Lehed

teisipäev, 9. aprill 2019

Keksjutt



Eelmise aasta valgusevarud ja aasta alguse optimismipähklid hakkavad otsa saama. Praegune tööle - magama, tööle - magama rütm ei kõlba kuhugi. Väsimus ajab vägisi lollusi tegema.
Pühapäeval sehkendasin rehaga aias ja unistasin suurest ja kurjast harvesterist, kes ümbruskonnas kõik lehtpuud meetri kõrguselt maha nüsiks ja saepurujunnideks pressiks, riisu neid lehti palju riisud, aga Alutaguselt tuleb aina juurde. No ei ole võimalik, et ma meie kandi laante lehti pole juba kokku kraapinud, need on mingid importliistakad! Kui hoovist palmilehti leidma hakkan, annan laiemalt teada, kuramuse immigrandid....
Tegelikult andsin juba alla. Kui keegi on sõltuvuses eelmise aasta puulehtede riisumisest, andku teada, hea raha eest luban kratsima. Reha olgu omal ligi.

Aa, Ligi. Ligi võib nüüd oma sõnavara vabalt kasutada, ta on uute valitsejate kõrval amatöör.   Nende poliit-tourette annab varsti voorimehe mõõdu välja, absoluutselt ilusasti filtrivaba.

Avastasin, et me oleme mu peniga "ühtekad", või kuidas seda nüüd öeldaksegi... Õues liikusime mõlemad nagu roostes robotid, vist isegi lonkasime ühte jalga.  Jaa, olid ajad, kui me olime noored ja hirmsad, nüüd oleme lihtsalt hirmsad. Ma oma noorepõlve hirmsapilti siia ei pane, aga koera oma võiks küll panna, ega ma küsi ka.

Kui nüüd keegi pole seda pilti näinud, siis jah, see on täismõõtudes DT seal lume all. Rooli ülemine serv on tiba üle minu pea, aga ma olen päris lühike, nii, et natuke lund, jajah... See puntiirjoon Reku kõhu all on just see, mida te mõtlete.

Lollustest, nendest, mida väsimus tagant lükkab.
Ma panin ennast blogivõistlusele (blogiauhindadele? See kõlab imelikult, üks neist on vale) kirja.
Ignoreerige. Päriselt. Edevus ajas, edevuse pärast mainisin ka siin, aga las lapsed müravad. Teate küll neid mutikesi, kes salaja vasakule ja paremale piiludes tühjas liivakastis põngerjatest maha jäänud vormiga paar liivakooki pätsivad ja siis ruttu minema jalutavad, tehes nägu, nagu oleks need ERAKORDSELT ILUSAD liivaplönnid seal juba enne olnud.

Selleaastane muusikasuvi on juba praegu kiusatusi täis. Lykke Li tuleb Eestisse esinema. Katie Melua. Kindlasti keegi veel, ärge vihjeid andke, ma ma nutan silmad peast, sest kõike ei saa ju. Enne silmade tuhmikspillimist käin jooksuga Mumford&Sons'i kuulamas siiski ära, on mida oodata.

Täna tuleb mul eriti hästi välja hüplik kõneviis, niisiis hüpakem edasi stiili- ja kombeküsimuste juurde. Või mis "edasi", kogu postituse juurteema ongi sammasjuur stiil ja sammaspool...oih, narmasjuur kombed.

Sattusin kusagilt lugema blogimise kombeõpetust, piinlik lugu, seal rõhutati, et kõigile kommentaaridele peab individuaalselt vastama. Häbi mulle, andke andeks, kannatlikud kommenteerijad, ma ei teinud seda pahatahtlikult.  Igaks juhuks ei luba, et enam nii ei tee,  mõnikord on tunne, et vastus rikub ilusa kommentaari ära.
Noh. Jah. Mõnikord olen lihtsalt väsinud. Või laisk. Või mõlemat.

Stiiliküsimusi ma stiilselt stiilitu inimesena lahkama ei hakka, Printsessi blogist võite ise teada saada, et on olemas stiilinõuded rabas kolajale ja kommentaar "su riietus on väga jube ja maitsetu" liigitub heatahtliku kriitika alla. Ma üllatusin ja see on ometi hea märk, eksole? Samas...ma üllatusin ja see annab tunnistust, et olen ajast maha jäänud.

Moeni jõudes peaks poliitikast ka rääkima, see on ju praegu moes. Aga mida siin ikka rääkida on? Mina ei ole rahul, ma olen täiesti pahane selle peale, kuidas praegu asju aetakse. Ei hakka isegi põhjendama, aga põlgus võimulesaajate vastu on valitsev emotsioon. Kõik põhimõtted on müügiks, peaasi, et Egiptuse lihapottide manu saaks ja mis kõige tähtsam: vaenlast tuleb võimu juurest tõrjuda. Vaenlast, keda valis ligi kolmkümmend protsenti rahvast. Kes tahab, pakib asjad ja sõidab Kanadasse, jah?
Minge p...puu taha.

Jutt nagu keks. Kastist teise.


58 kommentaari:

  1. Reku, vana traktorist, valmistub kevadkülviks.

    VastaKustuta
  2. Olen M&S eest kade, aga Globen on välja müüdud ja kaugemale ma ei saa end korraldatud. Mis ikka, nutan kodus. Melua on ka lemmik, aga tema kontserdil ei söanda ma end näidata.

    Puulehed mul alles tulevad.

    Kaur (ma ei tea, mis värk nende küsimärkidega on)

    VastaKustuta
  3. Ei pea individuaalselt vastama, mina ka ei viitsi, kui näiteks kommentaar on selline, millele ma saaks ainult nõustuvalt mõmiseda. Ma arvan, viisakas või noh, suhtluse jätkumise huvides asjakohane, oleks lihtsalt aegajalt märku anda, et blogi omanik ka liigub siin ja loeb kommentaare... aga selle aegajalti intervall on ka igaühe enda teha.

    Muidugi, kui sa oma blogi kaudu kohukesi, meigieemaldajaid, kortsuvastaseid kreeme ja murutraktoreid müüksid, siis oleks individuaalne vastamine vist hädavajalik bisnise huvides. Reku sul vist müügiks ei ole?

    VastaKustuta
  4. õu mai, ma lugesin nüüd selle peale ka Printsessi blogi kommentaare. Seal näikse neid mitu olevat, muidu ma ütleks, et üks ja sama troll kolistab mööda blogisid, vist on kevad, trollid otsivad pesapaika ja paarilist, kes kõvemini räuskab, saab ehk viljakama emase ja suurema prügimäe pesitsemiseks.

    VastaKustuta
  5. Reku märgib sellel pildil oma punktiiriga hitsmerida, eksole. Ta peaks seda küll traktorist eespool tegema, aga anname loomale andeks, algaja, nagu ta tollal oli.

    Kaur, mina pole eluski väljapool Eestit omapead kontserdil käinud, sestap tekitas su meeldetuletuss, et ma pean end sinna kontserdile veel "korraldama" kergekujulise paanikahoo. Piletid on, ööbimiskoht on, plaan sadamast ööbimiskohta jõudmiseks on, laevapileteid veel pole, aga paanika juba on. Seega vist peaaegu kõik vajalik on olemas. Vist...?

    Morgie: mmmõmmm...
    Kortsukreemi, seda tõelist ja imettegevat, ostaks, mitte ei müüks.

    VastaKustuta
  6. Ooooo, sul on saksa lambakoer??!! Mulle õudselt meeldib ta kõõrdpilk sellel pildil. Üsna ühemõtteliselt loetav =)

    Aga kõikide kommentaariumi-probleemide vastu aitab kommentaariumi puudumine (ütleb blogija, kel endal kommentaarium suletud, aga teiste blogides käib kommenteerimas küll).

    VastaKustuta
  7. Ei ole lambakoer, krants on. Natuke kollit ja veidike vist veel kedagi ja suur ports lambakoera lisaks. Leebe hiiglane.

    VastaKustuta
  8. No igatahes väga, väga kuningliku välimusega krants.

    Aga kommentaaridest veel korra. Võtan riski ja ütlen, et mu meelest on blogijatel endal kah käsi sees sellesinatses situatsioonis, et arvustatakse nende rabariietust või öeldakse, et kuule, sa elad valesti. Minu tähelepanekut mööda tegelevad blogijad liiga palju eneseõigustusega. Mu meelest on „kannan, mida tahan“ või „elan, kuidas tahan“ elementaarne tõde, seda ei peaks vahetpidamata üle kordama, ei postitustes, ei kommentaaridele vastates. Eneseõigustamine annab kommentaatoritele märgi, et blogijad on avalik omand, kelle retuuside või eluvalikute kallal igaüks keelt võib teritada.

    VastaKustuta
  9. Eneseõigustus võib olla seotud eestipärase "vaikimine on nõusolek"-suhtumisega. Kui ikka vastu ei vaidle, oled ennast vaikimisi kriitikaga nõustunuks signaalitanud. Või midagi sellist.
    Kuigi jah, sul on õigus, kui iga trolli peale mitte võpatada oleks trollidel igav. Kes see ikka missioonitundest teise kallal targutab, puhast lõbu otsivad, kaklust ning intriige.

    VastaKustuta
  10. See "ära tee välja" on muidugi üpris vaga ja õilis mõtteviis, paraku,oma blogi sabas toimuva trollimise niisama jätmine võib jätta ka mulje, et blogi omanik on trolliga nõus ja tema mõtteavaldustele alla kirjutanud. Ma võin tänaval rõvedusi karjuvat isikut ignoreerida - pole minu vastutusala - aga oma maa peal solgileket lubada ei saa.

    VastaKustuta
  11. Printsess kirjutas stiilinatsidele vastuseks väga ilusa ja liigutava seisukohavõtu kiusamiskäitumise vastu üleüldiselt.

    VastaKustuta
  12. Kaamos, ma pean "korraldamise" all silmas ülejäänud pereliikmete nõusoleku saamist :) Ja karmapunktide kogumist, millega selliseid nõusolekuid ostetakse.

    Kaur

    VastaKustuta
  13. Kui kasutada Malluka armast väljendit, siis ma läksin Printsessi blogis "insta närvi ära". Ei saanud jätta põhimõtteliselt sõimamata.

    Aga hiljem istusin ja mõtlesin, et tegelikult on see imelik - mina kasutan oma blogis ka pidevalt pilte endast ja no ei kanna ma ju kauneid kleidikesi, põhimõtteliselt olen alati ja igas olukorras spordiriietuses (samas on firma ise meile muidugi arvuti taga istumiseks oma logoga pusa jms andnud, miks siis mitte kanda) ning pool ajast on juuksedki kammimata. Ja haruharva käib keegi kommenteerimas, et "viska vähemalt veits krohvi näkku". Vanasti oli üks taun, kes käis kord nädalas mainimas, et ma olen liiga paks, aga tema ma blokkisin ära ja no see oli ÜKS konkreetne vaimuhaige. Et tundub, et mingil määral vist sõltub ikka blogist, millist sihtgruppi sa ligi tõmbad ja õnneks neist, keda ma ise ... kergelt vaimust vaesteks pean, jõuab minu blogisse pidevalt ainult HenZen. No ja lisaks üks teine tüüp, kes kasutab iga kord erinevat nime, ma ei teagi, kas ta tahab seda, et tegu on sama inimesega, varjata minu või teiste lugejate eest. :D

    Aga minu jaoks üsna arusaamatu, et postitus teemal "Käisin rabas, vaadake, pilt minust suvariietes" tõmbab sellist sõimu ligi ning postitus teemal "Käisin kivi otsas, vaadake, pilt minust suvariietes" ei tõmba. Mine võta kinni.

    VastaKustuta
  14. Kaur, ma üksi elava inimesena unustasi korraldamise selle poole ära, mul õnnestub ju isegi koerahoidja moosimine planguvärvimisena maha müüa ("ma lähen mõneks päevaks ära, kes tahab selleks ajaks ämmavaba maja?")
    Rents, esiteks on sul teine lugejaskond, teiseks kellelgi pole illusioone, kuhu nad pärast sulle moetuutoriks hakkamist pileti saavad 😁
    Printsessiga prooviti õnne...ja saadi vastu näppe.

    VastaKustuta
  15. Veider,
    väga veider,
    see reaksioon,
    et inimene on justkui
    parem kui kui kõik ülejäänu.

    Et,
    koer peab olema ketis
    ja kass toas
    ja mees Soomes.

    Noh, olgem ausad,
    ma ei saa ju lõuna-eestisse minna koduperenaisi...
    küsitlema... on see vist õige sõna läti keeles,
    selleks uurin kaudselt kommidega valikut.
    Täiesti akptseteeritud uurimismeetod.

    Aga, jah, Eesti on kaheks rebitud:
    Soome TV ja RockRadio peal üleskasvanud ja
    kõik teised rahulolematud, põhiliselt lõuna-eestlased ;)

    Ma tõesti ei mõista kuidas saab soomatka riietus olla probleem,
    mõistmata mida me tallume ja pläkutame sel ajal väga targalt...

    VastaKustuta
  16. Morgie, kui ma ütsi, et näen liigselt eneseõigustamist, siis pidasingi silmas nimelt seda "oma maa peal solgileket ei luba". Mitte, et "ära tee välja".
    Mu meelest on enam kui OK, kui blogija oma kommentaariumi tsenseerib, trollide komme kustutab jne. Kui blogija hakkab ennast õigustama, annab ta trollile priske kondi närida. Mu meelest blogisabad pole küll koht, kus sõnavabadus peaks täies mahus kehtima =)

    VastaKustuta
  17. Sarikommenteerijalt =): Mu meelest on laias laastus kahte sorti blogijaid. 1. Blogijad, kelle jaoks blogi on veebikodu - külalised teretulnud, aga välisjalanõud tuleb ukse taha jätta, käituda tuleb viisakalt, vastasel korral visatakse uksest välja. 2. Blogijad, kelle jaoks blogi on linnaväljak – kõik on teretulnud kaasa rääkima, väike kakelung isegi soovitav, paneb vere käima, muuhulgas teenib ka klikke.

    Troll-kommentaatorite või pahatahtlike (elu)stiilinõustajate arvates aga kehtib jahiluba mõlemat sorti blogides. Äkki peaksid blogijad, kel pole tahtmist kommentaariumis sõdida, selgesõnalisemad ja/või karmikäelisemad olema? Nimelt seda pidasingi silmas, kui ütlesin, et mulle tundub, et blogijad tegelevad ülearuse eneseõigustamisega. Ma ei tea, mina küll ei hakkaks ülbe, noriva külalise küsimata nõuandeid kuulama või temaga vaidlema. Aga kui (blogi)uks kõigile lahti on ja blogiomanik tundub sõnavahetust nautivat, siis ei saa ju kogu süüd külaliste peale panna, või?

    VastaKustuta
  18. Mul on sel juhul jalanõusid ukse taha jätta soovitav veebikodu, kus võib natuke kakelda😁
    Spordisaali tatami moodi😁

    VastaKustuta
  19. irv @ tatami.

    Mul ka see häda, et ma ei tee neil kodudel ja väljakutel vahet. Lisaks on aeg-ajalt töötatud suht maskuliinsetes keskkondades, seda just suhtluse ja kõnepruugi mõttes, mitte soolises lõikes. Mu eelmine üle-laua-kolleeg, vaieldamatult daam ja väga väljapeetud, võis mulle vabalt ja hästi rõhutatult öelda "virunurm, mine p__sse". Sama võis teha ülemus, ehkki tal oli komme vägisõnu kasutada pigem teiste riigiametite või nende esindajate suhtes. See oli täiesti sürrilt naljakas. Kujutage ette, koosolek, 20 inimest, kinnine ruum, formaalne õhkkond, aga väga suletud keskkond (riigisaladuse töötlemise turvatsoon), kõik jätavad paberite krabistamise ja telefonid on niikuinii keelatud. Ja siis tuleb esimeseks lauseks "Nii, meile on käesoleval hommikul saanud teatavaks, et **** **** **** (kujutage mistahes rõvedust sinna, võib ka venekeelset) ahvid **** ametist / ministeerimust on teinud ettepaneku, et". Ja nii edasi, ametlikus stiilis, aga kõik hoiavad pisaraid tagasi, naeru omi siis. Ja nii nädalast nädalasse.

    Kui see suhtlus-stiil blogikottu üle viia, tekib teatud konflikt, ja ma ei ole seda viga teinud mitte korra, vaid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mumeelest on ikka oluline vahe, kas öelda: "Virunurm, minge persse," või: "Virunurm, teie riietumisstiil liigutab teid sõnaõiguseta ebainimeste hulka ja üldse olete te kohustatud eraeluliselt minu ootustele igakülgselt vastama."

      Kustuta
  20. Kui vaadata, mis Printsessi pool toimub, siis seal esineb praegu trollitüüp, kes ise trambib küll sisse ja solvab pererahvast, aga kui talle midagi vastu öeldakse, siis kukub halama, et tsensuur ja sõnavabaduse rikkumine ja mis iganes. Pmst käitub, nagu oleks kutsutud kakelungile, aga kui vastu kakeldakse, siis kukub õiendama, et "milline ebaturvaline majapidamine teil siin."

    VastaKustuta
  21. Lugesin paari viimast trollikommentaari Printsessi blogis (ekstra läksin vaatama) ja millegipärast tekkis võrdlus esireas istuva teatrikülastajaga, kes etenduse ajal protestib valjuhäälselt, et näitlejad teevad kõike valesti ja kostümid on tobedad. Väljaviskamiskatse peale huilgavad, et ega nad siis paha pärast ja mis õigusega nendega ikka nii tehakse.

    Jep, ühepoolne kaklusklubi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ühepoolselt, siis pole ju kaklusklubi vaid kiusamisklubi, kusjuures klubi liikmeks sunnitakse astuma inimest, kes seda ise ei taha.

      Kustuta
    2. Õigemini tahetakse klubi majutamise jaoks kinnisvara sundvõõrandada.

      Kustuta
  22. No aga seda ma ju rääääägingi, et tegelikult on pall blogijate nurgas – neile kommentaatoritele, kes kodu ja väljaku vahel vahet ei tee, tuleks selgesõnaliselt osutada, kummaga tegemist. Esialgu viisakalt, ja kui aru ei saada, siis vähem viisakalt ja/või blokk. Ükski blogija pole SUNNITUD omaenda kommentaariumis lollide või hullude või pahatahtlikega vaidlema. Kui vaidleb, on see blogija enda vaba valik.

    PS. Tatami ajas naerma. **** ahvid **** ametist ajas ka.
    =)

    VastaKustuta
  23. Et mu mõtteviis veelgi rohkem puust ja punane oleks: kommentaator ütleb Printsessi juures: “Ma saan väga hästi aru ja nägin selgelt et tekitasite ringkaitse – meil blogijatel on õigus ja sina (lugeja) ole vait, eriti vait ole siis, kui midagi ei meeldi!”
    Aga TÄPSELT nii ongi. Kirjutajal on õigus kirjutada. Lugejal on õigus lugeda. Kõik ülejäänu on kokkuleppe küsimus. Näiteks kui kirjutajale ei meeldi, et lugeja tuleb ütlema, mis talle ei meeldi, on kirjutajal õigus lugeja suu kinni panna, moel või teisel. Samas, lugejale jääb õigus mitte lugeda, kui närvidele käib, kirjutajal pole õigust lugejat lugema sundida. Samas, kui lugejale miski nii jubedalt pinda käib, et üldse vaiki ei saa olla, on tal õigus omaenda blogis vms arvamust avaldada. Jne jne. (Vihakõnesse ei hakka hetkel laskuma, see on teine teema)
    Ma TÕESTI ei saa aru, mis siin nii keerulist on? =)

    VastaKustuta
  24. Kaklusklubi sellistele, kelle dressidel on hüüdlause: "Siduge ta kinni, ma tahan temaga kakelda!"

    Tegelikult jah, kirjutaja võib kirjutada, kommenteerija võib arvustada, kuid kuna kommenteerija on siiski külaline, võib kirjutaja ta vabalt ukse taha tõsta või täielikult ignoreerida. Seda viimast peetakse (mainisin varemgi) mõnikord väga vääralt nõusolekuks ja esimest kasutavad liiga tihti need, kes üritavad oma immitsat paremaks võltsida ning seetõttu on tollele tegevusele halva varjundi jätnud.

    VastaKustuta
  25. Mida? Kas me vaidleme praegu vä? Mina ütlen, et mind teeb tigedaks, kui kellelegi liiga tehakse, ja siis ma tahan kedagi vastu peksta. Et oleks õige kaklusklubi. Oma blogis ma lahendasin asja anonüümsuse ärakeelamisega - ükski troll pole nii julge, et ennast kuidagigi identifitseerida (olen üsna kindel, et need priidud ja antsud Printsessi blogis on üks ja sama isik). Kui mõni troll seepeale mõne kindlama nime ja näo võtab, siis saab lisa elupunkti :D Aga ainult ühe.

    Stiili üle norimise osas on asi natuke laiem ja vastikum. Printsessil on õigus.

    VastaKustuta
  26. Hmm. See immitsa tuunimise asi. OK ma mõistan, et turundusblogides on teine teema, aga mis immitsast meiesugused kinni peaksid hoidma, et nõmedikke ukse taha ei tohi tõsta? Täitsa siiras küsimus. Seletage palun mulle.

    VastaKustuta
  27. Meiesugused vanad mullad ei peaks äkki blogi üldse pidamagi, eh?😬 "Daam selles vanuses," jne.😱

    VastaKustuta
  28. Nüüd tuleb vist see koht, kus blogija, antud juhul mina, pööritab oma suuri säravaid kolmesentimeetriste loomulikult loomulike (!) ripsmetega silmi ja rehmab ideaalse maniküüriga pianistisõrmedega, et "mina loomulikult ei räägi endast" ja nii edasi...
    Ok, aitab, ilus vale oli ju, eks?
    Kindlasti mitte kõik blogijad ei tee seda, aga enese eest kõneldes julgen küll öelda, et blogides üritan päris tihti mitte välja näidata kõike oma tumedamast poolest. Kogu künismi ja tumeduse tulevärki hoian põhiosas enesele. Immitsa säästmiseks. Mask, mis muud.
    Samas kommentaaridest kustutan ainult mõned väga vastikud. Üliharva. Kunagi sõi blogger mul ühe inimese toredaad kommentaarid ära, siiani on kahju. (Temassepuutumatu, tegelikult)
    Kuid blogimise ajaloost on teada paar kurikuulsat blogijat, kes kustutasid, ilmselt kustutavad siiani kommentaare, mis nende otseseid valesid ja laimu puudutasid. Osale pikema ajalooga blogijatest on see muutnud kustutamise "nendemaitseliseks".
    #eiräägikõigieest ja #eikäikõigikohta.
    Põhiliselt väljendab see arvamus mu enda tundeid kommenteerimise kohta ja kuna igaühe blogi on ikkagi kirjutaja enda kodu, on teistel kindlasti teised reeglid, mille muutmine ei ole külaliste asi, eks?
    Hoiatus-kustutamine-bänn on päris hea enesekehtestamise võte saritrollide puhul. Mul selliseid PRAEGU pole, kui oleks, räägiks ehk teist juttu.

    VastaKustuta
  29. Morgie, ei hakka siin mullaga. Vat kui tõmban oma vanuse-kaardi tagataskust, siis teil kõigil häbi silmad täis =)

    VastaKustuta
  30. Kaamos, minugi blogi on maskiga =) Ma tegelikult peale paari erandi ei teagi kedagi Eestis, kelle blogi poleks, olgu see mask siis õhemast või paksemast materjalist.

    Ma mõtsin immitsa säilitamise all pigem seda, et turundusblogijate immitsale (ja sissetulekule) on kahjulik, kui teatakse, et nad kommentaare selekteerivad. Meiesugused ei riski kommentaare tsenseerides ju millegagi? (Tsenseeritavate pahameel välja arvatud.)

    VastaKustuta
  31. Praegu jään ma jaurama oma "ma ei taha muutuda nendesarnasteks" ("need, kelle nime ei tohi nimetada").
    Ilma isikliku püsisaritrollita võin endale sellist suhtumist lubada.
    Meil kõigil on oma nii või naa käitumise põhjused erinevad. Midagi sügavat on neis põhjustes harva, Ockhami habemenuga kehtib ka siin.

    VastaKustuta
  32. Kaamos, tänud kannatlikult seletamast, lõpuks sain aru. "Ma ei taha muutuda nendesarnaseks". Makes sense.

    VastaKustuta
  33. Teie tüdrukud ja vanamutid teete ise ennast naerualusteks niiviisi, kui te ründate inimesi ja see hüsteeriline paanika mis paneb teid tonte, trolle ja teabkeda otsima ehk see ongi see paganama võõra viha ja egoism. Kas ise te ei näe et olete samad trollid ja robotid oma fantaasiates, kui iga blogi piiril peaks passi kon-troll olema ja neegrid on keelatud või nägu EKRE meelsus on välistatud. Jõudu teile teie võitlustes.

    VastaKustuta
  34. Selle raamime ära ja paneme seina peale kui õppematerjali.

    VastaKustuta
  35. "Dendriit esitleb antigeeni naturaalsele T-tapjarakule" 😬

    VastaKustuta
  36. haa, tõesti, nagu tellitud. representatiivne näide. Äkki ongi viimasel ajal igal pool, kus ma regulaarselt lugemas käin, ainult üks ja sama troll eri nimede all (ma ei pea silmas seda Priitu või mis nime all ta esinebki, Printsessi blogi pole mul päris regulaarses lugemisnimekirjas)?

    Ma olen enda pool taotisi trolle ignoreerinud või viisakalt ja analüütiliselt vastanud, see paistab olevat päris toimiv peletustaktika. A mul on muidugi vähe lugejaid ka, mul hea hoobelda.

    VastaKustuta
  37. Kaamos, kas sa mõtled (nende all, kellesarnaseks ei taha) neid, keda teati koodnimega "vennad Koledad"?

    VastaKustuta
  38. Jah, Notsu, ma olen vanamoodne, aga nemad on mu jaoks siiani ebaeetilise blogipidamise rõvedaim näide. Paari seda meetodit kasutavat kirjutajat olen veel sattunud lugema, aga amatööre proffidega võrrelda ei saa.

    VastaKustuta
  39. Kusjuures mul on ka tunne, et praeguse näidistrolli puhul olen seda kirjutajat, eriti tema iseloomulikku kirjaosk(amat)use omapära paljudes kohtades mujal enne trehvanud.
    (Konn lahkamislaual. Jumala poolt loodud elajate hulgas ei ole teda üles tähendatud, järelikult on ta...)

    VastaKustuta
  40. Krt. Igaks juhuks: mitte SEE konn, üks tavaline hoopis.

    VastaKustuta
  41. Ma kustutan, sest mind häirib. Varem mõtsin, et parim karistus lolluse eest on jätta see kõigile näha (vt ülevalolev rihm), aga PR ja veel natuke aega edasi otsustasin, et pole minu asi teisi kasvatada ja kui ikka ei meeldi, kustutan ära.
    Sest mind päriselt häirib. Ja nii kõvasti, et osade inimeste kommentaarid kustutan lugemata. Näen nime ja juba on "ma ei taha seda lugeda, ma ei taha seda oma maailma, likvideerin!"

    VastaKustuta
  42. Just. Ei ole ühte seadust kõigi jaoks ja ruumi haldaja, blogipidaja, määrab reeglid.

    VastaKustuta
  43. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  44. Tuli veel üks mõte teema kohta, aga seekord mitte blogija, vaid lugeja mätta otsast. Ma olen usin kommentaaride lugeja, kuna neis blogides, mis mulle meele järele, töötavad postitused ja kommentaarid enamjaolt hirmus hästi koos. Meeldivad inimesed arukalt mõtteid avaldamas, isegi kui ühte meelt ei olda. Ja siis äkki satub mingi Rihm ette. Ei hakka salgama – minul kui lugejal rikub see lugemiselamust, sest kogemuspõhiselt ootan oma lemmikblogidest meeldivaid emotsioone, mitte näkku lennutatud süljelärakat. Piltlikult: kõnnid mööda kena metsateed, nuusutad mahedat kevadõhku, ja äkki avastad, et oled koerasita sisse astunud. Järgmisel korral, kui sama rada kasutad, vahid juba eos kahtlustavalt jalge ette, et sama koledus ei korduks =)
    Nii et olen vvniga ühes parteis – koleduste kustutamise poolt, nii blogija kui lugeja meeletervise huvides.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Isegi mitte koerasitt - see laguneb looduses ruttu - vaid rohkem nagu kilekott või kasutatud kilemähe.

      Kustuta
  45. Youtube on ikka üks efemeerne nähtus ja nuhtlus. Melua talvealbum on ilmselt ära kustutatud. Sest ärge öelge, et seda pole seal üldse olnud?!? Playlistina on olemas... Otsisin ta "pääsukest" thumbnaili järgi ja no pole...

    Huvitav, mis keeles ta meil siis laulab. Vene? Gruusia?

    VastaKustuta
  46. "The litle swallow" on olemas, gruusia keeles laulab koos Gori naistega. Albumit pole tõesti.


    Morgie, Epp ja VVN, eks kustutamine on üks üsna isiklik teema. Kuniks oma ihutrolle pole tekkinud, seni arvan, et kommentaarid on natuke nagu elu ja elus pole ka alati kommisadu ja Chanel number viis.
    Selles sabas jätan sita koristamata, on edaspidi selgem meenutada, mis neid mõtteid tagant lükkas.

    VastaKustuta
  47. Misasja, elu polegi kommisadu?? Kaamos, sa purustasid mu illusiooni!

    Aga tõsisemalt. Astun sammu tagasi - ma poleks pidanud siin sinu juures külas olles seda sita-asja mainima. Sul on täiesti õigus, kommentaatorite järelt koristamine/mittekoristamine on iga blogija personaalne otsus. Palun vabandust. Läksin hoogu, kuna teema kõnetas =)

    VastaKustuta
  48. Milleks vabandada, ma ju ütlesin, et tatami.
    Täiega täitis eesmärgi ju!

    VastaKustuta
  49. Ukraina keeles, mitte gruusia.. (Tal on pikk intekas selle laulu je keele valiku kohta)

    Kui ma sirvin oma youtube liste, siis sealt lakkamatult kaob asju. "Deleted video" "deleted video" "deleted video". Ma isegi ei näe, mis mul seal oli!!! Ja siis mingid jobud muudavad oma videote thumbnail'e. See tekitab umbes sama möh efekti, nagu tuleks vana hea tuttav sulle külla, aga uue näoga - pilt ja heli ei klapi.

    Me kõik elame mingite platvormide "armust".

    Samas. Ka sada või tuhat aastat aastat tagasi laulis laulik siis, kui laulis. Tal võis olla hääl ära või sõi naabersuguharu ta eelmisel nädalal ära. Kunst ja kultuur on "best effort", on alati olnud, lihtsalt vinüülplaatide ja kassettmakkide ajastu lõi ajutise ja vale mulje, et me saame artisti nupust käima panna igal hetkel, kui meile meeldib.

    VastaKustuta
  50. Ahah. Kunagi ei tasu muusikale loogikaga läheneda, noh, et gruusia päritolu, Gori naiskoor, kindlasti siis ka gruusia keel. Läks valesti, aga nüüd olen targem.
    Loogika otsimine youtubest on tõenäoliselt samasugune loterii.

    VastaKustuta
  51. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  52. Pekikuubiku lükkan prügikasti, tema on lihtsalt loll ja järjekindel. Teine rumalus järjest liigitub igatahes sarisorkimiseks.

    VastaKustuta