Lehed

laupäev, 16. märts 2019

Sarikinokülastaja



Käisin kaks päeva järjest kinos.
Õudne, sellega võib ära harjuda....
"Roheline raamat".  Seekord ei oska ma lausa midagi öelda, kõik kõlaks kulunud klišeena. Kuidas elada tumedanahalise mehena, kes on on võõras valgete seas, võõras oma rassi hulgas ja lõpuks isegi võõras meeste hulgas. No on ju klišee? Aga pagana hästi tehtud film.
Täna õhtul kodumaine "Mehed".
Äh, ma tahaksin olla keskeakriisis mees. Sest siis ostaksin ma suvila saarele, jahtlaevukese ja põgeneksin kriisi ravima. No ja kui omal raha pole, siis mõni sõber ikka leidub, kellel on saarel suvila, sadamas jahtlaev ja isiklik isane kliimaks varnast võtta.
Naised ei saa seda endale lubada, naistel on lapsed, pentsikud riided, konnasilmad ja kumminaalmaksud.


21 kommentaari:

  1. Lapsed isale hoida, veidraid riideid ei pea häbenema (kas mehed siis häbenevad?) ja kui saare peal sauna pole, peaks mandri oma ka kõlbama. Või kasvõi ulmeühingu kokkutulek.

    VastaKustuta
  2. Keskealiste naiste tavaelust pagemisest rääkivad filmid on enamasti midagi "Söö, palveta, armasta"-laadset, kus õnneliku lõpu tagab eelnev lastetus, fertiilne iga ja sobiva meesisendi leidmine. Muidu .."Thelma ja Louise"...
    Põmst olen ma sinuga päri, a ühiskonna hoiakud on ikkagi kipakad ja kaldu.

    VastaKustuta
  3. Kanni need hoiakud, ma ütleb.

    VastaKustuta
  4. Täpselt, kanni need hoiakud. Lapsed on tänapäeval üldiselt üsna pooleks ja saarele sõbra juurde saab põgened ükskõik kes. Ma väga ei näe enda ümber naisi, kes oleks kodu küljes kinni, sest kommunaalid või jõmpsikad.

    Pigem üleks, et kui on plaanis hankida jahtlaevaga püsisõber, siis on naisel see sotsiaalselt rohkem okei. Tõsi, keskeas mehi on vähem kui naisi, nii et kerge see pruugi olla. Aga ühiskonna hoiakud? Pähh.

    VastaKustuta
  5. Mulle meeldib, kuidas te mõtlete.

    VastaKustuta
  6. Ehh, ajastus..

    Meile saabub täna õhtul külla & ööbima naise sõbranna. Kes jätab kuuks või kaheks mehe ja lastega koju maha ja läheb lõuna-euroopasse mingile kursusele. Tuleb seejuures saarelt ja elab sisuliselt keset metsa. Seepärast meil ööbibki, et hommikul ei jõuaks praamilt lennukile.

    Kaamos, kogu maailm on valla ja mitte vaid telliskivi hipstritele, vaid ka taga-kõnnuküla koduperenaisele :)

    VastaKustuta
  7. Kontranäitena - avastasin koridorist tammepärja. Altkorruse naabrionu tuli puhkuselt koju. Naine oli väikeste kaksikutega kodus ja ilmselt maksis ka kumminaale.

    Sama onu on keskeakriisi ja purjetamise kohta terve raamatu kirjutanud.

    VastaKustuta
  8. Kohatu naljana võiks nüüd küsida Kaurilt (tsitaat: "kui on plaanis hankida jahtlaevaga püsisõber, siis on naisel see sotsiaalselt rohkem okei") , et kus täpselt see naaber elab?

    Kui nüüd see loll nali ära unustada, siis jälgisin tema ilmaretke minagi, võimas oli!

    VastaKustuta
  9. Täpselt korrus allpool, duh!!!!

    VastaKustuta
  10. (Unknown tahab olla Kaur, aga mingi laps on ta arvutist välja loginud)

    VastaKustuta
  11. Selge, siht tammepärjale Kaurist korrus allpool.
    Ta juba seilanud küll, ehk laenab paariks kuuks oma purjemobiili.

    VastaKustuta
  12. Ja nagu ma lisaks kuulsin tema sadamassesaabumise intervjuust, oli tal lõpus otsas olnud nii kütus kui söök. Selline saleduskuur sobiks igale naisele :)

    VastaKustuta
  13. Kinnitan, purjetaja-härra näeb liigagi kõhetu välja. Tuletan õnneküttidele :) siiski meelde, et tal on kena noor abikaasa ja alla-kahe-aastased kaksikud. "Minu maailmameres" alguses kirjutab ta natuke oma pereasjadest.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. What the hell, mis mees see on, kes naise vähem kui kaheaastaste kaksikutega nii pikaks ajaks abita jätab???

      Kustuta
  14. Muig...su protektsionism on meelisoojendav.
    Ma ju kirjutin kohe alguses: "kohatu nali".
    Ja üleüldse, võõra purjeka asemel võtan poja kanuu, vot!😀

    VastaKustuta
  15. jajaa...
    ma tahaks ka poega, kel oleks kanuu.
    aga selleni läheb veel aega.

    ärkasin keset ööd üles ja kuulasin printsess Chelsea "Yuliat" ja mõtlesin inimelukate mitmekülgsuse üle. (lisaks lugesin pool Sirpi läbi.) olen täielikus segaduses. aga Chelsea on minu arust geenius, kuulatagu.

    VastaKustuta
  16. Selline aateline mees, maailmarändur.

    VastaKustuta
  17. Tsss, Morgie, ma võtsin selle teema ka kodus jutuks ja mu teinepool ütles mulle ÄÄRETULT naiivse näoga: "Aga sa ütled iga kord, kui me lastest räägime, et ega meie elus nii palju ei muutuks ja ikka võiks sama moodi reisida ja elada ...." Nii et ma nüüd hoian madalat profiili. :D

    VastaKustuta
  18. /ääretult tüdinult/ Ma olen sellise väiksemamastaabilise hulguse tagalat elus vähemalt korra, kui mitte kaks, juba elanud ja ma ei soovita seda mitte ühelegi naisele, kelle eluunistus pole muutumatult alati olnudki reaalselt seesama kodus istumine ja kõigile pannkookide küpsetamine. Minul ei olnud. Nagu üllatuslikult selgus. Paratamatult sai hulgus lõpuks hundipassi.
    Nüüd on mul selline mees, kes tahab minuga koos reisida, kui üldse. Aga igaks juhuks ei hakanud ma temaga kaksikuid enam treima. Pähh.

    VastaKustuta