Lehed

laupäev, 9. märts 2019

Bisnisplan. Šašlik budet!



Praegu on uudisteagentuurid tootmas lühiteateid, kuidas dead cat bounce peale lootev ärimeeste seltsing ahmib volatiilseid aktsiaid nende arvatava madalseisu ajal kokku ning tegeleb sulaselge naked short parseldamisega. Mõnes muus riigis oleksid nad ammu juba black listis, kuna püüavad silmnähtavalt advanced/decline line näitajaid võltsida. Vaevalt, et nad algajatena on võimelised  CBOE VIX-I õigesti kasutama, tundub, et pigem eeldavad nad breadth indicatori kehtimist kitsalt nende ärimudelile, unustades, et see iseloomustab siiski üldisi turutendentse.
***

Hoiatus: tegemist on eksperimentaalpostitusega, millest ei ole mõtet otsida mingit sügavat sisu. Alguses mingi idee isegi oli, aga iga järgmise sõnaga vajus algne mõte aina põhjalikumalt peitu. Kartulist medal sellele, kes peale mu enese algideele pihta saab!
Need laused on kirja pandud sõbra poolt õhku visatud väite tõestamiseks või ümberlükkamiseks. Mis väitega tegu oli, annan teada, kui tulemused käes.

Nokurja, nalja peab saama!

11 kommentaari:

  1. Mulle on sihuke asi nagu "volatiilne aktsia" hullem kui lihtsalt inglise keel võõrkeelses tekstis.

    VastaKustuta
  2. Haa, ega ma ise ka sellest aru ei saa. Igal juhul kartulit ma veel nikerdama ei hakka.

    VastaKustuta
  3. Kõlab nigu bisnissplaan, aga ma päris ei usu, et nii saama. vähemalt mitte eesti aktsiaturul. et see tekst tahab öelda, et kui turu madalaseisu ajal teha palju lühiajalisi oste madala hinnaga, siis on võimalik tolle aktsia hinda tänu suuremale osatu-müügi tegevusele tõsta ja pärast tõusu need odavad aktsiad kallimalt maha müüa. mingil suuremal usa turul võib see idee toimida, aga eesti konnatiik on kahtlane koht, kus aktsia hind on nii tegevusaruandlusega seotud, et midagi ei juhtu niisama kellegi mänguri tupsutamisest.

    VastaKustuta
  4. Hmm, kõlab, nagu oleks mu vadas isegi mingi äriteemaline mõte.
    Tegelikult ei ole, ma tean ärist ja aktsiaturgudest vähem kui siga pühapäisest päevast, kõik kokkulangevused reaalse börsitegevusega on juhuslikud ja ei oma seost tegelikkusega.
    Et mitte liiga palju spekulatsioone tekitada, siis ütlen pigem kohe ära, et postituse esimene pool ÜRITAB ärikeeles kirjeldada koalitsiooniläbirääkimiste praegust seisu, kuid see pole oluline. Lihtsalt sõnu ritta panna olnuks lihtsam, mu eksperiment ongi niiöelda spetsiifiliste sõnade põhine😀
    Ausalt: kirjutise eesmärk ei ole nokkimine oma väheste püsilugejate kallal, ma nädala pärast räägin tulemustest, onju?

    VastaKustuta
  5. peaasi, et šaslõkk tuleks :)

    VastaKustuta
  6. Väga raske on sellest jutust mõtet leida täpselt nagu Jüri jutust, paistab et orava indlus tekitab sellist peapööritust, et ajas Jüri maatöid tegema. Jüri pidi enne šašlõkki veel mõned paju ja õunapuu oksad maha võtma ja ühele elupuule varre panema, küll siis see Šašlik budet, kui midagi vahele ei tule. Sa seal metsas oled kindlasti juba Jüri näinud maatöödega manööverdamas :)

    VastaKustuta
  7. No ma sain tegelt enne Kaamose vihjetki aru, et kirjeldatakse EKRE ja Kerakonna enesemüügi juures endaks jääda proovimisi ja sealjuures ikkagi ennast kõigile edukalt turundada.
    Lisaksin, et EKRE "Me räägime kõigi eestlaste eest" tuututamine väljaspoole on päris kena reklaamlause, kesse enam pärast kindlaks teeb, kas see tõele vastab - saavadki kõik eestlased natsi sildi ja peavadki koos valitsusega põhja minema, ahjuroobist kinni hoides.

    VastaKustuta
  8. Kümme punkti enigma lahtimuukimise eest!

    Nüüd ka postituse eksperimentaalsusest: mulle istutati pähe mõte, et kui postituses kasutada rahandus/börsi/aktsiateemalisi sõnu või sõnaühendeid, tekib blogis äkiline bottide ja muu sellise masinotsinguga tehtud päringute hulk.
    Mu meelest ei tekkinud.
    Kolm võimalust:
    1. Ma sain algsest teooriast üldse valesti aru,
    2. Mul olid märksõnad kuidagi valesti serveeritud,
    3. Nii igav, et mind otsivad masinad tegid sama, mida impeerimi kosmoselaev Marvinit kuulates

    VastaKustuta
  9. Loomulikult pean ma kolmandat punkti täpsustama:
    3. Nii igav, et mind otsivad masinad tegid sama, mida sibulakujuline Blagulon Kappa politseimasin Marvinit kuulates.
    Faktid, faktid...

    VastaKustuta
  10. Aga sa proovi hoopis märksõnu "seks", "usk" ja "raha"?

    VastaKustuta
  11. Oi, nii tõsiste asjadega nalja ei tehta....

    VastaKustuta