Lehed

laupäev, 3. aprill 2021

Süsti ei saanud ja karu ei näinud


Oleks väle olnud, oleks nädalavahetusel poole vaktsineerimisega hakkama saanud. 

Munema jäin, mõtlesin siis tagantjärele asja enda jaoks ilusaks - Tallinnasse sõit oleks paras jama,  päev hukas ja närvid krussis. Mitte, et ma midagi selle päevaga tarka teinud oleks, aga siiski....molutama peab ka.

Mu kaheksakümne aastane ema sai oma sutsaka lõpuks kätte, oli teine ärevil nagu noor tüdruk. Käsi oli paar päeva valus, saba ja soomuste märke ei ole näha. Küsisin möödaminnes süstlaoperaatorilt, kas midagi üle ei näi jäävat, muigas ja arvas, et tublid memmed-taadid tiksuvad aina kenasti tulla, ei ole siin  mingeid jääke paistmas. Tegin veel päeva - paari  pärast kõne perearstikeskusesse ja küsisin sealt üle, kas minu kui samuti riskigruppi kuuluva järjekorranumber paistab juba, aga ei, veel pole aeg.  Viskasin küll tähtsa ja teadliku häälega märkuse, et "aga ma olen HÄSTI paks", kuid sellest polnud abi. Tegelikult näis koguni, et põhjustasin oma märkusega õele ajutise tervisehäire, sest oli kuulda, kuidas ta teise tuppa naerma jooksis. Ja see naer oli vali! Kas ma peaksin nüüd solvunud olema? 

***

Mul on üks muna, lapselaps andis.

***

Paks on paha olla. 

Näiteks:

Poes näppisin riiulil ajakohaseid iluvigureid - plastiktibusid ja munavärve. Pillasin ühe tibu põrandale ja nii nagu ikka kukkuvatel esemetel esemetel kombeks lendas see sealt riiuli alla. Piinlik pisut. Vaatasin ringi - keegi ei näinud, poes olime mina ja müüja ja tema sehkendas kaugel. Kummardusin. Tibu ei paistnud. Lasin põlvili - tibu vilksatas, kuid käeulatusest jäi ta välja. Võtsin samast riiulilt pisikese murureha ja hakkasin riiuli all sudima - ei miskit. Või, noh, midagi ikka oli, tolmurullid ja üksikud koeratoidukrõbinad ja tuvastamatud julgad (ma keeldun endale pähe laskmast mõtet, et need olid rotipabulad).

Pidin end veel enam põranda ligi laskma. 

Kui tiburisu lõpuks kätte sain, nägin silmanurgast müüja suuri punnis silmi. "Meka on sealpool?" Seda  pobisesin ma väga vaikselt. Arvan, et ma pean nüüd selles poes käimisega natuke aega vahet.

***

Ma ei näinud karu. Aga tehase valvekaamera ees käis ta eputamas küll. Äkki tahtis tööd? Mis amet talle küll passiks...?





10 kommentaari:

  1. Lugesin ja jooksin ka kõva häälega naerdes teise tuppa:D
    Aga hr. Karu palgake valvuriks!

    VastaKustuta
  2. Üks väga lahe lugemine, Karu muidugi veel ekstra tõmbenumber!

    VastaKustuta
  3. Tänud naeruteraapia eest ��

    VastaKustuta
  4. Ma arvan, et ta naeris mõttega, et "see nüüd mõni paks". Eks.

    VastaKustuta
  5. Lõbus lugemine.

    VastaKustuta
  6. Mul siin üliolulised eksistentsiaalsed probleemid ja teie muudkui irnute, ma ütli....
    Ma arvan, et õde naeris mu üliametliku tooni üle, millega ma oma gabariite meelde tuletasin. Presidendiballil tutvustatakse sellise häälega kõrgeid külalisi: "Proua Paks koos Kaasnevate Haigustega!"

    VastaKustuta
  7. Ütlevad, et ilmu suvakasse vaktsineerimis-punkti varakult kohale - või ka piisavalt hilja - ja saad oma süsti.

    VastaKustuta
  8. Aitüma, Kaur!
    Tundsin, et no nii saamatu ei saa olla ja üritasin veelkord.
    Läbi digiregistratuuri oli ikka sama lugu - oled jah riskirühm, aga oota, millal sind kutsutakse, praegu pole midagi anda. Kuna ma usaldusest digiriigi vastu pole end enne alternatiivsete võimalustega eriti kursis hoidnud, siis tegin seda nüüd ja hoppaa! Rakvere Aqva konverentsikeskuses aegu küll!
    Nii, et täna keset kaunist päeva saan minagi oma kiibi kerre. Jess!

    VastaKustuta
  9. Mul on hea meel.

    Tallinnas käib meedikute ja ametnike sõda. Vaktsiinid on Sõlesse ja Tondirappa laiali transporditud ja tagasi viia neid ei saa (riknevad). Seega PEAB need ära süstima. Kuid broneeritud ja registeeritud on 15-20% aegadest. Keskuste töötajad ärgitavad inimesi, et kutsuge sõbrad vaktsiini saama, ka kohale tulnud vanurite saatjad vaktsineeritakse ära, kõik käib elavas järjekorras (registreerimine ka) ja töötab kui kellavärk. Samal ajal samas kohas ajab politsei inimesi minema, et kes ette registreerunud ei ole, see vaktsiini ei saa. Ametnikud ajavad samal ajal mingit iba.

    Meedia kirjutab "hädas meedikutest" ja "vaktsiine rabavatest noortest". Meedikute ainus häda on, et riik pole suutnud riskigruppe veenda ja kogu masinavärk jookseb tühikäigul.

    VastaKustuta
  10. Kirjutan siia ka medicum.ee digiregistratuuris on Loksal hetkeseisuga homseks kõik ajad, peale minu bronnitu, veel vabad. Miskipärast lonkab info, et ka esmaspäeval saab veel Loksal vaktsineerida. Mina bronnisin neljapäeval, kui oli avatud veel 50+ kodanikele, enam seda pole, aga katsetada tasub, sest selles punktis on huvi olematu.

    VastaKustuta