Lehed

reede, 13. mai 2022

Om nii vä?



"Teie pakk 72901620EE on ootel – oluline" 
Nii armas, kui riiklik postifirma hoolitseb selle eest, et inimesed oma pakid ikka kätte saaksid, kas pole? Omniva***@los5sentidosgrowshop.com - milline omapärane meiliaadress, nii põnev ja isikupärane, lisaks soe soovitus lingil klikata ja oma andmeid uuendada, muidu, teate ju, pakid ei liigu õigesse kohta.
Tänapäeval pole spämm ja õngitsuskirjad enamiku jaoks midagi võõrast, puhas küberhügieen. Kui selline saast jõuab mu postkasti mõne tuntud firma nime alt on mul kombeks tollesse firmasse helistada ja küsida, kas nad teavad, et nende nime all üritatakse halba teha. Enamasti tänatakse ja öeldakse, et asjaga tegeletakse, hoiatav pressiteade on ilmunud või ilmumas, me lehvitame teineteisele ja lõpetame rõõmsalt kõne.
Aga seekord sain väga omapärase kogemuse osaliseks.
Küsimuse peale, kas nad on teadlikud, et nende firma nime kuritarvitatakse, kasutatakse pettuseks, kuulsin tülpinut "juba eile saime teada", kui mainisin, et logo, mida kasutatakse on nende oma ja kas nad võiksid näiteks meedias hoiatada, et niisugune asi toimub tuli "ega meie neid kirju saada, meil pole sellega pistmist". Pobisesin veel midagi firma mainest ja võimalusest, et mitte kõik inimesed ei oska vale-dimitrit ära tunda...."Jaa, jaa, kustutage see kiri lihtsalt ära, ärge klikkige kusagil!" 
Kõne lõpp.
Möh?

Aga teie olge hoiatatud!
Ja vabandust, et oma nina igale poole topin.


3 kommentaari:

  1. Mõtlesin, et miks ma selle üsna pisikese asja peale nii pahaseks sain. Välja mõtlesin: "Miks meie peame kedagi hoiatama, ega meie neid kirju saada?".
    Tont küll, kui keegi minu nime kasutades teistele halba plaaniks, teeksin ma küll kõik mis võimalik, et inimesi hoiatada.
    Nimetatagu siis seda oma mainest lugu pidamiseks või kaastundeks teiste vastu.

    VastaKustuta
  2. Esimene kord teeks, teine kord teeks, sajas kord teeks juba vähem, kümnendal aastal käituks nagu poleks sinu asi.

    Mul on kusagil temaatilised materjalid umbes aastast 2000, kus EMT, Eesti Telefon, pangad (st mina) ja riigi targad inimesed arutasid, mida sellise jamaga teha ja kuidas inimestele seletada, mida teha, kuidas olla ja mida mitte teha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pangad on mu meelest päris hästi oma nime eest seisnud, kui asi puudutab skämmereid ja rämpsposti.

      Kustuta