Lehed

pühapäev, 30. aprill 2023

Vahuküla näitetrupi esietendus

 

"Kohtumine kandidaadiga" oli näidendi nimi, autor oli näitetrupi liige. Tõenäoliselt oli too inimene ikka päris mitme misiganes kandidaadi kohtumisi valijatega väisanud, igatahes arengupeetusega kandidaadi ja tema karjäärihimulise abilise kujud olid otse elust enesest (iroonia, sarkasm ja sapipritsmed pärispoliitikute suunas, aga naljakas oli)

Ma pole väga palju just harrastusteatrite etendustel käinud ja seekord oli esimest korda tegemist näidendiga, milles esinejaid ma isiklikult tundsin. Täiesti omamoodi fenomen. Kui tegelaskuju X kärkis tegelaskuju Z-ga tahtsin Z-le hõigata, et ära lase endaga kärada, mis kuningas see X nüüd äkki on...

Kujutan ette külateatrit, kus publikum läheb õigust mõistma ülekohtuse Othello ja valeliku Jago üle. Üks pääseb sinise silmaga, teine saab korraliku ketuka ja Desdemona evakueeritakse turvakodusse.




6 kommentaari:

  1. metsiku lääne Shakespeare'i etendused olid umbes sellised olnudki.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ""Hamleti" lavastamine Alamkolka külas" tuli meelde, mitte küll sama asi, aga vaib on sinnapoole küll.

      Kustuta
    2. Ja ma igaks juhuks mainin siiski eraldi ära (internet on pisike), et etendus jättis küll emotsiooni, et "näe, kui toredasti naabri-Mann tiaaaaatrit teeb!", aga mitte nagu lasteaialaste esinemine ("aww, kui nunnult ta oma seelikut kergitas!")vaid ikka sellise, et "ta pole ju päriselus selline, miks ta nüüd teisele nii ütles, ah?"

      Kustuta
  2. Käisin aprillis Häädemeeste seltsimajas vaatamas "Trometipuu" nimelist etendust. Trupp oli professionaalne, lugu siuke....keskmine:) Aga etendusest põnevam oli jälgida publikumi. Külatädid olid oma onud kaasa vedanud, kes oli kampsunis, kes lipsuga ülikonnas, aga üks onu oli tunkedes:) Samas oli puhvetis parim kohv üldse ja klõmakas VS brändit maksis vaid 3 € ning auto parkisin sissepääsust viie (loe "viie") meetri kaugusele:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo jaa, papid, kelle hääletu protest poova lipsu ja puhaste sokkide vastu väljendub puhveti käibes...
      Mõni tuleb tegelikult vabatahtlikult ka. Või mis sunnivahendeid sinu oeal pruugiti...?

      Kustuta
  3. :D
    Mina olen meie pererakukese kultorg, aga tuleb tunnistada, et kaasatud liikme puhul pole ma ei hääletut ega häälekat protesti kunagi tuvastanud:) Selline leplik abikaasa mul.

    VastaKustuta