Lehed

laupäev, 25. september 2021

Fotojaht: mis see on?



 Mis sellele pildil küll on?


             Ja mis siin toimub?

             


       




16 kommentaari:

  1. Kas võib pakkuda? Kana-aia võrk (vahtra all) ja teisel pildil silitatakse mingit musta notsut?

    VastaKustuta
  2. Noormees? hoiab nina kinni, notsu vist haiseb:D

    VastaKustuta
  3. Müstiline maailm! Et tahaks lendu tõusta, aga on puuri pandud...
    Aga alumisel on ilmselgelt mingi haisuloom! Keda kõike lemmikloomadena koju tuuakse!

    VastaKustuta
  4. Esimene on ilmselt jah kanade pergalo. Esmalt vaatasin, et keegi on hoolega "vahtraninasid" sinna kleepinud, aga vist on ikka mingi muu loodus.
    Mingi elulõng?
    Teine on vist jah "silitada siili", aga mis elukas ...

    VastaKustuta
  5. Esimene on tõesti kanade tsirkusetelk vahtraninade sadamise ajal. Terve võrk oli maa poole pürgijaid täis, üks käpp võrgust läbi.
    Teisel pildil teeb linnalaps notsule pai. Notsu tegelikult ei haisenud ja ootas pai asemel sügamist, aga hea, et linnapoiss niigi palju söandas.

    VastaKustuta
  6. Vahtraninadega pilt on niiiii hea! 😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pildil pole kahjuks pooltki sellest lummast, mis mind pilti tegena pani. Maailm on imeline, ausõna!

      Kustuta
    2. Õnneks või kahjuks ei tea ma täislummast midagi, pilt on piisav 😉

      Kustuta
  7. Ma tahtsingi küsida, kas kolmas ilmasõda on tulemas, et maskeerimisvõrk on üles tõmmatud?
    huvitav, mis noorhärrast saab, kui kroonu esimesel välinädalal antakse metsa kaasa kana ja jänes - nädala ajaga metsas peab ta ometi suutma neist kõhutäidet teha. ellujäämise kursus...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pildil olev noormees ei jõua kunagi kaitseväkke, tema on üks neist, keda meie kaitsevägi kaitseb - pikk jutt, aga põhiline on siin öeldud.
      Ilmasõda oli kanaaias aasta tagasi, kaotatud hingi oli lõpuks üle paarikümne. Küll kullid, küll rebased. Sel aastal leidsin, et piisab kui ära hoida esimene ohver - ja nii on terve hooaeg läinud kanade jaks õnnelikult. Varjendis, aga elus.

      Kustuta
    2. Lõikan nüüd teemasse sisse - meil käis maal üks elukas maamesilaste urgu rüüstamas, kaevas siukse kahe ämbri suuruse augu ja pani nahka nii mee kui mesilased, üksikud õnnetud sõdurid veel ukerdasid hommikul augu serval. Emand ei julge nüüd üle õue saunamajaski käia. Küsimus - kas peale karu veel mõni meie metsade elukas maamesilaste peale kauna kannab?

      Kustuta
    3. Meil samamoodi, seal kus enne mesilased, nüüd suured augud ja kärgede jäänused. Kahtlustame ka kas kährikut või rebaseid. Mõlemad tunnevad end meie aias väga koduselt.

      Kustuta
    4. Lugupeetud isand Konn.
      Kui kahtlustad karu, siis Lätis elab siuke vägilane nagu Lacplesis, ega too pahaks ei pane, kui trenni mõttes selle karu maha murrab...
      Aga muidu ma usun, et rebane ja/või kährikkoer mõlemad on meemaiad - mul alailma heinamaa peal sarnased augud kord aastas sügiseti tekivad. Kuigi heinamaalt on välja aetud ämbritäis pinnast mee kättesaamiseks, arvan et sul on pinnas pehmem mereäärsuse tõttu, asi siis koerlasel kaks ämbritäit ühe ööga kaevata. Vblla isegi šaakal võib süüdlane olla.
      Kahtluse korral on võimalik muretseda liikumisanduriga kaameraid, mida saab kinnitada puu, seina vms. külge.

      Kustuta
  8. Ei pea karu olema, magusat armastavad kõik.
    Mõõkhambuline jänes ja kukkurmetskits võib-olla jätavad vahele, aga osav kaevur mäger, veidi laisem kraavihall kährik ja eriti laisk rebane on igal juhul meemaiad. Mina panustaks kährikule

    VastaKustuta