Lehed

kolmapäev, 14. oktoober 2020

Millepärast pesemine üks hää asi on

 


Pildike Tartu Kopsukliinikust: nii abiotsijad kui abipakkujad on end koridore pidi maskistatult ja hajutatult laiali laotanud. Üks natuke kulunud härrasmees istub kabineti ukse taga ja ühtäkki on tema võbisevatest silmalaugudest ning kergelt kuklasse sirutuvast peast võimalik välja lugeda kibedat vajadust aevastada.

Kellel poleks juhtunud? 

Vasaku käe sõrmed haaravad kogenud liigutusega ninajuure kohalt maskist ja tõstavad selle üles, suu pealt ära. Parema käe pihupesa katab suu ja nina ning sinna see aevastus maandub koos kõigi rekvisiitidega. Enne nende istmeserva sisse pühkimist vaatab aevastaja mõtliku näoga üle taas suu ette kukkuda lastud maskiserva oma saavutust.

Ta ei teinud seda pahatahtlikult meelega. Aga tema refleksidega peame ka meie arvestama.



9 kommentaari:

  1. Mul tuli liinibussis aevastus peale, ma läksin bussist maha. Nii kole häbbi oli.

    VastaKustuta
  2. Uus aeg, veidrad kombed - köhatus ja aevastus tekitavad piinlikustunnet, nagu varem avalikus kohas tehtud puuks esile kutsus. Seda isegi siis, kui sul pole kombeks oma tatti istme sisse pühkida.


    Meil pidas üsna äsja Suur Valge Juht oma alluvatetele videokoosolekul kõne. Ta pole suurem asi sõnasepp, lõtkud pea ja suu vahel ei pea hästi ja nii oli ta kõnes ka tõdemus, et "koroonaaeg on kaasa toonud ka häid asju, näiteks ei ole ma tükk aega tehases näinud köhivaid ja aevastavaid inimesi. Inimesed ei tee seda enam, sest nad häbenevad, nuuskamine on häbiasi..."
    Lapsesuu tabas enesele teadmata kümnesse.

    VastaKustuta
  3. Kogenud inimene teab, kuidas endal aevastust maha suruda. Mul toimib ninajuure põgus vajutamine. Mitte et alati pärssima peaks, aga avalikus kohas võiks.

    VastaKustuta
  4. Alati ei aita ninajuure mudimine ka. Mõnikord, jah. Teinekord aga "kes tulejat-minejat keelata saab?". Tahab aevastus, siis tuleb, eriti tolmusemas keskkonnas.

    VastaKustuta
  5. Just, kes tulejat-minejat keelata saab. Kui ikka vaja, aevastan ja köhatan ja nuuskan. Häbi ka pole. Selline mats olen. :P Aga mul on taskurätt, tooli ei vaja käte pühkimiseks. Ja haigena välja ei lähe.

    VastaKustuta
  6. Tõbisena tööl kangelase mängimist on palju vähem ja kui aus olla, siis on haigeid üldse vähem. Eks need desod-pesud pärsivad ka teiste viiruste levikut. See on hea.

    Aga aevastus...no kui ta tuleb, siis ta tuleb, kogemuse peale alati loota küll ei saa, keera või nina teistpidi pähe või suska silmade vahele auk kuni kuklani välja.
    On inimesi, kelle aevastuse "tapmine " õnnestub pea alati, aga me pole ühe koogivormiga tehtud.

    VastaKustuta
  7. Mul ei ole ninajuure mudimine kunagi toiminud, see ei mõju aevastuse mõttes nagu üldse kuhugi, aga töötab hoopis ninaaluse triikimine.

    VastaKustuta
  8. Mind ajab mõne kaitsemaski tolm aevastama. Alati küll kinni hoida ei saa.
    Kuidas teil see "ära katsu nägu" reeglist kinni pidamine õnnestub?

    VastaKustuta
  9. Ega ikka ei õnnestu küll, nägu on nagu keha klaviatuur - enim näpitud osa seadmest.

    VastaKustuta