Lehed

reede, 12. märts 2021

Maailmavargad

 

Kuulasin täna töö kõrvale intervjuud inimesega, kes on mu meelest huvitav, originaalsete mõtetega ja ilma ning inimesi näinud kuid kelle kulissididetaguste niiditõmbamisvõimete osas käib teatud ringkondades hull ülemõtlemine.

Kuulata oli huvitav.

 Äkki kõlas lause, millest, nagu hiljem märkasin, oli ERR-i lehel loo pealkirigi nopitud: "Üks, mida julgen öelda, on see, et ellu jäävad need, kes oma peaga mõtlevad, kes on harjunud oma peaga mõtlema ja eriti veel loovalt mõtlema." 

Tajusin vastikut ebamugavustunnet. Adusin äkki kuidas mu jaoks on moondunud mõiste "oma peaga mõtlemine". See on räbalateks kasutatud inimeste poolt, kelle jaoks on kogu maailm täis vandenõusid ja Ockhami habemenuga on väljamõeldis oma peaga mõtlejate dekapiteerimiseks. 

 Ma olen juba kaotanud tõrviku, rukkilill on libisemas umbrohtude kuhja ja väljend "oma peaga mõtlemine" seostub tüüpidega, kelle akna taga visiseb 5G, süstaldes mulksuvad kiibid ja voodi all tukuvad reptiilid. 

 Ei, ei tohi lasta oma maailma tükkhaaval ära närida.


9 kommentaari:

  1. Jaa, nii palju kauneid asju on kaaperdatud. Mul oli lapsele esinemiseks (zoomis muidugi..) kaabut vaja, pidin täpsustama, et nagu Michael Jacksonil, mitte nagu Helmetel.

    VastaKustuta
  2. Vähemalt pole ma oma mures üksi :)

    VastaKustuta
  3. Ma lugesin seda intervjuud ja pean tunnistama, et ehkki ei tunne tüüpi üldse siis avaldatud arvamused meeldisid väga. Nii rikutud ma veel pole, et oma peaga mõtlemine totrustega seostuks. Liberaalne Rahvuslik partei oleks sihuke väärt mõte, mille poolt lausa hääletaks - ehkki kahjuks esimene assotsiatsioon selle sõnaühendiga seostus Zhirinovskiga :P

    VastaKustuta
  4. See, kui keegi ütleb Tiit Pruuli kohta "ma ei tunne seda tüüpi üldse" annab tunnistust, et maailm on ikka tunduvalt suurem kui mõnikord näib. Ei ole päris nii, et kõik teavad kõiki ja pisikesest vihjest piisab, et sama viisiots seltskonnas üles võetud saab.
    Mis on ometigi hea asi.
    Kahjuks on lause "oma peaga mõtlemine" mu jaoks umbluuusklike poolt mu jaoks määritud, kuid ei, ma ei kavatse alla anda ja sel seltskonnal järjekordselt midagi endale kaaperdada lasta.

    VastaKustuta
  5. TT ei ela lihtsalt siin ega puutu nende "oma peaga mõtlemisest" tuututavate vandenõuteoreetikutega nii palju kokku. Kuigi teisest küljest puutun ka mina nendega kokku ainult netis, nii et mine võta kinni.

    VastaKustuta
  6. ma ei pea muidugi silmas, et mujal neid teoreetikuid ei oleks, aga mujal ei kasuta nad täpselt seda väljendit, ammugi mitte eestikeelset.

    VastaKustuta
  7. Ütleme nii, et otseselt umbluu tüüpidega kokku ei puutu (viimasel ajal üldse vähe kokkupuuteid) kuna eelistan oma aega kulutada nendega suhtlemisele, kellega saab asju mõistlikul tasemel arutada. Sotsmeedias näen neid piisavalt, kuid ei lase end enam häirida. No mis sa teed kui oma pea tüübil põhku täis, ta vähemalt räägib tõtt, et mõtleb oma peaga😁

    VastaKustuta
  8. Nagu mu geist ekskolleeg ütles, kui ta kaabuga tööle tuli ja ma selle peale silmi punnitasin, et talle üldse ei meeldi, et teatud seltskond on kaabu kaaperdanud ja: make kaabu great again.

    VastaKustuta
  9. Ai, see on hea! 😁
    Pealekauba on ju kaabu ilus.

    VastaKustuta