Lehed

teisipäev, 23. märts 2021

Kodukontoora, külakoroona

 



Kodukontor, kodukontor.

Minu puhul seega köögilaua nurk. Hea soe, aknast passin personaalloomaaeda, külmkapp käeulatuses.

Selle viimase peaks küll kinni keevitama.

Huvitav, kas tööajal vahtramahla pudeli oksa külge installeerimisel kukkumine ja seetõttu saadud jalatrauma kvalifitseerub tööõnnetuseks? Hea, et keegi ei näinud ja kuna töötrauma kaasavaraks on seletuskiri äpardujalt, seletuskiri tunnistajailt  ning tööohutuse eest vastutaja poolt kokku pandud ennetavate meetmete koonddokument, siis lakkuge panni, jääb saladuseks. Kes kaebama läheb on kitukas!

Aa, õige, kodukontoris töötamisest tahtsin kirjutada, aga ei ole see nii lihtne ühti, et istu ja klõbista ja nikasta jalgu oma tööpõlgurlikel hetkedel.

Meil on kõvasti köhijaid, sellega seoses on minimeeritud tööpaikade vahelisi liikumisi. Kui ikka asja teise tööpingi taga müttaja juurde ei ole, siis ei lähe ja asi mutt. Mujal liikudes, mine või pissile, peab mask ees olema, sööklast saab toitu ainult kaasa osta, lõunapausid on hajutatud.

Kuna meie esimesed tõbised, kes nüüd juba tagasi tööl, on oma muljeid lahkelt jaganud, siis meelemuutus haigust alguses nohuks nimetanute seas on silmatorkav.  Peale isikliku kogemuse on sõbra kogemus mõjuvõimult järgmine.

Mida ma siin nüüd öelda tahtsingi...ahjaa, meelde tuli.

Tuleb välja, et mul on terves tehases vist ainus amet, mis eeldab peaaegu kõigis tsehhides ringi kolamist ja neis inimestega võrdlemisi pikalt lähikontaktis olemist.  Õnneks olen suutnud sellised päevad niimoodi ära optimeerida, et teen seda lähikontakti-asja maksimaalselt kord nädalas.  Õnneks on inimesed, kellega lähestikku mootorimürast üle lärmame haigeks jäämise korral siiani olnud minust ajaliselt enam kui kuue päeva kaugusel. 

Homme on jälle see tore päev, sain sobitada kaks asja kokku, töötervishoiu buss on ka keset õue - rupskikontroll.  Kurdaks närvipinget, stressi ja kehva und? Aga mida kurdavad, kes tööd kodus teha ei saa? Treipink, näiteks, ei mahu meil väravas turnikee vahelt väljagi, ise mõõtsin!

Võimalik, et ma reageerin üle. Aga ei ole tore vene ruletti mängida isegi siis, kui trumlis on 99,99% tõenäosusega ka kuues pesa tühi...



Pildil on vahtramahlast purikad. Jah, limpsisin, magusad olid. Eile oli kohal esimene lõoke, et te teaksite! Esimesel pildil on vaade vannitoa aknast hammaste pesemise ajal. Suurendage, näete kitsi ka, sedakorda küll veidi kaugel.


12 kommentaari:

  1. Asjassepuutumatu kommentaar, aga nägin esmakordselt sõna "turnikee", guugeldasin, asja ennast olen näinud küll, lihtsalt nimetust ei teadnud. ÕS soovitab selle asemel kasutada pöördristi või pöörikut. Pole seda ka kuulnud. Huvitav ka seetõttu, et ingliskeelne "tourniquet" , mis tuleb prantsuskeelsest samast sõnast: late 17th century: from French, probably from Old French tournicle ‘coat of mail’, influenced by tourner ‘to turn’., kust siis ilmselt pärineb eestikeelne pöörlemine , tähendab inglise keeles hoopis žgutti.

    VastaKustuta
  2. Ahsoo, mina jälle ei teadnud ei pöördristi ega pöörikut. Jälle targem.
    Meil kasutavad kõik sõna "turnikee", teen õige täna inimkatseid uute õpitud nimetustega :D

    VastaKustuta
  3. Mäh, Marca, ma arvasin, et just sina jagasid seda imelist Rasputina / MM kaverit:
    https://www.youtube.com/watch?v=FncUZwOFq2g

    Take your hatred out on me
    Make your victim my head
    You never ever believed in me
    I am your tourniquet


    Kusjuures algne Rasputina versioon on Youtubest maha võetud, sellel oli päris palju vaatamisi. :(

    VastaKustuta
  4. Aga "pöördrist" on nii uksel kui žgutil ju sisuline tähendus. Uks on ristikujuline ja pöörleb, žgutil rakendad jõudu / rõhku mingi pulgaga pöörates.

    VastaKustuta
  5. Seda kaverit ma ei teadnudki, aga sõna jäi silma muidugi seoses selle looga :)

    VastaKustuta
  6. Värsked uurimistulemused: nii "pöördrist" kui "pöörik" kutsus esile nõutuid pilke ja kommentaare stiilis "mis detail see on ja kus mootoris seda kasutatakse?"

    VastaKustuta
  7. Kas õllepuud ei annaks kuidagi kasvatada?:)

    VastaKustuta
  8. Ikka annab, lihtsalt istikuid on väga raske saada. Need tänapäeva õlled on lisaks veel nagu hübriidkurgid - seemuskaid ei anna ja korgist ei idane.

    VastaKustuta
  9. Puud ei anna, aga purikaid ikka annaks kasvatada, niimoodi hoole ja armastusega, tilk-tilga haaval lisad päevade jooksul pikkust.
    kalliks läheb, aga kui turgu on siis, why not.
    Mulle muide tuleb kohe meelde ka see doktor Ave purikate kasvuhoone, ka seda võiks kaaluda, kuigi puude otsas on kindlasti efektsem, siis muidugi ka palju suurema riskifaktoriga seotud, st siis ilmastikuoludest sõltuv.

    VastaKustuta
  10. Dr Ave oli tore - huvitav, kuidas tal pandeemia ajal läheb, kas äri õitseb või on patsiendid kõik looja karja läind?

    VastaKustuta
  11. Õllepuu või õllepurikate kasvandus võimalusega kliendil endal korjel käia ja väravas maksta.
    Kas maksmine toimub kliendi promilli järgi? Kas purgis kaasaviidu on manustatust odavam või kallim? Mida teha kundedega, kes väravani ei jõuagi?
    Küsimused, küsimused...

    Doktor Ave personaalküsimus näitas ära, kui irdunud ma sellest maailmast olen. Pidin guugeldama, et teada saada, kes too on...

    VastaKustuta
  12. Oo, purgiõlu - unustatud klassika! Noorematele lisan igaks juhuks, et ma siin meenutan kolmeliitriseid purke:)

    VastaKustuta