Lehed

neljapäev, 10. jaanuar 2019

Elu mõte kolme lausega



See hetk, kui lämmatavat väsimust enam pole, ahi lõpuks kuum ja seda on õhust tunda ning ma olen lihtsalt suvalisel voodil majas, kus on seitse sängi ja üks magaja, asendis, millesse keeratakse end koomasse joonuid või põrutada saanuid, et nad oma okse sisse ei upuks - selle vahega, et uppumise ohtu ei ole - ja on üks (veel) vähemuses olev tund päevast, mil midagi elutahet kärpivalt ei valuta.

Nirvaana ongi vist midagi taolist, ainult, et kauem kestev.

Kui see imeline hetk on möödas, siis tuleb kusagilt töökuse mustast mädasoost mõte, et küll sai alles mõttetult aega raisatud, oleks parem põrandaid pesnud või pesu triikinud.

6 kommentaari:

  1. Kusjuures ma ka koristan oma elamist
    juba pikemat aega selle eesmärgiga,
    et minust mõttetut jälge vähendada.

    Aga, eks ma pean selle kolme lause
    pealeviskamise kombe siis avama,
    endale ausaks jäädes.

    Inimene õpib kogu elu.
    Sureb ikka lollina.
    Elul polegi mõtet.

    VastaKustuta
  2. Kas see lõpuosa oli nali v? Ma arvasin, et mu ema oli viimane inimene maailmas, kes pesutriikimisest loobus, sest no milleks.

    Peiks mul näeb megalt vaeva, et asjad "korrektselt" kuivama panna, et sirgu kuivaks, mina ei tee sedagi, ja ei ole elu veel selle võrra sitem saanud. Ülikonnasärke ehk triigiks, aga neid meil õnneks pole.

    VastaKustuta
  3. Ma ei triikinud vist kümme aastat midagi peale triiksärkide, nüüd pole neidki, aga äkki hakkas jälle meeldima. Mitte niipalju, et "peab ja kõike!" vaid mõnikord tuleb isu triigitud voodipesu järele.
    Pole hullu, küll see üle läheb!
    Muuseas, ma võin vabalt su emast vanem olla, sa oled noorem kui pooled mu lastest😁

    VastaKustuta
  4. Selle viimase "muuseasiga" ei tahtnud ma sind paika panna, oi ei, see oli lihtsalt leebemalt öeldud "kurat, ma olen täita vana juba".

    VastaKustuta
  5. Oo, mu elu muutus tundmatuseni, kui jõudis kohale, et pannes pesu normaalselt nöörile kuivama, ei ole seda pärast vaja triikida. Muutus küll veidi vägisi - kohe, peale lapse sündi. Teised tehku, kuidas meeldib, aga ma ei hakka enam kunagi pesu triikima! Ma lihtsalt pidin selle kusagil välja ütlema, sry :) ..

    VastaKustuta
  6. Mina olen ka see viimane mohikaanlane. Mulle tundub, et ema triigitud pesuga saavad lapsed igaks päevaks kaasa annuse emaarmu. Teiseks on see minu ettekääne telekat vaadata. Väga imelik tunduks muidu!

    VastaKustuta