Lehed

reede, 13. oktoober 2023

Põhjaõnged

 Täiskasvanutele mõeldud sisu. 

Eksinud alaealistel on rangelt soovitatav kohe vabatahtlikult Tik-Tok-i naasta. 

**************

Et meil puhkuseplaanid ajastusega vähe puusse läksid ning Draakoniviljavabariigid tulevikku nihkusid, siis kehitasime õlgu ning nentisime, et Rootsiski jäi katkine laev kaemata. Ehk siis me läheme tagasi. Läänemere ärevaid aegu arvestades võib neid katkisi torusid, kaableid ja laevu selleks ajaks rohkemgi olla. Majasokku tahaks ka intervjueerida, peale tassikest (või kaht) Iiri kohvi. 

Sel korral tuleb reisikiri ette. 

Kui on soov ühineda seiklusega, mida ilmestavad purjus ja oksendav noorus, eneseväärikuse minetanud vanadus, räpparid, stripparid, kasiino ja kantri, siis vasta pollile (see on anonüümne) ning tee end kuidagi kuuldavaks. Paat lahkub sadamast 23.10.2023. 

**************

REISIKIRI REISIST, MIDA EI OLE OLNUD

Et mind on ennegi tabanud õnnetus Rootsi sõita ajal, mil Eestis on koolivaheaeg, siis teadsin, et sellest lihtalt ei saa midagi head tulla. Lisame ka oktoobrituulte möirged, mis mu õrna teo paanikasse ajavad, ja saamegi Täiusliku Tormi valemi. 

Aga kes ei riski, see elab (liiga) pikalt ja sureb hooldekodu kilelinade vahel.

Juba sadamas oli selge, et kõrged lained pilluvad “Balti Kuningannat” kuis ise soovivad.

Ootuspäraselt oli laev täis koolinoori. Elujanu. Energiat. Enesekindlust. Samal ajal ka kõhklusi. Uudishimu. Hormoone. Feromoone. Hulljulgust. Enesehävitust. Eelootavaid õppetunde. 

Esialgu ei olnud selles reisis midagi eksreemset kui kõrvale jätta noorte inimeste tormakus ja lärmakus. Ses osas olen õppinud vaikides seisatama kui põrandapesurobot, see on ohutuim viis oma teed tervena jätkata. 

Torm kogus hoogu nagu ka hallutsinatsioonides väänlev nooruse uljus laeva showbaaris. Mul tekkis paranoia, et saan selle valgus- ja muu šõu mõjul elu esimese epilepsiahoo. Otsustasime taanduda viisakasse jazzrütmidega restorani, mis noortele igav ja ühtlasi ka liiga kallis. Paraku ei päästnud see meid Tormijumalate vihast. Lained tõusid järjest kõrgemaks ja laev kõikus rängalt. Nõud sõitsid laudadelt põrandale ja purunesid. 

“Lähme kajutisse,” oigasin ja tõusin lauast, üritades vältida purunenud veiniklaaside kilde. 

Tundus, et laev keeras end päris tugevasse kreeni. Kahtlane müra viitas, et lisaks lauanõudele nihkusid ka autod seal kusagil all. 

Kukkusin. Lõin pea vastu lauaserva ja vajusin musta auku. 

Taas ümbrust teadvustades adusin, et torm oli vaikinud. Aga Merekurat oli ärganud. Millegi muuga ei suutnud ma avanenud pilti endale selgitada. Toibuv maakas minu kõrval jõllitas ümbrust arusaamatul pilgul. Üksteisele otsa vaadates vahetasime sõnadeta sõnumi “see ei ole meie reisi vaatepilt, hääled ega melu”. 

Valitses kaos justkui oleks laev 360 kraadi horisontaalkukerpalli teinud. Purunenud mööbel, toidujäänused, ribastunud vaibad, seintest ja lagedest rippuvad lahtised kaablid. Ja vanurid. Kõikjal olid vanurid. Kilelinadeta. Nende naeruturtsatused ja proteesideta susisevad dementsed sosinad. Mis asendusid õige pea millegi märksa nilbemaga – need seeniorid ajasid taga enneolematut hurma, ulgudes selle järele kui viirastuslikud hundid. Kirglikud avastajad, kes olid ületanud piiri, kust enam tagasi ei tulda. Grotesk. 

Nad ronisid laeval igale poole, nende lõpmatud naudinguhüüded kajasid läbi koridoride ja konverentsisaalide.

Maakas sosistas, õigemini peaaegu hingas välja küsimuse “kas ma olen surnud ja põrgus?” 

“Ventileeri end nüüd veidi ja vaata uuesti - need siin näevad välja nagu oleks president Pätsile endale lapsehoidjaks olnud!” hingasin vastu. “Meie koht ei ole siin, isegi kui siin on põrgu või surnukuur – mitte veel!”

Teadmised evakuatsiooni osas, mille osas maakas oli norinud “kas sa päriselt ka kuulad ja loed neid” tulid kasuks. 

“Kuuendale tekile, seal on parved!” röögatasin. Üritasime põgeneda mööda hämaraid koridore ja jalgumurdvaid treppe. Liftid ei töötanud. 

Ei. Kuuendal tekil oli takistus. Sajad himurad silmapaarid, pooled neist kaega kaetud. Jälle need rõvedad sosinad. Vanurite haistmismeel suutis veel suurepäraselt tabada feromoone, hirmuhormoone enam mitte. Neile sobis kõik. 

“Autotekile, lähme autotekile!” Korraks tundus, et saame seal hinge tõmmata. Kuid õudused alles algasid. Vanurid olid puruks kiskunud IKEA madratseid transportiva rekka. Nad möllasid kõikjal, nende lõtvunud nahaga kortsus ihud kleepusid üksteise vastu neil märgadel ja ligasteks muutunud madratsitel. Hakkasin karjuma, lihtsalt karjuma, kuid sellest kostus üle seeniorite rõve kõrvulukustav seniilne naer. 

Märkasime laeva irvakile vajunud rampi ning ühe külili vajunud maasturi järelkärust mahalibisenud aerupaati. 

Meid korjas peale veider radarirohke laev. Või laeva moodi asi. 

 “Ja kust teie nüüd tulete, siin meredel ei sõida ju ammu enam laevu ja maast oleme kuradi kaugel. Kas üritate rekordite purustamisega lugupeetud sõudjate hulka jõuda?” lõõpis laevamees. 

“Me oleme Balti Kuningannalt, aga seda ei anna seletada, vähemalt mitte praegu,” vastasin.

“Balti Kuninganna? Napakad olete või? Miks mitte Titanic? “ küsis laevamees pisut ärritunult. Meie siirast segadust tunnetades aga selgitas “Balti Kuninganna hukkus täna sada aastat tagasi.


Ülal vasakul avaldatud poll:

NB! Kunsti, abielu, kooselu, (grupi)seksi, üheöösuhte jne eesmärkide ellu viimiseks võta vastav subjekt ise kaasa või leia laevaavarustest.

NB2! Me ei lisa kajutisse reisijaid, leia ise omale sobiv kuut. 

NB3! Me ei tule sealt, st Stockholmist tagasi. Vähemasti mitte 24.10.2023


****


20 kommentaari:

  1. Autor on Wildikas.
    Poll on samuti Wildika koostatud, ärge üllatuge midagi😁

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina näen polli telefonis ainult veebiversioonis vaadates, võibolla on blogger pisut puudega.

      Kustuta
  2. Absoluutselt. Tänan, et pidid vajalikuks näpuga näidata, aga ju siis oli vajalik. Kinnitan andmeid, See olin mina. RoppLoomi on siin vaid 1.

    Blogi omanik on süütum ja valgem kui esimene lumi.
    Mille vaatlemisel ei pruugi esmapilgul pähegi tulla õhusaaste kristalliseerunud komponendid, mis pärinevad liiklusest (sh laevaliiklusest), tööstus- ja elamukütte katlamajadest. Aga need on olemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just, ma oma plekitusele ja kasinusele tähelepanu juhtida tahtsingi.
      Nii valge, et nutt tuleb peale, sest sellisena ei saa ju kusagil istuda

      Kustuta
    2. Istuda? ma tean variante vertikaal ja horisontaal, kas istumise kohta on mõni hübriidtermin?

      Kustuta
  3. Kutse video jäi ju lisamata.

    https://www.youtube.com/watch?v=Zd6fwliA7_k

    VastaKustuta
  4. "Noored ja vanad, tulge kõik..." :D Ma sain ühe kehaosa krambi!
    Krt., aktiivpenskarite kutseid sajab uksest ja aknast - mida võtta, keda jätta? Grupiseksiks peab ju mingi grupi sebima? Kes regaks? Siis veel segadus ühe ööga - tegelikult on ju kaks? Täitsa kööga ühesõnaga. Aga muidu olen igast kokkusaamiste poolt, hakake juba teada andma, kes Kablisse vett välja laskma tuleb!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvan, et pettunud paarid, veel hullem - pettunud staarid võivad hullemaid spasme esile kutsuda. Või kiskuda alateadvusest välja teadmise, et "tegelikult olen ma lapsest saati taliujujaks saada soovinud." Vähemasti mina tabaks bee-ess-haa-ga samasse paati sattununa end sellelt mõttelt.

      Kustuta
  5. Peale ankeedi täitmist pean tänama polli autorit osalejate anonüümsuse säilitamise eest:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, aga keegi just vastas, et "võtaks igast asjast ühe ja siis mõnest paar tükki veel". Vaid selliselt vastanud saab olla tänulik anonüümsuse eest.

      Kustuta
    2. "Polli" tulemused avalikustatakse siis ERR/AK-s?
      Raisakull

      Kustuta
    3. Kusjuures ma ise nägin hetke tähtede seisu siis kui ise vastanud olin, siis on eelnenud vastuste suhtarvud näha. Oli üllatus mullegi. Kui keegi midagi tollesse tühja lahtrisse kirjutas...ma arvan, et Wildikas näeb seda ja jagab meiega kunagi.

      Kustuta
    4. Hakkab looma, hakkab looma - pollis on grupiseksi-huvilisi juba kaks ja ühe(kahe)öö soovist teada andnud kolm kodanikku, koos minuga muidugi!

      Kustuta
    5. Nüüd on juba 3 ja 4.

      A grupiseksiks ei ole isegi kolme vaja; piisab dissotsiatiivsetest identiteedihäiretest, et kasvõi üksi korraldada orgia, millelt ummisjalu põgeneks ka Markii de Sade.

      Kustuta
  6. Mu Väga Suurest Peavalust on saanud Niru On Olla, Aga Elan ja võtsin siin ja õige polli ette ning oma suureks heameekeks nägin, kallid kaasblogardid, et ei pea teis pettuma. Mitte keegi ei ole siiani ei koos- ega abielu varianti soovinud.
    Vähemalt ei ole see meeleheide, mis neid kannustab!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Teid = meid. "Me oleme üks, sina ja mina" (susinal, sest maod ja seeniorid susistavad)
      Mowgli, kes ei mäleta.

      Kustuta
    2. See jäi valimata ja soovimata vaid põhjusel, et ma ei ole oma abieluettepaneku järgsest traumast siiani päris üle saanud. Kardan, et seda ei anna paari sõna ega isegi paari lausega selgitada; pean võtma juba klassikaks saava A4-ja. Või isegi mitu.

      Kustuta
  7. Nii ahvatlev kostab, et hakka või lennupileteid vaatama :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Poll on disabled minul igatahes, vastan ikkagi: Eksperiment, Reisimine, Seiklus (other)

      Kustuta