan, panen 6-ruutmeetrise kleidi selga, kui tahan, kyhveldan kruusa, kuni maksaarter klõpsuma hakkab. Ranged rollid on nõrkadele. Tänapäeva naine ei pea ellujäämiseks kõigile meele järele olema ja mees ei pea samuti olema otse 12. sajandist saabunud alfaisane. Samas, enamus inimesi ilmselt ei suuda sellised normieirajad ja sotsiopaadid olla ja ikka vajavad kas kellegi teise v siis ise endale tehtud piire ja norme.

      Kustuta
  5. Tänapäeval võid ennast identifitseerida kellena tahes. Iseasi kas ümbritsevad kodanikud seda tõsiselt võtavad. Aga seni kui nad miilitsat või hulluautot ei kutsu pole katki midagi kui vaid sind ennast ei häiri kaaskodanike arvamus ;) Igav ja lihtsama vastupanu teed minek on identifitseerida end sellena kellena teised näevad, paraku paljud meist unistavad midagi ägedamat olla. Mõned isegi pingutavad selle nimel, et teist identitreeti saavutada ja üksikutel õnnestub. Parim näide üliedukast identiteedimuutusest on Ukraina president, kes teisenes koomikust rahvuskangelasest presidendiks - kõik on võimalik kui väga tahta ja hullult õnne ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Terve hulk presidente teiseneb koomikuteks, kes 500 kohaga saali täis ei müüks kui presidendid ei oleks.

      President ja pretsedent on kuidagi sarnased...

      Kustuta
  6. Appi!
    No pärast seda, kui sa oma traktori istme alt ohutuslüliti eemaldasid, oled jõmm valmis, rohkemat pole vaja. Võibelt paar õllet külmikusse ainult.

    VastaKustuta