Lehed

pühapäev, 20. märts 2022

Tuleb

 


Lindude söögimaja alune on talve jooksul kooritud päevalilleseemnetest must, suvel on seal tõenäoliselt päevalillepeenar, õnneks ilma kirsades kompostita. Varsti on aeg lindudele meelde tuletada, et nende eksistentsi mõte ei ole mu akna taga laamendada vaid sigida ja lülijalgseid harvendada. 

Natuke vara on veel. Lumi on kohati puusani, kuigi mõõta on seda praegu raske - põldudel on selline betoonkõva lumi, et isegi mina käin sellel nagu jessuke vee peal, ei vaju läbi, hea, kui jälgigi jätan. Ei usu? 



Pilt on täna hommikul poest tulles tehtud. Lumeväli laius nii paremal, vasakul kui ka selja taga ja ees künka varjus silmapiirini või metsani - kumb enne vastu tuli. Veel eile käisin õues vaatamas, mis imelikud kolksud köögiakna taga kostsid ja leidsin, et põhjapoolne katuseviil pillas alles lund tükikaupa maha. See, kuidas siinkandis kevad hiilib on armas.

Tegelikult....ma ei pea lindudele nende eksistentsi mõtet meelde tuletama. Ma peaksin enda eksistentsi mõtte proovima üles leida. See on kuidagi kaduma läinud. Mõnikord mõtlen, et polegi teist nagu õieti enam.  Stromaed kuulates näiteks. Jälgi ei jää kuhugi ja see näib nii õige.

Ja see on nii kuramuse vale.

Kuigi kevad, see tuleb niikuinii.





4 kommentaari:

  1. Tuli ära jah, sai bot.aias sõbranzeuga istutud, alkohuligaanitsetud ja külmetatud, nii et: tehtud(!) ja uhke(!) Pori oli ka ainult täpselt nii palju kui mu tossude peale mahtus. :D

    - Kalsmsten, endine MNC :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga hea, kui poleks tähistajaid, ei teaks see lihtsameelne aastaaeg ju kiirustada!
      Ma käitusin umbes poolteist kuud tagasi oma sünnipäeval alkoholiga natuke vastutustundetult ja otsustasin selle peale karsklaseks hakata.
      Väite mõlemas pooles on sees teatud kunstiline liialdus.
      Eelmisel aastal, mäletan, hakkas astronoomilise kevadega samal päeval ka ehtne looduse kevadralli, sel aastal on start pisut madalam...

      Kustuta
  2. Oo imet, veel keegi teab kuulab jälgib preili Chelsead :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh, see esimesel kuulamisel nii helge ja hele lugu.
      Iga järgmise korraga hakkab kõhedam.
      (teada tuntud "ära tee-äratee-tee-veel-tee-veel!"-tunne)

      Kustuta