Lehed

neljapäev, 10. märts 2022

Kus sa oled, Brutus?

 

See juhtub niikuinii. 

Mida varem, seda parem. 

Enne kaotavad paljud oma elu sest need, kellel oleks võimalus aidata ei leia üles oma inimlikkust ja mune. 

Enne langevad mõnedki maskid. Kes peaks küll meeles neid lõustu mis kiidavad vägivalda või itkevad oma mugavust taga, sest tuule pöördudes peidab rõvedik end taas.

Enne muutub maailm tundmatuseni. Halvad asjad on õhus.

Brutust on hädasti vaja. Ma poleks elu sees arvanud, et ka minus on koletis peidus, sest ainult koletis saab midagi sellist soovida.  

Luikede järve baleriinid on ootel.






28 kommentaari:

  1. Hüüan sinuga koos, et Brutus, kus oled. Mida rohkem meid hüüdmas on, seda suurem lootus, et ta ongi olemas ja tuleb maailma päästma.

    VastaKustuta
  2. Nägin hiljuti meemi, millest nähtus, et lisaks Suurele Kanjonile ja püramiididele on kosmosest selgelt nähtavad ka Ukraina presidendi munad. Mõne teise mehe mune ei leia luubigagi!
    Hea lugu:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem AJU poolKERAD. Kriisiolukorras on sugunäärmete tegevusest rohkem lahju, kui kasu, vaja on AJU. Been there, done that.

      Kustuta
  3. Jah jah.

    Ma mõtlen, et kuidas ma vastaks küsimusele "mida soovid vene rahvale". Ei tule eriti ilusad mõtted. Jah, peaks eristama rahvast tema valitsejatest. Ei, üldiselt me ei suuda seda teha. Enamasti ka ei taha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on venelaste osas praegu kahetised tunded. Ühest küljest, jaa, iga rahvas on oma juhti väärt, nagu öeldakse. Teisest küljest – millal Venemaal viimati nö. vabad valimised olid? Et võiks öelda nagu USA ja Eesti kohta, et elanikkonna enamus_tahtis_Trumpi/EKREt/Bidenit/Kaja Kallast? Aga jah, tõsi, vennasrahva tapmist vaatab enamik venelasi praegu pealt, ja see nende kohta head ei räägi. Ma ausalt öelda imestan, et vene sõjaväes pole miskit mässulaadset toimunud, olgu siis ladvikus või lihtsõdurite hulgas. Ning Brutust ootan pikisilmi minagi.

      Kustuta
    2. "Vaatab pealt" on nüüd küll leebelt ja vähe öeldud. "Pakatab rõõmust". Sõja eufooria mõjub mitut pidi. Jah, selle alus on kümneid aastaid ajupesu. Aga kas see vabandab? Rõõmustada vennatapu üle? Päriselt uskuda, et su naaber on nats, kes vajab iseenda käest tule ja mõõgaga päästmist? Kui kalestunud ja verejanuline peab selleks olema?

      Igatepidi täiesti õudne.

      Kustuta
    3. Ma hoian end uudistest mõõdukalt eemal, aga midagi tilgub ikka läbi. Põhiline - impeeriumi kodanik usub, siiralt ja südamest, et impeeriumil on vajadused ja neist tulenevalt õigused. Peeter esimesel oli vaja väljapääsu merele, seega oli tal õigus Põhjasõjas Baltikum ära võtta. Venemaal on vaja kas taastada oma võimsus või luua enda ümber sõltlasriikide tsoon. Seega on tal õigus sõjale nii seal all kui pärast siin.

      See suhtumine on üsna üldine.

      Viletsas kohas elame.

      Kustuta
    4. Jah, noh, tunnistan, et üsna raske on praeguses olukorras neid päris "õigeid" väljendeid leida.

      Lapsik küsimus siinkirjutajatele: kui vaadata kontsernide nimekirja, kes Vene turult tulistjalu ära kolivad (Disney ja McDonalds ja pangad ja ja ja) - siis mis teie arvate, kas on lootust, et nende uste kinnilöömine paneb vene inimese Putini aetavale asjale pisut teisiti vaatama? Et mis sest Impeeriumist kasu, kui burgerit ei saa?

      Kustuta
    5. Et siis nagu ka nooremad põlvkonnad venemaal on nõus nö. muldonnis elama ja muust maailmast äralõigatult, peaasi et Impeerium? Aga see on ju õudne. Ei, ma üldse ei vaidle, sul võib õigus olla, Kaur, aga mul miskipärast on seda raske uskuda. Roosad prillid ees, mis muud...

      Kustuta
    6. Inimene tänavalt, Venemaa: "Kapitalistid kolivad Venemaalt oma ärid minema, sest nad ei ole võimelised Vene firmadega konkureerima". Ei ole nali, seal on inimesi kes südamest nii mõtlevadki. Aga isegi kui need turult väljumise žestid pole nii mõjusad kui loodetakse on see mu meelest eetiliselt õige. Mõrvariga äri ei tehta.

      Kustuta
    7. No nad ehk ei mõtle, "et impeerium", vaid ratsionaliseerivad endale olukorra mingil viisakamal moel.

      Loe inimeste kogemusi kasvõi meie kohaliku eesti-vene kogukonnaga suhtlemisest, juba need panevad nutma, ja siis sealt edasi.

      Inimkond põhineb lugudel. Religioon on lugu, raha on lugu, riik on lugu. Ja need on hirmus hirmus tugevad. Me päriselt usumegi, et raha on vajalik. Või et meie usk on õige...

      Kustuta
    8. Mu kolleeg ütleb, et Venemaal ei ole hetkel tugevat liidrit tekkinud peale Nemtsovi mõrva. Navalnõi ei asenda, intelligentsem rahvas teda eriti tõsiselt ei võta. Ja kui ei ole väga tugevat liidrit, siis mass Venes kaasa ei tule. Ta on käinud tänavatel protestimas, aga nüüd enam ei julge. Esimese vahelejäämisega saad 12 päeva kartsa, järgmisega võid saada kuni 5 aastat. Ja ta on mõtlev, normaalne inimene, kes ka nõuka ajal omas nn akent välismaale, kuna isa tegutses rahvusvaheliselt. Ei lase end ajupesta, riiklikke kanaleid ei kuula-vaata aastaid. Siiani oli alternatiive, nüüd ainult isklikud kontaktid ja miskit telegrammi kaudu, mida nad ei usalda.
      Ta ütleb, et teda absull ei huvita, mis firmad turult lahkuvad. Peamine on tema jaoks see, et see lõputu tapmine ometi lõppeks. Nutab ja kardab oma pere pärast. Eile ajasin talle lennufirmade infot kokku, et kes veel lendavad seal... ta ei julge isegi oma tööarvutist reisivõimaluste kohta otsida.
      Sanktsioonide osas oleme selles ühel meelel, et ravimid ja kultuur võiks jääda puutumata. Kõik muu on sõja taustal lihtsalt mõttetu sebimine.

      Kustuta
    9. ravimid ongi puutumata minuteada.

      Kustuta
    10. Aga ravimifirmade esindused liiguvad ära. Ilmselt sel on oma mõju.

      Kustuta
    11. Paanikaostmine kindlasti ka.

      Kustuta
  4. Mina olen väga kena ja hea inimene. Selle eest, et Ukrainas miljardite eest inimeste elukohti puruks lasti, miljonitele mitut sorti kurja tehti, tuhanded said ja saavad veelgi haavata ja surma, lisaks sellele hävis kõvasti vene tehnika ja lasti sõja lolli jätkamisega sõdurid maha tappa, sihukese riigi terve juhtkond on kena dekapitatsiooni ära teeninud. Brutusel yksi oleks kõvasti jooksmist, vaja on ka germaanlasi.

    VastaKustuta
  5. Suurepärane artikkel täpselt teemasse.
    https://ekspress.delfi.ee/number/96045477/artikkel/96090633/ukraina-vaade-venemaa-on-aastaid-kasutanud-kultuuri-selleks-et-tommata-laane-tahelepanu-eemale-sodadelt-ja-inimoiguste-rikkumiselt

    Kadri Karro, Eesti Ekspress.

    Kirjeldab, näidetega, ja üldistab, kuidas isegi väga teravalt Putini-vastane vene kultuurieliit on südames ikkagi suurvene šovinistid.

    VastaKustuta
  6. Hästi kirjutatud ja paljude mõtteid väljendanud! Vene rahvast saab ilmselt ravida ainult samasugune totaalne lüüasaamine mis saksa rahva terveks ravis. Muudu tuleb iga natukese aja tagant peale lühikest normaalsusperioodi järgmine hull, kellega õhinal kaasa joostakse. Vaja on "päris" ajalugu koos kõigi jubedatw faktidega kirja panna ja mitmele põlvkonnale lusikaga sisse sööta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvan, et impeeriumil on pikas (paarkümmend aastat) plaanis ots peal. Idaosa võtab Hiina endale. Demograafiaga ei ole Venemaal ka kiita. Ja kliimakriis saab praeguse jama pealt ainult kiirust juurde ja see mõjutab meid kõiki. TT ja mina küll sureme ehk enne maha kui päris jamaks läheb.

      Kustuta
    2. See saab kogu maailma jaoks õudne protsess olema, aga kui see lahmakas idas ühte tükki jääb, on väljavaated veel hullemad.
      Lastest on kahju, nende elu langeb keeriste ajale.

      Kustuta
    3. Ma arvan, et ei ole väga vahet, mitmesse tükki mingi riik jääb.

      See kevad näitab, et ka näivalt demokraatlik osa maailmast võib hulluda.
      Mis tähendab, et teised peavad selleks valmis olema.
      Mis tähendab, et ühiskonna fookus läheb normaalselt arengult ja eriti kliima pealt uuesti julgeolekule.
      Tuleb uus ring võidurelvastumist.
      Lootus, et inimkond võtab end kokku ja hakkab planeedile heaks peremeheks, kukkus paari päevaga kokku.

      Kustuta
  7. Brutust selle kliki lähiringis ei ole olemas, seal on vaid alandlikud järgikiitjad. Tugevamad isiksused on ammu kas vangi pandud või minema saadetud. Seda KGB kooliga meest ei võta ka hõbekuul. Mina pigem loodaks, et suure pinge tõttu tabab teda kas infarkt või insult, nagu selles eas meestega ikka juhtub. Aga mis siis edasi? Pukki saab Lavrov...

    Mäletasin, et 2022.a ennustustes keegi ütles, et tuleb katastroofide või sõdade aasta, mida ma keeldusin uskumast. Hakkasin nüüd otsima, et kes seda ütles, ikka vana Mang oli see. Äkki küsiks tema käest, mis edasi juhtub.

    VastaKustuta
  8. Venemaa on iseloomult khaaniriik.
    Valgustatud monarhi vajav... maeiteamisasi.
    Praegu pole head tsaari, on Vlad Țepeș ja me naaber on Mordor.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Märka, et kodumaal on Vlad Tepes positiivne kangelane. Tugev valitseja, kes hoidis riigis korda ja õiglust, hoidis vaenlased riigist eemal jne.

      Kustuta
    2. Ma nii peeneks praegu enda jaoks asja ei ajanud, valasin oma viha pealt pisut vähemaks.

      Kustuta
  9. Väga värske uudis.Putin on surnd. Brutust polnudki vaja.Suri rutiinse meditsiinilise protseduuri käigus.Amuuri tiiger Putin Minnesota loomaaias.... Olgu muld talle kerge.

    A too teine...muutugu ta planeedi pinna jaox liiga raskex.

    VastaKustuta