Lehed

kolmapäev, 30. märts 2022

Peab vist ajalehest loobuma...




Mis sa ütled, eksole. 
Praegu just lugesin Postimehest, et inimesed kes joovad musta mõru kohvi võivad olla sadistid ja psühhopaadid. Lõpulause, et selle uuringu tegijad kasutasid vääravõitu metoodikat ehk siis tegid uuringu nabaimetlemise teel (nii vist eneseuuringut võib nimetada? Või?) mu sügavat nördimust ei vähendanud. Panin koguni korraks piitsa käest, et meeleliigutusest tekkinud pisar palgeilt pühkida. 

Kas keegi on kursis, millal kevad tuleb? 
Eile kuulsin kuidas tänavust talve võrreldakse vahkvihas naisega, kes marutades minema jookseb ja sekundi pärast jälle ukse selja peale lahti põrutab, karjudes: „Ahjaa, üks asi veel!“
Lumi ja jää, ma ütlen, lumi ja jää. 
Soetasin noori tibukesi juurde ja nüüd on nad vanade kanamooridega kitsas kasvuhoones kimpus – ehtne koolikius. Saaks oma loomaaia aeda üle viia oleks ruumi laialt käes, nüüd on üks klaperjaht ja õnnetud tibukesed kogu aeg. Pildilt on näha – õhk on pingetest paks. 

Ja paks on see kõikjal, mitte ainult kanalas ning seda juba pikka aega. 
 Oli siis, kui tulipunktis oli kroonviirus, on nüüd, kui sõda valla. Mu lemmikohe „Sõjaaeg, käib küll!“ on täiesti teise varjundi saanud. 
See on pisiasi. 
Häirivam on see, et mu taluvus inimeste osas, kes teavad kõike paremini kui need, kes on mingi teemaga tihedalt seotud, saab otsa. Juba on kaas mitmel puhul pealt käinud, eks tuleb ka tulevikus ette. Kõik need, kes teavad kuidas haigustest jagu saada ja kui lollid on arstid ning teised kes on ilmatu täpselt informeeritud, et kõik mida poliitikud ja sõdalased praegu teevad on täiesti vale – mul on kahju, aga teate..... 
Muuhulgas: kui näiteks juuksur teab täpselt, kuidas arst peab ravima või mis kokkuleppeid poliitik peab sõlmima, siis mida seesama juuksur arvaks kui kindral ta soengu nikerdamise oskust valju kindralihäälega arvustaks? 

Saadaks kindrali vist vene sõjalaeva otsima...


7 kommentaari:

  1. Suurt kasvu tibud sellised:) Ma kujutasin lugedes ette siukseid pisikesi kollaseid udusulepalle:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui vanuriks hakkan, võtan mõne komplekti udusulepalle ka äkki. Neil peab kole palju juures olema, nagu kütaks pliiti hagudega, kaugemale minna ei saa.

      Kustuta
  2. Oo, nii palju samastumisrõõmu pakkuv postitus. Ainult kanu mul pole - seda häda veel vaja!
    "Meie igapäevast sadismi anna meile tänapäev," sisistasin ma kohviuudist lugedes.

    VastaKustuta
  3. Inimkonteksti üle kandes on need noored kanahakatised musulmannidest pagulased, kes toodi hordina vananevat "põlisrahvust" noorendama...
    Muidugimõista peavad vanad kanad meelde tuletama, et nemad on a ja o.
    :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eip. Kanad on rahuajal yles kasvanud inimestest PALJU vägivaldsema loomuga.

      Kustuta
    2. Kanade klassivahede tähtsus on hullem kui dedovštšina, see on ülim subordinatsioon. Ainult lehmakarjas on asi veel hullem.
      Võimalik, et NATUKE liialdan. Aga võib-olla ei liialda ka....

      Kustuta