Lehed

reede, 29. oktoober 2021

Tidli daa, tidli pumm

 


Näedsa, juba november ja puha. Aeg lendab, vanadus saabub, lehed on puilt maas mis maas.

Ma siin vahepeal proovisin kiiret elu elada, aga teate, millega lõpeb kiiresti elamise katse kobakäppadel? Kes arvas, et lotovõiduga, eksib. kes arvas, et saleda figuuriga, see eksib kahjuks samuti. Reeglina lõpeb üritus elada kiiret elu kindlustusjuhtumiga. Mina elan reeglite järgi.

Niipalju siis sellest.

Koroonast ei kirjuta. 

Elust ja tööst..? Ei, ei kirjuta, niipalju kui tahtsin mainisin juba ära.

Puhkusest. No näed, mul hakkab just nädalane puhkus läbi saama. Kaks esimest päeva magasin maha. Kolmandal juba natuke liigutasin, neljandaks päevaks väsisin sellest liigutamisest nii palju, et magasin ka selle maha. Täna on viies päev. Et mitte laisa märki külge saada osalesin veebikoosolekul, kuhu põhitegija VIIENDAT korda platsi ei ilmunud.  Tahate rääkida saksa täpsusest? Ärge rääkige, ma lähen kurjaks. 

No ja kohe on esmaspäev ja ma olen ikka veel unine, kui keegi küsib, kuidas on vastan alati "väsinud". Nagu mingi titeema juba, uni on sõlmedega nöör - iga kord kui sõlmekoht tuleb läheb uni ära ja tuleb päeval  neidsamu sõlmi tagasi tooma.

Ah, ma tahan mõned asjad, mis juba mu mõtlemist segavad juttudena peast välja saada, aga jah. Väsinud.

Vaadake parem pilti ja üritage ära arvata, mis objektiga tegu on. Et äraarvajaid ree peale aidata panen juurde ilmselge vihjena ka teise pildi.



Medalit ei saa, ma olen praegu natuke aega pisut vaene. Kui rikkaks hakkan, siis kõneleme uuesti.


9 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Ventilatsioonišaht jah, kes teab, mida ventileeritakse võib täpsustada.
      Esimene. Ei midagi hullu, lihtsalt ajastus oli väga kehv.

      Kustuta
    2. Hea kuulda, et hullu ei olnud.
      Aga šaht on... kõhe. Nunnu roosakas toon ülaosas kah suurt midagi ei päästa.

      Kustuta
    3. Sahti ülaosa on metalltoru, vähemalt kolmemeetrise läbimõõduga ja ivake roostes. Välguga pildistatud ja tõesti jäi sellel veidralt rooosakas.

      Kustuta
  2. Ma arvasin et kaevanduse lõhkamise puurauk kuhu dünamiidi pulgad sisse lastakse :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea fantaasia:D
      Ah, mis ma ikka kiusan, varsti tuleb Kaur ja ütleb nagu asi on - arvan, et ta on oma seiklustel niikuinii selliseid kohti uurinud. Annan juba enne alla: see on põlevkivi kaevanduse ventilatsioonišaht, tuttuus, isegi võret pole veel peal. Kivist lahtilaskmisest kolksuni kaks ja pool sekundit, sügavust seega kolmekümne meetri ringis. Mind see kiviviskamine pisut häiris - liiga hea fantaasia, kujutlesin, kuidas kaevur all taevase vaatab ja värsket õhku lürbib. Tegelikult kaevurid augu alla muidugi ei saa, aga....

      Kustuta
    2. Ei ole uurinud. Ingo Valgma teeb kaevandusretki, ma mõnel olen käinud ja on olnud super põnevad. Aga Küttejõu omal on käimata. Aheraine mäe tunnen siiski ära :)

      Kustuta
    3. Täpsustan - need kaks püramiidi Püssi elektrijaama kõrval on Eesti ainsad ehedad tuhamäed, kõik ülejäänud on tõesti aherainemäed. Ja sealt maha monteeritud raudtee on nüüd Tallinna Loomaaia lasteraaudtee.

      Kustuta