Lehed

neljapäev, 8. juuli 2021

Fotojaht: vähe nagu veider


Bassein liguneva Pegasusega praktiliselt odrapõllus, tehke järele või makske kinni! 
Pegassil on kuldsed litrid kõhus, et te teaksite. 

 Vaade, mis avaneb basseinis Pegasuse all vedeledes ka, olge lahked. 

Miks all? Sest seljas ei saa, parmud. Pirakad nagu jeti varbad. 

 Üks jutt, mida olen kõigile tuttavatele juba narmasteks rääkinud: kui elasin alles Tallinnas, pidas mind Harju tänaval kinni väga entusiastlik turist suure NSV Liidu avarustest küsides, kus on meie võluvas linnas kuulus kohvik "Летающая лошадь" Kustkohast pidin mina teadma, kus on sellise imeliku nimega kohvik ja üleüldse ei olnud minu teada Tallinnas sellist kohvipoodi nagu "Lendav hobune"! Nii ma talle ütlesingi - ei tea! Pealekauba segas ta mind, mul oli kiire Pegasuse kohvikusse, sõbrad ootasid. 



14 kommentaari:

  1. See põllu-vaade on kahtlaselt tuttav:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellega on nüüd niisugune naljakas asi, et mul on nii ida- kui lõunasuunas väga sarnane maastik, kui oleks pilt veidi laiem, oleks siiski erinevus näha.
      Niisiis on hommikute pildid võetud idapoolse põllusaare (meil neid nõnda nimetatakse) poole, aga ujulapilt on selgelt lõuna poole suunatud objektiiviga tehtud. Nagu fotod vendadest, kes on küll sarnased, aga siiski mitte kaksikud.

      Kustuta
  2. Hiiiii!....A kui vaadata,kuidas siin juba varem kirjutatud on (👍),siis kusagil on Pegasuse jaox ka igati korralik sadul peidus.Veega märjax teha seda muidugi ei või,kus sa sellega...ikka tindiga,Tiivulise Obese jaox suhkruga leivaviil pihku & oledki juba pealpool pilvi.Parmud jäävad hoobilt mitu miili maha. 😁

    VastaKustuta
  3. Kujutan ette sellisel tiivulisel ratsul end mereleinetel lennutada lasta...
    Vaatepilt oleks muidugi veider.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma oskan seda sama hästi ette kujutada kui ka hilisemat päästeteenistuse pressiteadet: "Pärastlõunal oli merepäästel tegmist X rannast täispuhutaval setukal maatuulega avamerele triivinud vanema naisterahva otsimisega. Proua leiti Soome ranniku lähedalt joviaalses tujus siivutuid meremehelaule jorisemas ja tema päästelaevale saamisel tuli merepäästel kasutada rahustavaid vahendeid, kuna päästetav hakkas riigiameti esindajatele vastu."
      Khm, veider natuke...

      Kustuta
  4. Ehhehhee, see ulatub isegi pisut kaugemale kui ma ise mõtlesin ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui juba, siis olgu kogu raha eest! Oleks, millest lapselaste ees vaikida :D

      Kustuta
  5. Minu poole on pöördunud vene turist - kena õitsvas eas daam - ja ilma mingi sissejuhatuseta nõudnud, et kus on siin tiik. Kõik oleks muidu okei, ainult see otse vene keeles esitatus küsimus oli imelik, sest olime New Yorki keskpargis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas sa vastasid talle ka midagi?
      Mu laps, kes käis kunagi pikal seljakotireisil Aasias kõneles, et Hiinas oli keeruline - seal pole viisakas küsimusele vastamata jätta ja kui keegi küsib võõras linnas juhatust, siis sadetakse vaene küsija teinekord jumal teab kuhu, sest vastama ju peab, mis siis, et õigest suunast pole aimugi.

      Kustuta
    2. Muidugi -- ma seletasin, kus on tiik. Vene keelt räägin ma ju enam-vähem. Ja ma olin pargile just joostes ringi peale teinud (olin hotellis pmst selle kõrval), olin seal ka varem käinud ja tundsin kohalikku geograafiat piisavalt hästi.

      Nii et ta pöördus täiesti õige inimese poole. Just see mind hämmastaski.

      Kustuta
    3. Aa, see konks, et ta küsis seda New Yorgi keskpargis täiesti juhuslikult inimeselt vene keeles jõudis mulle alles nüüd kohale :D

      Kustuta
    4. Pare hilja kui mitte kedagi eksju :)

      Kustuta
  6. Sa vahi, kus on pursui - oma bassein. Pegasuse kõhtu peidetud kullakamakad ja puha...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole seal midagi peidetud, avalik varandus - see lihtsameelne loomake paistab ju läbi.

      Kustuta