Lehed

esmaspäev, 27. november 2023

Notsembrikiun

 

Viriseda tahaks. Virisemine on ohtlik, inimesed võivad lohutama tulla ja siis peaksin ennast justkui lohutatuna tundma ja seepärast vähem virisema ning oma tänulikkust välja näitama. Mis mõttes võetakse mult õigus kiunuda oma raske elu, kehva tervise, nälja, külma, pigistavate aluspükste (see on praegu moes!), kolistavate teise korruse naabrite ja litsakate kasside üle, ma küsin? Olge hoiatatud, ärge proovigegi!

Elaks aastalõpu pimeduse üle. Hakkaks nagu vang oma sängi kohal pimedusregistrit pidama, kriipsuke iga tontja päeva kohta ja iga viies kriips eelmisest neljast risti läbi? Ah, et see ei klapi seitsmepäevase nädalaga? Miks peaks, nädalavahetused on sama sünged.

Nelikümmend kaks kriipsu saaks kokku, iga järgmine eelmisest lühem. Neljakümne kolmas on juba midagi paremat, terve minut valgust nagu maast leitud. Aga enne võtan kätte ja suren kahekümnenda kriipsu tõmbamise ajal maha ning kuuesaja aasta pärast kui mu muumia avastatakse on arheoloogidel peamurdmist oi kui palju....

Jutuks hea küll.

Aa, teatris käisin. Jälle, muidugi, janti vaatamas. Pilet oli ostetud helgemal, valgemal ajal, praegu vaatasin laval käivat pila ja mõtlesin, et kas, te, tuutud, ei tea, et õues on pime ja kollid? Ja pärast etenduse lõppu püherdasin oma meeleheites teatri õues lumehanges, sest pori oli otsas. No hea küll, tegelikult oli lihtsalt libe. Ei, tänan küsimast, ei olnud valus, mul on sisseehitatud padjad.

Aa, tööl läheb samuti kehvasti, et ma ei unustaks. Küberrünnakust juba toibume, nüüd lendas osa tehasest natuke õhku. Ja ma ütlen teile ausalt, et legend võluvatest mundris ja musklis pritsumeestest on räme vale, suurem osa neist on kõhukad ja kole pisikest kasvu. Ja ma nägin neid palju, tosin ekipaaži käis end näitamas, nii, et ei olnud see mingi "tegelikult olen ma kotkas, lihtsalt vahepeal olin haige!"-üksikjuhtum. Aga mine tea, keerulised ajad, need võisid ka päkapikud olla. Inkognito.




34 kommentaari:

  1. Sinu lugeja on kaastundlik ja abivalmis, loomulikult vingu, palju jaksad. Eriti novembris. Eriti mõistvate eakaaslaste seltsis. Vingumisteraapia on iidne ja tõhusaim raviliik olukorras, kus muud pole käepärast või on vaieldava tulemuslikkusega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. eks me kõik tuleme lapsepõlvest ... oma lapsepõlvest

      Kustuta
    2. Jalgpalli-episoodi ajal olin umbes 35 aastakest vana.

      Kustuta
    3. "õnneliku lapsepõlve ainus kindel tagatis on halb mälu"

      Kustuta
  2. Tuleks ometi lumigi, oleks veidi valgem ja helgem.
    Nädal hiljem: seda külma valget paska sajab ainult juurde, aitab juba (viisin prügi välja, kroksidega).

    w

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Poisiraisk tuli hommikul koolimineku pealt kiiresti tuppa tagasi - anna siis need metsakummikud, öösel on lund sadanud ja sokid said märjaks. Aga palun - põlvini Nokia kummarid, voodriga, poisile nr 45, teiste saabastega pole mõtet aega raisata. Me KÕIK kanname praegu selliseid. Puid kärutades, pesu yles pannes, poodi minnes.

      Kustuta
    2. Mhm, hang oli ukse taga, veidi rammimist oli vaja.
      Aga ilus on, kas pole?

      Kustuta
    3. Onon. Kui kodust väljuda enne sahkasid ja labidamehi, siis leiab isegi alevi vahel nn postkaardivaateid.
      Kui tööle jõudes püksid põlvini märjad poleks, oleks ... Mul on ilmselt valed riided ja saapaid pole sel aastal veel kapist välja võtnud. Ma tegelen sellega. Millaski.

      w

      Kustuta
  3. On, raisk jah pime, isegi 45'l laiuskraadil. Sihukese ilmaga õlts ei aita, vaatasin eelmisest nädalast külmikus värisevaid purke, mühatasin, lükkasin ukse kinni ja ... ei kallanud pitsi konjakit vaid tegin hoopis kuuma teed.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuum tee rummiga.
      Aitavat ka merehaiguse vastu, isegi kuival maal

      Kustuta
  4. Novembrikiunu ravib sümptomaatiliselt korralik lonks konjaaginit või geneerik-jook:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hõõgvein ja ürdiliköör kui aknast välja vaadata
      Konjak sobib ka.
      Viski ei sobi, see jäägu advokaatidele, prokuröridele ja ärimeestele.

      W

      Kustuta
    2. Ma tükk aega mõtlesin oma valestilugemise talendi tõttu et Konn on teemaks võtnud gerontide konjaabli, aga tegelikult, TEGELIKULT oli see sõna "geneeriline" elik siis "kui XO-d pole, läheb VS ka".

      Kustuta
    3. Täna hommikul, TÄNA hommikul, märkasin, et tegu NOTSEMBRIkiunuga. Seega autoril on minu kommentaaride puhul täielik õigus, ja alati! mõelda OMA peaga, mida tema tahab!:)

      Kustuta
    4. Notsember on see, kui november ja detsember lapse saavad. Väga viril, kogu aeg mähkmed midagi täis ja kui kaissu võtad, siis jalad on sellel pägalikul nagu jäätükid ja ta litsub need raudselt vastu kaissuvõtja kintsu.

      Kustuta
    5. Geneeriline Star Dollar. Ehk siis kuidas sõbranna saatis mehe poodi, kõik muu poenimekiri oli "võta mingi sai ja mingi piim", ainus kindel soov oli mingi alkohol, mis päris kindlasti ei oleks Star Dollar. Millega mees koju tuli? Loomulikult Star Dollariga.

      Kustuta
  5. Peaks lõpuks ometi uurima, kuda iiri kohvi tehakse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ma tean koostisosi, mis alanevas järjekorras oleks siis viski, veel natuke viskit, kohv, vahu(statud) koor ja suhkur. Manustada kuumalt ja soovitavalt kiiktoolis vedeledes aknast vaadet nautides. Meie ajavööndis tähendab see, et alustama peaks varasel ennelõunal.

      Kustuta
  6. Mul on ka novembrikiun peal. Aga november selles ise küll süüdi pole - tema tegi minu rõõmustamiseks mis sai - lasi lume taevast alla.

    Sõrandu, mis koht on Sõrandu???? Pean tulema suvel sinnakanti (Päinurme) rattaga sõitma, praegu on see kõik väga tume maa minu jaoks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sõrandu on üks pisike küla, kus elab proua, kelle kevadine taimekasvatus ja -müük on maakonnas väga populaarne 😁
      Teed sinna ja sealt on suuremas osas tolmused külateed.
      Ja sealt mitte väga kaugel on Kallaste hobitalu, kus võid näha ja isegi katsuda miljon kodulindu igast liigist ja küülikukarja. Ülirahulikud loomad.
      On ju hea info? 😁

      Kustuta
    2. No hetkel viitan ma sellele, et ka sealt oli üks päästekomando. On on hea info. Lähen kaen kevadel üle.

      Kaur

      Kustuta
    3. Sõrandu kandis on mitmeid pisikesi puidufirmasid, näiteks jääb üsna lähedale kena tilluke kirstuvabrik. Loogiline, et tuletõrjet külje all peetakse, puusärgilao põleng on kindlasti midagi, mis uudistekünnise ületaks.

      Kustuta
  7. Pritsumeeste kaitseks ütlen, et enamik neist siiski on head vormis ning kõhukad tüübid on räiges vähemuses (siseinfo). Aga pigem lühemat kasvu on paljud päästjaid küll, eks kompaktsematel tüüpidel on kohtadesse pugemine märksa lihtsam kui 190cm pikkadel... Et siis eriala omapära. (läheb pikki lihaselisi päästjaid pildistama, eksisteerivad :P )

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olgu-olgu, võibolla olid musklis, nende töörõivas on lihtsalt heinakuhja kujuline.
      Aga ehk oli nende seas ka maskeerunud päkapikke...

      Kustuta
    2. Nagu siil - "tugev, aga kerge"?

      Kaur

      Kustuta
    3. Pole vist väga sobiv paraleel, aga kirjeldus "tugev, aga kerge!" on sarnane minu mälule: "ülihea, aga lühike!"

      Kustuta
    4. Võin kinnitada, et lühimäluga on sul teatavaid küsitavusi.
      W

      Kustuta
    5. Mmhm, sellega saab kõike põhjendada ja põhjustada.
      W

      Kustuta
    6. Liiga lyhikese puhul kulub vandesõnu palju rohkem kui õiges mõõdus asjaga.

      Kustuta
    7. Niikaua on kõik korras kuni vägisõnad veel meeles püsivad

      Kustuta
    8. Liiga lühikese MILLE puhul kulub vandesõnu palju rohkem, kui õiges mõõdus asjaga??? ... Mulle just meenus, et november on juba läbi ja lubatud mittesiivas kirjatükk on võlas.

      Kustuta
    9. Kle, ära küsi selliseid asju, mõni võtab kätte ja vastabki. Pikalt. Ja selgub, et ka liiga pikk ajab ropendama.
      W

      Kustuta