Lehed

kolmapäev, 5. detsember 2018

Eile ma sõitsin trammiga



Sõitsingi.
Trammis oli tore pägalik, kes rääkis, endal silmad nagu tõllarattad, et tal on seljakotis NII SUUR pulgakomm, et seda saab nädal aega järjest süüa ja otsa ei saagi.  Ja kui ta oli välja uurinud, et mina kavatsen trammist maha minna enne lennujaama, siis hoiatas ta veel enne, kui ise bussijaama juures trammist väljus, et ma ikka õiges kohas maha läheks ja ennast kogemata lennujaama sõidutada ei laseks. Ma lubasin tähelepanelik olla.

Läksin linna kui tavaline rumal maakas ja tagasi tulin juba tunduvalt koolitatumana – diplom millel kiri, et olen edukalt läbinud inimestega manipuleerimise kursuse tänasest sahtlis ja puha. Loomulikult pole diplomil õpipäeva sisu nii ausalt välja kirjutatud, see on minu probleem, et mina just tolle serva õpetusest kõige põhjalikumalt tudeerida võtsin. Lisaks olin ma terve koolituspäeva häirivalt pinges, kuid suutsin oma maski nii osavalt kanda, et piinlikke olukordi ei tekkinudki, polnud väga hull – kuus inimest pluss coach, hõlmatav hulk. Ainult lõuna ajal pagesin sööklast veidi kiiremini kui viisakas olnuks, jättes kaaslase oma taldrikut noolima. Liiga palju inimesi.
Ma olen tubli. Just.

Kuidas te, linlased, Ülemistes endale vajalikud poed üles leiate?  Virtuaalinfo tahvli ees seistes suutsin plaanilt poe küll üles leida, kuid kohale kunagi ei jõudnud. Läksin ehk valesse suunda? Või kükitas pood mind lähenemas nähes kärmesti teiste selja taha ja ootas, kuni ma mööda marssisin? Metsas ära ei eksi, poes...õudne!  Tartu lõunakeskuse infotahvel viskab, kui ma ei eksi, otsijale punase niidi ette: „Sina oled siin, mine mööda seda rada"...
Ülemistes oled Punamütsike.



11 kommentaari:

  1. No muidugi - Ülemiste on ju suurem kogu Koeru asulast, asi seal ära eksida:P
    Järgmisel korral anna märku, tulen kaasautorile meelsasti giidiks!

    VastaKustuta
  2. Kuigi elan sealkandis juba 3 aastat, olen Ülemistes ikka mitu korda ära eksinud, kui kuhugi tundmatusse suunda pööran. Infotahvel on minu mõistuse jaoks tabamatu, olen proovinud sealt abi saada, aga ei mingit tolku. Midagi absurdsemat pole ma kusagil mujal kohanud. Ja nende äppi ma ka ei kavatse alla laadida, et oma telefoni risustada. Lihtsalt mulle jääb rohkem raha alles rahakotti ;)

    Lisaks ei leia seal laup-pühapäeval, aga saabuva jõuluhulluse puhul ka äripäeviti, parkimiskohta.

    VastaKustuta
  3. Ikka, Konn, see lendav! Kui aga pesupoodi peaks asja olema, kohe kutsun giidiks!😁
    Oeh, Bianka, kui juba sina kohalikuna pole seda džunglit selgeks saanud, siis ma ei proovigi. Ja tõesti, siis ei lähe raha ju ka kotist minema.

    VastaKustuta
  4. Vanad inimesed eksivad ikka metsa ara, tavaliselt on see suursündmus kuhu kaasatakse helikopterid ja sõjavägi. Mõtle kui pead elama mingi nädal otsa ühes keskuses ja ei leia lihtsalt väljapääsu üles, parkimiskoha ikka lead, aga pärast ei leia oma pargitavat asja enam üles. Siis ütled " Minge persse, mina enam teiega ei mängi."

    VastaKustuta
  5. Ülemistet püüan vältida. Just selsamal põhjusel. Info ja kaartide jne üles MITTE panemine on minu arvates teadlik otsus. Las kammib meie katakombe järjest läbi, sest veedabki meil rohkem aega ja impulssostud. See on turundusosakonna vms eelistamine kliendi huvidele, teadlik valik minu kahjuks. Ma siis vastan samaga.

    Kaur

    VastaKustuta
  6. Ma ei tee emotsioonioste, seega, kui poodi üles ei leia, siis kulutan ainult maja põrandat. Seega puhta kahjulik element, eriti juhul kui minust mitteolenevatel põhjustel jääb ost sooritamata.

    VastaKustuta
  7. Ülemistes kunagi ammu ma enam-vähem orienteerusin normaalselt, aga praegust olukorda ei kujuta ihusilmaga ette, kuna seda on vist laiendatud. Aga mingisugusesse "Tee üks mall" pole veel jõund, kuna ootan juhiseid, milliseid malle(sid) pean kaasa vedima kloonimiseks...

    VastaKustuta
  8. Mitte Mallestid, vaid mallisid. Neid, millega mata tunnis nurki sai mõõdetud😉

    VastaKustuta
  9. Mul sama mis Biancal - käin seal suht tihti ja alati eksin ära. Mul sõbranna tüütas seal Lushis pool aastat, käisin tal seal mõned korrad külas. Üritasin meelde jätte, et spordipoe kõrval, aga sel spordipoel mitu ust ja mitu külge, muutkui tiiruta, iga kord. Ja kõigepealt tuleb veel see spordipood üles leida :D

    VastaKustuta
  10. Ülemistel on miskisugune äpp... mis küll navigeerimise mõttes üelaru hästi ei tööta, aga no kui sa lähed selle äpi järgi kolme koridori ristile ja seal vasaku jala peal maha kükitad ja siis kannal kolm korda vastupäeva pöörad, siis kusagile ikka välja jõuad.
    Või sisse.

    VastaKustuta
  11. Pole kunagi käinud ehk peaks, aga mida ma seal teeksin?

    VastaKustuta