Lehed

kolmapäev, 25. märts 2020

2072



Ühistransport? Misasi?
Aa, see milles kari juhuslikke inimesi hulgakaupa üksteisest eraldamata, vähe sellest: ilma kinnaste ja kaitsemaskita (pealtkuulajad ekraanide ees pomisevad kohkunult) kusagil linnaruumis ringi sõitsid?
Tants? See on ju ka praegu olemas! Isegi ööklubides tantsitakse, see on ju ohutu. Kõigil on isiklik filtreeritud õhuga läbipaistev tantsuboks, odavates urgastes on igale tantsijale oma ruut põrandale kenasti maha märgitud....mismoodi ....näod vastamisi, keha ümbert kinni hoides..?? Järgmiseks hakkad veel väitma, et poed olid eraldi ehitised, kus  kaup ja inimesed olid samas ruumis ja maksta sai inimese opereeritavas kassas, vanatädi juba proovis meile seda jora ajada. No nii lollid me pole!
Näe, jälle pani tšäti kinni, vanaema on viimasel ajal kuidagi tundlikuks muutunud ja mälu pole enam see. Nagu oleks tema nooruses olnud hooned, kus inimesed mitmekesi ühes suures vannis ujusid ja saalides karjakesi higistades palliga mängisid. Kujuta ette - teise inimese higiga määrdunud pall!
Üks poiss kadus ekraanilt. "Oksendama läks," teadsid teised.
Vanaema istus pimeda ekraani ees. Laulupeost jäi rääkimata. Ja sünnipäevakallistustest...teisalt - need olid juba enne sajandi algupoole katku ülehinnatud.
"Huvitav, kas Peedu tütre juuksed on pehmed või karmid?"
Äh, niikuinii ei saa teada.




Pildil on, muide, katkujuure õis. Lihtsalt niisama. Ilus.

18 kommentaari:

  1. Praegu ajab naerma aga mõeldes kui palju on elu muutunud kui minu vanaema/vanaisa noorusajaga võrrelda siis pole sugugi ulmezhanriga tegu. Keskaegsete hügieenikommete peale mõeldes läheb endalgi süda pahaks :P

    VastaKustuta
  2. Nojah, sitalepikute kadu ja vannitubade muutumine normaalse korteri osaks mahub siinmail igatahes ühe inimea sisse ja kindlasti oli ka Versilles' neid, kes oma vanaduspõlves meenutasid romantilist noorust, mil sai lossi koridorides ja treppidel asjal käia....

    VastaKustuta
  3. Tütar... on misasi...?

    Tore pildike :)
    Loodame, et nii läheb :)

    Kaur

    VastaKustuta
  4. Peedu tütar peaks vist lapselaps olema.
    Muig, ma kirjutan nii, nagu teaksid teised inimesed mu tegelasi. No mis mõttes sa ei mäleta, kes Peedu tütar on, ah?

    VastaKustuta
  5. Ja lootusest: mhm, loodame, et aastal 2072 ikka on veel vanaemasid, eksole.

    VastaKustuta
  6. Eeeee, ei, ma küsisin seda, et misasi on tütar üldises plaanis. Väike inimene? Kuidas või kust need tekivad või tulevad või kust neid osta saab?

    VastaKustuta
  7. Hmm...
    Tütar on kahe eri soost inimese järglane, kelle kromosoomikomplektis esinevad kaks x-kromosooni, kuid puudub y-kromosoom.
    Reeglina.
    Muidugi on võimalikud variatsioonid, mis on seotud geenivigade või inimese enda valikutega.
    Vää.?

    Aga...ise peab tegema. Tütreid. Või lapsendama. Võib muidugi ka "akadeemilisi tütreid" nimetada/koolitada, aga see pole päris see, akadeemilistele on natuke keeruline öelda "kui sa kell pool kümme kodus ei ole, siiiiiiiiiiiis ...!!!!" Too viimane kitsendus kehtib ka akadeemiliste poegade kohta.

    VastaKustuta
  8. Nojaa, aga see ajalooline tarkus on aastal 2072 üsna kasutu. Ma jah viitasin selle peale, et mingeid vanaemasid ei saa ju olemas olla, sest pole (ei tehta) lapsi, kelle vanaema sa oleks.

    VastaKustuta
  9. Arutasime sõpradega, et milline on järgmisel aastal (või ülejärgmisel) kohtamise kultuur.

    Kuidas noor inimene elab ja on, kui ei saa vastassoo esindajale keelt kõrva või kätt püksi ajada?

    Jõudsime sinna, et sugutung on tugevam kui surmahirm ja küll need käed-keeled jõuavad kõikjale, kuhu vaja. Aga midagi muutub ikkagi. Eks näis.

    VastaKustuta
  10. Kui nüüd sõnasabast kinni hakata, siis aastal 2072 on mu seni noorim lapselaps ligi 73. aastane ja mina olen ammu lill või puu või sammal 😁
    Aga tõesti...
    Pole ju ühtegi räpasemat vabatahtlikult ette võetavat lõbustust kui seks.
    Puht'antibakteriaalsest aspektist, muidugi.

    VastaKustuta
  11. Tütar on su geneetiline subunit. Teatud tingimustel võib olla ka emotsionaalne subunit, aga see on aastal 2072 ilmselt vähetõenäoline.

    VastaKustuta
  12. Ei usu.
    Kingloomal võib olla subunit, inimesel on kokteil kahest isendist.
    Kauri subunit ei saaks olla teisest soost kui Kaur ise.

    VastaKustuta
  13. Eee..., mul on kaks tütart. Ei miskit müstilist, suht pisike pingutus minu poolt, veidi suurem panus kaasalt. Võrdlemisi talutavalt välja kukkunud teised, isegi peale 20't eluaastat suhtlevad vanematega. Perekondliku raamatupidamise miinuspoolelt on plusspoolele üle kolinud ;)

    VastaKustuta
  14. klge lapsi saab juba tänapäeval ilma seksita teha.

    VastaKustuta

  15. Mul on nii poegi kui tütreid, kui oleks pidanud katseklaasidega möllama, poleks ehk ühtegi. (Siit saaks edasi arendada teemat "lapsed kui collateral damage")

    VastaKustuta
  16. Laste ilma seksita tegemine vähemalt minu puhul takerdus selle taha, et nad ei tekkinud =/

    VastaKustuta
  17. See pole kindlasti mingi lohutus ja ei ole eriti sellena mõeldudki, kuid sul juba on kaks imelist last, mõni teine jääbki ootama.

    VastaKustuta