Lehed

teisipäev, 14. august 2018

Kui need külmad ükskord....




Minu viga, aga ma näen siin kurva näoga miimi klassikalist "appi, ma olen klaaskastis kinni!"  sketši tegemas, mitte maailma tugevaimat kaameliomanikku maailmakuulsa skulptori jaoks poosi hoidmas.
Võibolla käib ta öösiti kolamas või kui just ringi liikuma ei pääse, siis juttu külameestega ajada saab ikka. Üle tee Georgi pubi ees on üks üleannetus tujus puust lõõtsamängija laskmas end vankri ette rakendatud puuhobusel koju viia. Juba aastaid lähevad ja lähevad, kuidagi kohale ei jõua.  Pronksist Georg on siin uus ja nagu ikka uued poisid loodavad uues kohas end sisse seades maailma muuta, nii pole säde päriselt temaski kustunud.
Kustunud pole, aga tuhmunud küll. Mine tea, mida tiideviltu istuv lõõtsamees talle juba talveilmadest jahvatanud on. On ju Väike-Maarja üks Eestimaa külmimaid kohti ja Lurich Adamsoni armust päris porgandpaljas oma tinaraske maakera külge kinnitatuna.
Kooks talle talveks õige kaamelivillast salli? Olgu siis kõrigi kõrigi soojas....

Aleviku keskväljakust saab, kui kõik kaevamised ja kinniajamised tehtud on, üks peris kena plats. Tornikella ja palja jõumehega kaunistatud ja puha.



5 kommentaari:

  1. :)

    Kui aprillis Lurici vanemate haudu otsisime, siis tigedusest pakatav kirikumees kõneles: pandi see palja tilliga sinna keset väljakut...

    Mida minu "enam mitte niiväga noored silmad" kõik peavad nägema: Kõigepealt tantsisime ümber näärikuuse, siis jõime seal uue aasta tulekul vahuveini, edasi pidime pead langetama koos "Leinava emaga" ja nüüd saame tribüünile ning vetsu.

    VastaKustuta
  2. See vähemalt kena kehaga meesterahvas, mõtle kui tore, et poliitikutest paljaid pronkskujusid püsti ei aeta. Ausalt öeldes mulle kuju meeldib ja tore, et vetsud on ikka viisakalt seljaga spordimehe poole. Kole, kui ta vetsuvahi ametit pidama peaks.

    VastaKustuta
  3. Põhjus, miks vanker puuhobesega ei liigu, on Georgi pubis antakse head kesvamärjukest - no miks peabki lõõtsmoonik ära käima, liiatigi, kui kemps püsti lüüakse teisel pool tänavat...
    Kui keegi otsib Lurichi vanemaid, siis nemad puhkavad kiriku aias, mitte uhke kabeli pool, vaid kerkotorniga kabelimatsu saanud kabeli pool ehk siis peaväravast sisse ja kohe tuleb keerata vasakut kätt...

    Emmeliina kirjapandule lisaks oli see plats pulmarongidele auasjaks mitu tiiru teha koos pasunate üürgamisega. Millegipärast jäi noid vähemaks tänu "leinava ema" püstitamisega.

    VastaKustuta
  4. Muidugi pulmad :)

    Aga eile olid tribüünile õhtut veetma roninud "heitunutekoolituse kliendid". Seevastu Maarja bussipeatus oli tavatult inimtühi. Ja hilisõhtune Rakvere promenaad niisamuti. Kuidas nad endid nii kiiresti teisaldavad?

    VastaKustuta