Lehed

kolmapäev, 6. märts 2019

Peale kaklust




Ühes ja samas fraktsioonis on:
parteikooli lõpetanud pühendunud täitevkomitee ametnik ja temaga koos inimene kelle loosungite seas pindalalt suurim on "ära vali endist kommunisti!",
tõsimeelne nats, kes on oma talumatu käitumisega saanud paarist kõrtsist bänni ja kõrtsikakleja, kes on esinenud noornatsi kohta avaldusega, et too joodik tuleks partei vinnivaba pale huvides erakonnast eemaldada.
Neile pole muud vaenlast vajagi,  neerud kaklevad põrnaga ja keskkõrv on põiega tülis, sisevaenlane ühe kaabu alt omast käest võtta.
Samal ajal on misogüünses riigis, kus paljudel on raskusi presidendi sooga leppimisega, ametisse tõusmas naispeaminister.
Ekspeaminister, mees, kes ei näinud uues valitsuses enda jaoks muud kohta kui jälle ainult peaminister, on valiku ees, kas loobuda kolmveerandist oma põhimõtetest ja saada valitsusse või rääkida neli aastat opositsioonis, mida koalitsioon valesti teeb.
Valitsusse on pääsemas erakond, kelle põhilubadus on inimeste pensioniks kogutud raha laialijagamine. Mitte selle raha kasvatamiseks paremate võimaluste otsimine, vaid "näh, teie raha, tehke mis tahate!".  Kihlveokontorid võiksid rikastuda, panustades küsimusele mitmendik rahvast on piisavalt ettenägelik ja otsib võimalusi vanaduspõlve kindlustamiseks.  Kardan, et "seegid igasse külasse!" võiks olla tulevikus uus sama erakonna valimisloosung.
Aga oleks võinud hullemini minna, palju hullemini.
Peaasi, et ei tuleks valitsust "naised, kandke lauda pensionifondide raha eest odavat viina ja siis läheme peksame musti ja pedesid!"

***

Eile oli vastlapäev. Sõin kuklit ja lasin kukalt pügada. Nüüd on pee paksem ja pea pisem.

7 kommentaari:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  2. Emaldatud kommentaari autorile: ei olnud naljakas kommentaar, väga imelik, mõttetu ja rumal oli hoopis. Proovi teinekord paremini.

    VastaKustuta
  3. Ratas maandub linnapeaks vist.

    Kaur

    VastaKustuta
  4. Viimaste uudiste valguses ei tundu see viimane variant niiväga võimatu olevatki :(

    VastaKustuta
  5. Mis uudiste?
    Ja miks :( ?
    Las siis saada linnapeaks?

    VastaKustuta
  6. Paistab, et Ratase ihalus peaministritooli järele on andmas Eestile kõige rõvedamat valitsuskoalitsiooni taasiseseisvumise algusest alates. Peaministri koha pärast on Ratas nõus voodisse, ptüi, valitsusse võtma keda iganes.
    Selle liidu juures on ainult üks hea asi: ekre ja isamaa saavad suurepärase võimaluse end korralikult täis teha, sest nende ulmelised valimislubadused lähevad nüüd visinal tühjaks.
    No eesti kõige tõsisema, riikiraputavama ja musta muret ning kaost tekitava probleemi nad muidugi lahendavad - kooseluseadus saab tühistatud, tänu sellele hakkab Eestis jälle päike paistma ja riik õitseb kui roosiaed. Iroonia? Mis te nüüd, mul pole sõnastikus sellist väljenditki!

    VastaKustuta