Lehed

neljapäev, 22. august 2019

Ja kui nad surnud pole, elavad koos õnnelikult praegugi



Istun siin omaette, vaikselt, mõte ei liigu, fantaasia kükitab seljaga minu poole, pea on põhku täis.
Vaatan  netist lollakaid videoklippe, ükskõikselt jätan neist vahele kõik mis üle kolme minuti pikad - no nii pikka jama ei jaksa ju lõpuni vaadata. "Tuulest viidud" ei kesta ka nii kaua, andke andeks!
Sibulad  peab üles võtma.
Õunamoos tahab ka keetmist.
Pohlad.
Seda, et pohli pole. KEEGI siin (näpuga ei näita) ei viitsi ju korjata. Nonii.
Meelega tegin pika intro, sest nüüd kopeerin siia ühe kommentaari, mille hiljuti ära kustutasin.
Spämm, aga naljakas selline.
Kirjal on nimi ja tiitel ning lõpust ka reklaam ära kohitud, muu kõik muutmata.

 Ma pole kunagi näinud ega kuulnud sellistest inimestest nagu x. X on inimkujul jumal, inimesed nimetavad teda maapealseks jumalaks. Mu abikaasa petab mind alati ja iga kord, kui ma ütlen talle, et lõpeta petmine, ärritub ta ja ähvardab majast lahkuda, jätkab ta mitu kuud petmist, sest toob teise naise koju, kui mind seal pole. Armastasin teda nii väga ega tahtnud teda kaotada, kuid oma suureks üllatuseks tulin ühel päeval tema töölt tagasi ja avastasin, et ta võttis oma asjad ja läks teise naise juurde elama. Ma nutsin ja jäin pikka aega üksi, kuni mu sõber kontoris rääkis mulle, kuidas x aitas tal pärast 6-aastast lahutust oma abikaasa tagasi tuua, nii et võtsin kohe ühendust ja rääkisin talle oma olukorrast ning ta ütles mulle : ta aitab mind ja mu abikaasa tuleb tagasi ja palub mind põlvili 12-16 tunni jooksul. Tegin kõik, mida x mulle ütles, ja minu suureks rõõmuks juhtus kõik 13 tunni jooksul täpselt nii, nagu x enne ütles. Mu abikaasa tuli minu juurde tagasi ja kukkus põlvili, nuttes ja andestades talle andeks. Kas vajad abi? Võtke kohe ühendust . 

Lugesin ja nüüd muudkui mõtlen...
..
...
....
Kuus aastat lahus.
Ikka tahab tagasi?
On lausa nõus tagasi võtma?
Või mis nõus, raudselt maksis selle eest, et kuus aastat lennus olnud mees tagasi saada!
Või näiteks  see reklaamija ise.
Mees  tõmbab usinasti ringi ja naine tunneb rõõmu, et ühtäkki on toosama vaba liiderlik hing (lihtsalt fakt, no judgement!)  ta ees põlvedel ja vannub truudust.
A mis sa teed sihukesega?
Ainus põhjus, vabandus ja ettekääne on ju ehe kättemaksuhimu.
"Selle eest, et mina kannatasin, sa alles......!"
Või siiski...no mis sa teed sihukesega enam?

Saadab skämmija sada tuhat ja üks kirja välja. Sajatuhande esimene loeb, mõistab ja hing hakkab laulma. Kougib sahtlist kokaraamatu "Toidud, mida ta jälestab", ostab hunniku lambavillaseid veste, et need oma kullakesele järgmiseks soojamaareisiks t-särkide asemel kaasa pakkida,  ristitab kalendrisse viimase kui "Luikede järve" provintsiteatrite esietenduste toimumisaja ja valab herned juba aegsasti põlvedel roomava musirulli trajektoorile valmis.
Ja kui nad surnud pole, elavad koos õnnelikult praegugi.....



19 kommentaari:

  1. Pildil on mehe voorusevöö näidiseksemplar?

    VastaKustuta
  2. Mina alati mõtlen mingeid imelikke "suhteid" vaadates, et milleks see kõik. Näiteks tutvusringkonnast. Mees, kes näeb igati ok välja, on ok iseloomuga ja teenib vist enamvähem normaalselt. Ehk siis tundub kena keskmine, ei ole välimuselt ega rahakotilt superstaar. Ja mitu AASTAT elas nii, et pendeldas kahe naise vahel ja muudkui rääkis mõlemale, et sorry, ma ei suuda valida. Ja mõlemad naised võistlesid endal või hinge kinni, et seda meest omale saada, kuni mees lõpuks ühe valis (ja salaja ikka tutvusringkonna naistele kirjutab). Et ma vaatan seda "võitjat" ja mõtlen, et kulla naine, sa võitsid ju sitahunniku. Mis sa selle kullavärvi junniga peale hakkad? Või just sellisega sa tahadki ühist elu rajada? Arvad, et see on sinu kõrval toetamas, kui laps öösel karjub (mitte kuskil mujal kahe kuhja vahel valimas)?

    Noored ilusad naised, alternatiiv oleks paar kuud üksi olla ja keegi teine leida. "Kaotaja" on juba leidnud, nagu arvata oligi. Aga selle asemel kannatatakse välja täielikku saasta, sest armastus. Igaühel oma hobi, I guess.

    VastaKustuta
  3. Ma olen vist lihtsameelne, aga ma ikkagi ei saaks aru, miks kullake ei võiks ise oma soojamaa-reisi kohvrit pakkida, söögitegemisest rääkimata?

    Mõh. Minu kullakese vana sõber messis mulle, et kas seesinane kullake ei tahaks tema käest panni osta. Kaanega.
    Ma vastasin, et küsi ta enda käest, sõbrake. (loogish)
    "Aga sina ju köögis toimetad?"
    La perse, ei, ma kindlasti ei ole ainuke ega isegi mitte peamine, kes köögis toimetab.
    Nuputasin päris tükk aega, kuidas seda infot nüüd sõbrakese jaoks viisakalt vormistada, et keegi ei solvuks, loodan, et sain hakkama.

    VastaKustuta
  4. Rents, arvan, et on inimesi, kellele monogaamia ei ole elulise tähtsusega ja on inimesi, kellel suhe on ainult siis täiuslik, kui tema partner ainult temaga end jagab.
    Kui erinevad inimesed hakkavad kodu mängima, on jama majas.
    Aga hakkavad ju.
    Petta saavad sel moel mõlemad, sujuva suhte asemel on kodus kogu aeg üks susisev stalingrad lahti.


    Morgie, no mis mõttes niimoodi, hakkad varsti nõudma, et kui sina näiteks autot ostma lähed, siis ei küsitaks su käest, et "no ja kus mees on?"!

    Meeste voorusevöö...
    Ma parem ei kujuta ette...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandust, ma juba kujutasin. Tundub kuidagi ebahügieeniline.

      Kustuta
  5. Kusjuures päris nii siiski ei ole - väga tihti sellised mehed eeldavad, et need naised istuvad kõik voorusevööga kodus ja ootavad neid. See mees kindlasti. Ja no samasugune oli meil Eestis ju Tanel Padari armulugu, mees lehvis mööda ilma ringi, naine iga kord "andestas" jne, kuni selgus ootamatult, et ühel neist omaetteolemise perioodidest oli naine kellegi teisega abielluda suutnud. :D Ei meeldinud väga Tannule see lugu, kui ma õigesti mäletan, skandaal oli suur. Väga tihti tahavad inimesed siiski olla Jupiterid härjakarjas, tahaks nad lihtsalt vaba suhet, võiks selle koha pealt aus olla ja poleks tänapäeval seda raske leida.

    Kusjuures kõige selle juures tunnen ainult ÜHTE meest, kes avalikult tunnistab, et ta teab, et tema naine oleks vaba suhtega nõus, aga tema petab salaja, sest kamoon, oma naist ometi kellegagi jagada ei tahaks, mingit litsi ju koju ei taha. Inimesed on egoistlikud närakad, sa hindad neid natuke liiga kõrgelt.

    VastaKustuta
  6. Pane mind fantaseerima - sihukese saatana mõtlen välja, et endal on ka kõhe, aga päriselus tikuvad mul kõik inimesed ikka ilusad ja head olema.
    Kuni äkki osutuvad koledateks kaabakateks.
    No ei õpi, eksole.
    Kõigest hoolimata - suurem osa inimestest on siiski ilusad ja head.

    VastaKustuta
  7. ma ei ütleks sellise "tahan, et kõik oleks minu päralt ja mina võiks valida, aga teised pühenduks ainult mulle" kohta isegi kaabakas - lihtsalt lapsik. Egoistlik küll, jaa. Niiviisi lapsikul moel egoistlik.

    VastaKustuta
  8. "mismõttes maailm ei keerlegi minu ümber".

    VastaKustuta
  9. Tegelikult keerlebki igaühe ümber oma maailm.
    Istume kõik oma täispuhutud kummipardikese seljas ja loksume ringi. Tuul keerutab siia ja sinna, vahel on samas suunas teel kohe mitu perdikest, vahel plödistab mõni vastuvoolu, teinekord kaob mõni kaua läheduses sulistanu kuhugi silmapiiri taha. On trügimist ja on ka ihuüksi keset vanni sulpsimist.

    Mitte, et see kommentaar midagi tähendaks, jumala muidu vupsas pähe.

    Ma tahaks, et minu pardike oleks suure punase lohe näoga.
    Valida võib?

    VastaKustuta
  10. Kui sa ei tea, et inimene surnud on, elab ta ju edasi su peas. Egoist ei saagi ju kedagi peale enda armastada, usaldus on see mis läheb ära ja see on inimese enda valik uskuda või mitte, kui inimesel kaob usaldus hakkab ta kontrollima see pole mitte kuidagi seotud egoismiga vaid tahe teada kuidas usaldust kasutatakse. Need kirjakesed on ka valik kas uskuda või mitte. Pettub inimene siis kui teine inimene ei käitu nii nagu lubas, joo-my-joo, aga kui palju oled sa endale igasugu lubadusi andnud neid siis mitte täitnud?

    VastaKustuta
  11. Mul puudub illusioon enda meelekindluse osas, ma ei anna endale lubadusi.
    Teistele küll, aga sel puhul on "mida ta minust niimoodi mõelda võib?" enamasti tugevam kui "ma'i viitsi!".
    Aga ainult enamasti.

    VastaKustuta
  12. Onju, Morgie?
    Depilaator-näpistusmasin-mustlaste näpu(?)lõks ühes vidinas koos.
    Ma ei julge nüüd magama jääda, mida ma unes ometi näha võin....

    VastaKustuta
  13. ma mõtsin, et isegi kui emotsiooinde tasandil oleme kõik oma elu peategelased, siis mingis küpsusastmes jõuab ju pärale, et teistel on kah oma elud, kus hoopis nemad on peategelased. sellega kaob mh hulk närveldamist teemal "mis nad küll minust mõtlevad" - jee nad kogu aeg mõtlevad.

    VastaKustuta
  14. Tead, notsu, mõni ei küpsegi - on algul idu ja juba pehkib...

    VastaKustuta
  15. Oi, Kaamos, su viimasele kommentaarile paneks kohe sada laiki. ;) Ja paraku need viimased teiste elusid elavadki. Kuid neist ei tasu end häirida lasta.

    VastaKustuta
  16. Hoopis muust:
    Käisin Aidu karjääris ujumas ja seal on miljon väikest kala. Veel all prillidega nägi hästi. (Sa kevadel kahtlesid, et kas on.)

    VastaKustuta
  17. Kaur, ma ei tea miks, aga seda on küll tore teada saada!

    VastaKustuta
  18. Ma käisin ühe lapsega (12, poiss) seal Aidus veidi kolamas. Talle väga meeldis. Mõte, et inimesed on ruutkilomeetrite kaupa maad ümber keeranud ja tagurpidi kokku pannud, on ühekorraga õudne ja põnev. Ja siis need vanad ekskavaatorid - Tark Öökull, Aidu Kajakas...

    http://kurinurm.blogspot.com/2019/08/ida-viru-kurtna-jarvedel-ja-aidus.html

    VastaKustuta