Lehed

teisipäev, 27. oktoober 2020

Piiks

 


No kes paneb desovahendi nimeks "Metsikud ööd"? Ja kellel tuleb pähe mõte disainida pastakas supleriks?

Maailm on hukas ja inimesed hulluks läinud.
Täitsa tore maailm ju sedasi, kas pole? 

A muidu on kõik täiega nõme. 
No on lihtsalt. :D





Vanaks jäänud, palju lobisema hakanud...

***

Turtsun nüüd natuke. 

Esimene halb kogemus Omnivaga. Üldse vist kolmas kogemus? Neljas? Alla kümne korra on mul üldse olnud tegemist pakkide saatmise/saamisega.

Niisiis.

Pakk saadeti sinna kuhu ma selle telinud olin. Veo eest olin juba maksnud, puhas kättesaamise vaev. Aga näe, aega ei olnud, otsustasin paki järgmisel päeval kapist välja võtta. Mida järgmisel päeval ei olnud, oli pakk. See-eest saabus meil, et tulgu ma oma pakile Balti jaama järele ja võtku rahakott ka ligi, postikulu vaja maksta.

Looooooomulikult helistasin ülejärgmisel päeval klienditoe telefonile ja nutsin seal õla märjaks. Kusjuures klienditoe inimesed, niipalju kui ma nendega suhelnud olen, on väga kenad ja usinad. Süsteem sakib, noh.

Niisiis helistasin klienditoe prouale, ta kaevas infos, oli mures, lubas tagasi helistada ja helistaski. Leppisime kokku, et pakk saadetakse tagasi Omniva kulul. 

Saadeti tagasi küll, aga minu kulul. Enne pakki kätte ei saanud, kui pidin pangakaarti tuulutama. Summa pole suur, aga...AGA!!! Taas klienditugi, uurimine+otsimine, avastus, et tõesti pidi pakk saadetama Omniva kulul,  vabandus (no milles tema süüdi on, aga vabandus vastu võetud) ja soovitus teha avaldus Omnivale raha tagasisaamiseks.

Teen kah. Põhimõtted, see on põhimõtte küsimus (tõlge: olen kitsi mõrd).

Ja pealekauba oli pakis  olnud pudelikese kork natuke lahti ning pudel lekkis. Kellele kurdan, tont küll!






11 kommentaari:

  1. Tervelt 10 sekundit meenutasin (enne pildi vaatamist), mis on supler. No muidugi! Isa ütles selle kohta stangel, kaasajal nimetatakse ka nihkkaliibriks. Pastaka disainina siiski natuke veider - nagu oleks ja nagu pole ka. Teinud siis natukenegi rohkem päris mõõduriista moodi, mitte mingi laste nuditud versiooni.

    Ohomniva. Ma parem ei hakka.

    VastaKustuta
  2. Mulle nagu meenuks, et juba Tipis mõõtsime materjale laboris nihikuga.
    No nii peent nagu pildil ei olnud:)

    VastaKustuta
  3. Hea, et lahti sai seletatud... nihkkaliiber! Igavesti äge ju, kui sellega kirjutada saab!
    Mis rahasse puutub, siis ma ka vinguks. Näiteks hiljuti, kui ma koju tulin ja avastasin, et mu soodukaga paprika (miinus 30 senti) oli soodustus maha võetud 1 kg hinnast ja ma maksin oma ühe punase paprika eest justkui oleks terve kg ostnud... soodukaga! Olin väga kuri, aga 30 km tagasi sõitu ei oleks end ära tasunud.
    Või kui avastasin, et olen Sudoku-raamatu eest maksnud 5.99 - hind, mis tibatillukesena kuskil nurgas loomulikult oli ka, mitte 1.60, mis suurelt vastu vaatas (ok... vastu vaatas 160, aga ma ei süvenenud ja alles hiljem märkasin, 1.60 tundus nagu loogiline summa olevat). No see mu teine näide muidugi on ilmselgelt märk, et lollidelt tulebki raha ära võtta.
    Sinule soovin tarkust ja viitsimist asjaga lõpuni minna.
    Muidugi mul jäi õhku küsimus, et miks sa ei rõõmusta oma paki - metsikud ööd ja pastakas - üle. Pean vist loo uuesti läbi lugema.

    VastaKustuta
  4. Mul on see riistapuu eluaeg supler olnud, kuigi nihik on tõepoolest eestikeelsem ja korrektsem. "Stangel" - uus sõna mu jaoks ja seda ei tule tihti ette! :)
    Tööriistade nimetused on, kui nüüd mõtlema hakata, päris tore teema. Näiteks keermelõikuri nimena teadsin ma aastaid sõna "klupe", rõhk u-l. Praegu - üliharva, kui keegi teab, mis tööriist see on, ikka keermelõikur (kasutan seda praegu ka ise). Või siis sisemikromeeter. No ikka kont ju!

    Aa, see pastakas/supler - võrratu riistapuu, absoluutselt ebatäpne ja mõttetu, aga see-eest on tal isegi noonius! Ja parim osa on muidugi see, et üks noor kolleeg tellis selle ekstra minu peale mõeldes ("nii kui nägin, kohe mõtlesin, et vot, sulle peab tellima!")

    VastaKustuta
  5. Ai, pakis oli see asi, piltidel olev on jälle too asi.
    Need pole seotud, pakis olnud kosmeetikast ma pilti ei pane, sest..khm...ma ju ei meigi ennast..khm...ikka puhas keemiavaba naiseilu...köhhh...

    VastaKustuta
  6. Nihikukujulise pastakaga on lihtne - kuniks ostjaid, seniks disainereid.

    Muide, mis on saanud kombest pastakal ära vahetada ainult tühjaks saanud südamik, mitte kogu pastakas?

    VastaKustuta
  7. Korduvkasutatavad pastakad on noorema põlvkonna jaoks peagi samasugune vanainimeste jutt nagu meile pastakasüdamete täitmise ja sukasilmade ülesvõtmise teenus.

    Kahju, mul on halb komme kiinduda oma lemmikesemetesse ja nende asendamine on häiriv, isegi kui jutt käib tühjaks saanud pastakast.

    VastaKustuta
  8. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  9. Pastakad, millel saab südamikku vahetada, on endiselt olemas, ma täiega fännan üht sellist - hea tugev metallist korpus, istub hästi käes, südamikud on suurepärase jooksuga.

    Ma tahaks loota, et äravisatavad pastakad on vahepealne haigus ja millalgi tuleb jälle korduskasutatavate võidukäik, sest kas siis noored ei ole keskkonnateadlikumad kui vanad?

    Iseasi, palju nad üldse pastakat kasutavad.

    VastaKustuta
  10. Veel tööriistanimetusi - vinkel=nurgik.

    VastaKustuta