Lehed

reede, 8. oktoober 2021

Kelleks saada

 

Umbes kümme aastat tagasi oli mul õnn elada aasta nii, et ööpäevas magasin ma umbes kolm tundi. 

Ega väga ei saanud arugi, et midagi valesti oli, aga kuna aju oli pidevas erutusseisundis nagu kolmeteistaastane poiss, mõtestasin oma elus mõnedki väärtused ümber. Sai see siis õige või vale - mine võta kinni, uuesti teha ei saa.

Nüüd hakib uni jälle. Teate seda õhtust tunnet, kui uni just tuleb, keegi oleks nagu suure sooja roosa vett täis õhupalli sulle peale pannud ja sa vajus raskelt vastu voodit? Läbi õhupalli paistab maailm virvendavat õnnelikus roosas udus 

ja 

siis 

torkab 

miski 

palli 

katki.

Ning vesi pallis on põletavkülm.  

Kõik. Läinud. Uni otsas. 

Ja sa juba tead, et kui uni tuleb on ta nagu raisus tüdruk - tuleb, et minna ja läheb, et tulles olla räbaldunud ja räpane. Ma isegi ei küsi enam kus ta käis, vastus ei meeldi niikuinii.

Hakkan nüüd unetuks pahuraks vanamutiks. Sihukeseks vinguvaks kikimoraks. Olge hoiatatud!


Hommikune selle päeva märk: täna on oktoobri teine reede. Rahvusvaheline munapäev. Tervitused kanadele! Täna muneme kõik, kes kus saab ja kuidas oskab!







4 kommentaari:

  1. Mul on unega alati hästi olnud (kui mõned üksikud väga ärevad ja lühikesed perioodid välja arvata). Sellegipoolest tunnen teema vastu huvi, sest ümbritsevatest inimestest üllatavalt suur hulk on unehäiretega, kes unerohtude peal, kes niisama imeliku ööpäevarütmiga. Mul juba ammu kummitab üks idee. Võtta peotäis ilmaennstusi ja panna ühele lindile/plaadile, nii pool tundi või tund. Vähemalt mina ei suuda ühtainust ilmateadetki täie tähelepanuga lõpuni kuulata, alati hakkab uni tulema. Tõelised unejutud, sada korda paremad, kui ükskõik milline lammaste lugemine. Mida ametlikud unetud arvavad, kas ideel võiks olla jumet?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. https://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/nadala-ja-kuuprognoos/nadalaprognoos/
      No näiteks alustuseks selline tekst. Aga need tekstid, mida lugupeetud sünoptikud südapäevastes uudistes ette loevad, on veel luulelisemad, pikemad, lahedamad ja ... unisemad.

      Kustuta
  2. Teemaväline kommentaar - ma kirjutasin Sulle ükspäev, kas see on kohale jõudnud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jeerum, mul on võib-olla postkastis teade miljonivõidust ja ma ei teagi....

      Kustuta