Lehed

pühapäev, 4. aprill 2021

Torgitud. Tüsistusteks mentaalsed probleemid

 

Vaktsineerimas käidud, juuni esimese nädala lõpus on kordusseanss.

***

Niisiis panin kodus linnariided selga, padinal autosse, turvavöö peale (mis on isikuvabaduste piiramine, sest mina ise otsustan, kas tahan halva juhuse korral mängida läbi esiklaasi lendavat raketti või tellist segumasinas!) ja sõitsin Rakvere poole. (vahemärkus – liikluseeskirjad on saamatutele, kes ei oska sõita, või kui täpne olla, siis saamatud käigu jala. Põllu peal. Muidu segavad ässasid!)

Parklas astusin autost välja, panin ette maski, et pärast mitte seda käppida (järjekordne isikuvabaduste kallale minek, sest kui mask ei anna sajaprotsendilist kaitset MULLE, siis midahekki mul teistest,  kandku ise neid morgeloonidega immutatud alama inimklassi sümboleid!) ja vantsisin vaktsineerimisruumi ukse taha, hoides teiste ootajatega paarimeetrist vahet (vahet peab hoidma selleks, et näotuvastuse programmid teid jälgida saaksid, teate ikka, jah?). Sees pidin täitma lihtsa kolme küsimusega ankeedi (Meie kohta kogutakse andmeid!) ja vastama samadele küsimustele registreerija juures veel kord (meilt korjatakse häälelindistusi!). Kena noor medvend kutsus mind kardina taha... ah, see läks untsu... ja kiip koos geenmuundatud vedelikuga injekteeriti mu käsivarde. Seejärel juhatati mind istuma ruumi, kus oli üks näoga rahva poole istuv piiga (ilmselgelt NWO nuhk!) ja nii ma siis istusin oma veerand tundi kõval toolil (isikuvabadused...piinamine...Põhja-Korea!) Ja lisaks veel – kui enne oli terve päev pilvealune ilm olnud, siis koju sõites hakkas päike paistma. Selge märk, et vaktsineeritutel tehakse enne lusika nurka viskamist elu ilusamaks. Reklaam, saate aru?

Ma homme vaatan, kus kandis siis need kabedamad 5G mastid on, seisan nende all kuni tuleb korraldus  või nälg või hakkab külm – mis just enne kätte jõuab...

 

***

Minge vaktsineerima, kes veel kõhkleb.

Konn kirjutas näiteks, et homme on Loksal Medicumi kodulehelt regades aegu jalaga segada.

Kes vaktsineerida ei taha, ärge minge. Aga ärge lolliks ka minge, te olete ju kõik kenad ja arukad inimesed ning meil kõigil on omad põhjused, miks me elame nagu me elame. Kuid palun vabandust, aga uhuujutud ei ole hea põhjus.

***

Oma edaspidisest enesetundest annan teada,  ma ise lugesin teiste kogemusi küll huviga.

38 kommentaari:

  1. Mina sain sutsu vanematega samal päeval. Neil oli mõlemal täna väike väsimus (mõlemad pisut alla 60), muud midagi. Minul oli magamatus ja palavik ja lihasvalu. Nii et meie perekonna näitel on tõsi see, et noorematel tugevam immuunvastus - kuigi samas muidugi minu kehale juba tegu tuttava asjaga ka, sest viirus hiljuti läbi põetud, väidetavalt siis ongi vähe ebameeldivam oleks hiljem.

    VastaKustuta
  2. P.S. Kas me nüüd edaspidi teeme nägu, et enne vaktsiini oli meie vaimse tervisega kõik ok v?

    VastaKustuta
  3. Pst! Me oleme normaalsed, niiiiiii normaalsed.../vilistades ja vasakule-paremale piiludes lavalt ära.../

    VastaKustuta
  4. Ega inimene ise ei saa aru et ta hääli kuuleb, mõtted võivad ka mõnikord kõvasti omavahel rääkima hakata. Seda saab nii kontrollida võtad raamatu lahti ja kui sa hoiad suu kinni ja keegi hakkab seda sulle kõva häälega ettelugema, siis on asi selge.
    Maa inimesele mõjub AZ energiat vabastavalt nagu tahaks sihitult joosta ja lennata.

    VastaKustuta
  5. Hommikune update: käsi on natuke valus, no täpselt selline tunne nagu oleks süsti saanud....ja kogu lugu.
    Pisut pettunud tunne - draamat tahaks, andke mulle draamat!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võin lohutuseks öelda, et mul tulid eile öösel (st rohkem kui 24 tundi hiljem) ootamatult külmavärinad ja mega vappekülm. Ehk ikka ka saad midagi, kui kannatlik oled - ka järgmise nädala peavalu võib ju vaktsiiniga seostada.

      Kustuta
  6. Hea lugu värvidega. Kuidas sa küll oskad?

    VastaKustuta
  7. Jälgimispäevik:
    Umbes viis-kuus viimast tundi oli tunne, et kohe jään haigeks.
    Hakkab üle minema.
    Kõht on tühi,haamer ja naelad on kuuris, ei viitsi neile järele minna, et köögi ust kinni nüpeldada.
    Hakka või sööma....

    VastaKustuta
  8. Hakkasin mõtlema, et peaks nüüd hästi pikalt vakka olema, et põnevust kruvida ja kuulujuttudele hagu alla panna :)
    (Näh, ei saanud hakkama...)

    VastaKustuta
  9. Lisan siinsesse infovahetuspunkti, et paraku on naised ikka nõrgemad - emandal olid öösel külmavärinad ja ei taha ta mitte kohvigi voodisse. Isandal tuikab pea kergelt ja pulss on tavalisest ca 10 lööki kõrgem:)
    Aga ikkagi vaktsineeritud!:)

    VastaKustuta
  10. Mul on tänaseks kõik juba korras, eilne on unustatud.
    Puhh-puhh, läheb üle!

    VastaKustuta
  11. Ärge unustage verevedeldajat peale rüübata.

    VastaKustuta
  12. Ma Konna juures jagasin mõningaid oletatavaid kõrvalnähte. Jälgi igaks juhuks oma pulssi ja vererõhku.

    VastaKustuta
  13. Aitäh jagamast, hoiame silma peal!

    VastaKustuta
  14. Siirast uudishimust - kuidas te kujutate teete oma pulsi ja vererõhu "jälgimist"? Loete aeg-ajalt sekundeid, sõrmed kaelal - nii saab pulsi numbri tõesti teada. Aga vererõhk? Mis sellega teha või kuidas...???

    VastaKustuta
  15. Pulsi jälgimine on minu jaoks natuke keeruline - ma isegi ei kasuta pulsikella seda funktsiooni, sest probleeme pole olnud, aga inimesel, kellel on näiteks vererõhuga olnud ravi vajavaid probleeme, on arvatavasti vererõhu mõõtmiseks riistapuud olemas ja kui enesetunne annab teada, et midagi on valesti, siis kontrollimegi.
    Suhkruhaiged kontrollivad veresuhkrut, hüpertoonikud vererõhku, mu abikaasa kontrollis omal ajal verehapnikku - mõnikord võib tegu olla hüpohondriaga, kuid tavaliselt siiski on tegu vajadusega.

    VastaKustuta
  16. Kaur - pulsikell on ju meil kõigil:)
    Vererõhumansett on mul vastavalt arsti korraldusele juba kümmekond aastat, aga on olnud ka mingi kell, mis samuti rõhku luges, tõsi küll - näidud erinesid 10...15% manseti omast.
    Eelmisel kevadel hankisin suure hirmuga ka pulssoksümeetri, korraldasin perekondlikke mõõtmisi:D
    Ja vaktsineeritute klubile - täna olen enam-vähem elujõus, väike väss, aga eilse olekuga võrreldes täitsa viis!

    VastaKustuta
  17. Oi, ära taha draamat, Kaamos, ära taha.

    Kõrvalnähtudest - meil siinpool "rahvas" räägib, et naistel esinevatki üldjuhul tugevamad kõrvalnähud selle konkreetse viiruse vaktsiinide puhul. Teadusliku seisukohaga ma pole kursis.

    P.S. Kaur, vererõhu jälgimiseks on Aparaat. Kohe näha, et sinu puhul on tegemist noore terve inimesega =)

    VastaKustuta
  18. Igas Maximas müüakse neid aparaate nagu pesupulbrit, hind on ka samasugune.Seda AZ litsutakse igale ühele sisse kellel on ainult soovi. Vaktsiin ei tohiks fataalselt lõppevaid juhtusid tekitada, eriti kui on olemas alternatiiv millel pole sellist mõnusat omadust. Nüüd saate linna peale oma vaksiiniga eputama minna.

    VastaKustuta
  19. Epp - mul on olnud oukordi, kus näiteks apteegivitamiinidest olen saanud pea kõik kõrvalnähud, mida infolehel pakutakse ja teetanuse vaktsiin jäi kunagi, hoolimata päris räpasest haavast, tegemata, sest proov näitas, et ma olen vaktsiinile allergiline ("loodame, et sa nakkust ei saanud ja kui said...eks siis tegeleme sellega" olid arsti sõnad, ei kõlanud väga optimistlikult, kuid läks õnneks)
    Praegu on rahu ja vaikus, selles osas pean hoiatama, et laiskuse vastu see vaktsiin ei aita - sama seis, ikka mudalaisk.

    Tahaks rahulikult reisida ja teatris ning kinos käia ilma, et peaks end tundma nagu paks laps rahvastepalli platsil. Muide, ma vihkasin rahvastepalli. Ja siis ei olnud ma veel paks.

    VastaKustuta
  20. Appikene - näib, et sa korjad enam-vähem kõik kõrvalnähud üles? Ma ei kadesta sind.

    P.S. Teil seal saab ikka nalja. Postimees: "Ravimiameti ohutusjärelvalvebüroo juhataja Maia Uusküla ütles «Aktuaalsele kaamerale», et AstraZeneca vaktsiini trombirisk on väga väike, kuid see-eest spetsiifiline." See meenutab mulle ütlust "talumehe rukis oli madal, kuid see-eest hõre".

    VastaKustuta
  21. Nii hull ka pole, imuunsusdepressante kasutanud inimesega abielus olemise ajal sai vaktsineeritud ikka ruutpesiti ja järjest, ei tahtnud ju ise haigeks jääda ja seega midagi koju tassida.

    Kommunikatsioon vaktsiinide teemal on erakordselt vilets ja vaktsiinivastased saavad sellest oma vandenõuteooriatele aina vunki juurde. Ega need kiibid, metsalise märgid ja nanorobotid poleks seda veskit kaua toitnud, aga sõnumite segasus paneb hagu alla...

    VastaKustuta
  22. Nimelt, et sõnumite segasus paneb hagu alla. Ma ausalt öelda siiralt imestan, kuidas Eestis sel teemal PR nii vilets on. Valitsusel, kui ministrid ja muud asjapulgad ise ei mõika, peaks ju ometi sellealased proffidest nõuandjad olema? Müstika.

    VastaKustuta
  23. a mina avastasin täna oma digiloost, et ma olen riskigrupis! õrna aimugi pole, miks - ainus krooniline haigus on autoimmuunne kilpnäärmepõletik, aga see ei pidavat erinevalt mõnest teisest autoimmuunhaigusest koroonariski põhjustama, vähemalt kui ma selle kohta viimati lugesin. Või allergilise astma tõttu? ei tea.

    VastaKustuta
  24. Ma ei tea mitte kedagi, kelle kohta ma tean, et tal oleks vererõhu mõõtmiseks mingi masin. A ju inimesed ei räägi mulle lihtsalt sellest.

    Pulsikell - mm.. võib-olla. Ma siin oletaks, et vererõhu-masinaga inimesed ei kanna pulsikella ja pulsikellaga inimestel pole vererõhu-masinat.

    Pulss-oksümeeter on mul olnud, aga ma pole tulnud selle peale, et seda peaks maismaal kasutama. See on ikka kõrguhaigusesse suremise vältimise riist? Ei ole? Tal on mingi muu otstarve veel? Hmm... Ma enda oma laenasin sõbrale ja siis see kaotas mägedes ära.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõrge vererõhk on päris paljudel inimestel, mida vanem vanusegrupp, seda sagedasem see on. Minu isal oli kõrgvererõhutõbi, aga juba enne selle diagnoosimist oli meil klassikaline vererõhu aparaat (ja kuuldetoru ka :) ). Tänapäeval võid leida enam-vähem iga viienda üleviiekümnese kodust mõne kaasaegsema vererõhu mõõtja.

      Kustuta
  25. Kes just leidis oma digi-tõbi-loost märkuse "patsiendil on kodus palju alkoholitaarat, mille kohta annab segaseid selgitusi" :) Asi see siis riskigruppi sattuda on :)

    VastaKustuta
  26. Kaur, see viimane kommentaar...😁 Päriselt?
    Peaks enda digilugu uurima, mida põnevat sealt võiks leida!
    Notsu, astmaga inimesed on mumst kõigi kopsufunktsioone pärssivate haiguste riskigrupp. Kuigi ausalt öelda on riskigruppidesse jaotamine üsna kummaline ja kohati üllatav tõesti.
    Pulssoksümeeter on mitmete krooniliste haiguste korral päris vajalik. Kui kopsudest on mingi näkane kolmandik alles, mõnel vähemgi, siis niikuinii stabiilselt kehva enesetunde foonil on mõistlik mõnikord vaadata, kas hapnikku veres piisab või on viimane aeg abi otsida.

    VastaKustuta
  27. Mina oma elukaaslasega naeran, et meie vanusegrupi lemmikegevus/ ühisosa on "vererõhu mõõtmine". Mul on Aparaat ja kui me tema soovil oleme tema rõhunäidud mõõtnud, ja need kahtlased tunduvad, siis mõõdame minu omad, ja võrdleme. Kas on loogilised näidud või massin valetab. Esineb mõlemat varianti ehk ega me täpselt ei teagi. Aga igal vererõhuprobleemiga inimesel on massin olemas. Ja aeg-ajalt võrdleb ta näite apteegi või perearsti omadega.

    Sina,Kaur, ei kuulu veel sihtgruppi :P

    VastaKustuta
  28. Digilugu ja taara - jah, päriselt. FB tuttav kirjeldas, kuidas see kõik juhtus, oli väga lõbus, aga ma rohkem detaile jagada ei saa / ei taha.

    Bianka, ma olen uhkelt üle 50 :)

    VastaKustuta
  29. Oi, seda näotuvastuse asja mai teandki! Nüüd siis tean... Morgelonid...

    Mul ei olnud mingeid kõrvalnähtusid, kas ma ei saanudki seda kiipi? Äkki nad ei loksutanud neid viaale piisavalt ja keegi teine sai minu kiibi ka endale?

    VastaKustuta
  30. Oksümeeter on mul kah kodus aga isegi kehva enesetunde korral ma seda alla 97 ei saa. Simulant ilmselt.
    Kes sai minu kiibi endale, ma küsin?

    VastaKustuta
  31. Sa said kiibi, ilmselt koguni kaks - kaks süsti a' üks kiip! Aga sa nuuskasid oma kiibid juba välja, luristama oleks pidanud, luristama!
    Nigu lapsega räägi....

    VastaKustuta
  32. Minu pulsikell näiteks tuletab mulle meelde, kui ma erakordselt äpu olen - kui kõlgun maa ja taeva vahel ja üritan leida julgust Väga Ohtliku (loe, tegelikult üldse mitte ohtliku, aga kukkumispotentsiaaliga) liigutuse tegemiseks, siis vahel ütleb kell käe peal, et pulss läks nüüd käest ära, võtame natuke rahulikumalt. :D Loo moraal on, et tuleb tegutseda nii kiiresti, et mõistuse hääl ei jõua veel kohale, nagu keskmine mees.

    VastaKustuta
  33. Nüpd ootaks siia mõne sõjaka meesõiguslase kommentaari, kes teeks kohe selgeks, et ka/ainult mehed kuulavad mõnikord/alati mõistuse häält ja selline käitumine pole soopõhine ja Rentsi sõnavõtt on taunitavalt äärmusfeministlik.
    Trollin mõnuga.

    VastaKustuta
  34. Ma ei tea nüüd. Ma heameelega oleks sõjakas meesäärmuslane. Aga ma ei oska kuidagi Rentsi sõnavõttu taunitavaks pidada. Mulle üldse tundub, et Rents mõistab mehi hästi ja kujutab (või pilab) neid väga asjatundlikult.

    VastaKustuta
  35. Ei ole minus piisavalt provokaatorit, ei ole....

    VastaKustuta