Lehed

reede, 23. juuni 2023

Ja ma ei maga mitte silmatäitki teie poolt pakutavat und!

 


Need ööd tulevad ette teatamata. Õhtul heidad voodisse ja hommikul tõused sealt sama targalt üles, vahepeal oled pähe õppinud tapeedimustri peenimad nüansid ja tead juba ette milline röökvarblane mis kellaajal kõri puhtaks köhib.

Täna kires kukk esimest korda kella kolme paiku. Kell neli hakkas mul kade ja läksin tegin kanakuudi ukse lahti. Miks mina üksi pean üleval olema, olgu kanad ka!

Tühjagi. Dinosaurused kiskusid teki üle pea ja soovitasid mul munele minna.  Nüüd mõtlen: minna rohima või muneda edasi?



5 kommentaari:

  1. Uus päev, päevakava kontroll: kukk tunneb kella, väikelinnud on praegusel keerulisel lastekasvatusperioodil mõnevõrra heitlikuma esinemisprogrammiga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. eriti väikelindude tited ja tatikad, kes lendavad laperdades ringi ja lõugavad oma peenikese titehäälega praktiliselt ööpäev otsa.

      Kustuta
    2. Mul on tunne, et näiteks sookurgedel on sel aastal pesitsemine ebaõnnestunud, sest suured parved müttavad põldudel kevadest saadik, selle asemel, et poegi kasvatada. Nende lindude hõiked aega ei vali ja saevad luudest läbi, sügise muusika.
      Pisitiivuliste lasteaialärm on selle kõrval vaevukuuldav.

      Kustuta
  2. Oojaa, lärmavate teismeliste parved maja ymber.
    Meie sookured on ära kolinud, nende kodupõllud on kuivad nagu riisivahvel.

    VastaKustuta
  3. Täna öösel kell kolm ärkasin selliste häälte peale:
    https://youtu.be/R7oi579cUXA

    Esimene mõte oligi ilves. Igatahes kohe kui ma ukse avasin, ilmselt juba enne tekkis vaikus, kõik, ei midagi enam. Poolteise tunni pärast läksin kanakuuti avama. Kõik oli korras, kuid paraja ehmatuse korraldas kuuri katusel passiv vareseparv. Esimene mõte oli loomulikult, et öine külaline on saanud, mis tahtis ja varesed valvavad pidusöögi jäätmeid.
    Tegelikult olid nad lihtsalt kanade toidunõudest huvitatud, kuid kuna aed on võrguga kaetud nuputasid varesed katusel, kuidas söögile ligi pääseks. Nad on targad linnud, arvata on, et kunagi mõtlevad midagi paraku välja.

    VastaKustuta