Lehed

laupäev, 18. september 2021

Mullimõtted

 


Teist päeva mängin telefonis mingit jaburat mulliplõksimise mängu, juba on käsil tase kaks ja poolsada midagi.  Mõttetu ajatapp, sõna otseses mõttes mõttetu - pea on nii tühi, kõik olulised otsused on ootele pandud, muredele on padi näo peale varjutatud. Plõks, plõks, plõks ja vahepeale reklaame ka natuke.

(Kena lokkispäine neiu on ilmselt metsas kakal käinud ja otsib pilguga midagi pemet. Leiab lambatalle. Reklaam näitab idüllilist hetke, mil talleke veel ei tea, mis teda ootab, neiu alles sirutab käe. Mul on lambast jube hale.)

Peaks mängu telefonist kustutama ja hakkama tähtsaid mõtteid mõtlema ja olulisi otsuseid langetama, veel parem: võiks midagi kasulikku teha.

Homme.  Kui hästi läheb, siis homme. 

Käisin metsas. Plaan oli seeni korjata, aga keegi oli seeni hoiatanud ja nad olid emigreerunud. Tühja sellest, eks seened olidki pigem vabandus.  Tee ääres, kaugema naabri põllu servas hakkas silma omalaadne lilletriip - teepervel kasvasid saialilled, peiulilled, lillherned, rukkililled, päevalilled ja veel mingid imevidinad. Pea pool kilomeetrit noppis silm kummalisi pilte, fantaasia loob siiani vastuseid küsimustele "miks" ja "kuidas", üks värvikam kui teine ja mitte ükski nii kirev kui teepeenar ise.

Milliseid ilusaid asju inimesed teevad on tegelikult kõige tähtsam.

Lähen vaatan, kui kaugele mulliplõksimise tase kolmsada jääb.

6 kommentaari:

  1. Ma just korjasin põllupeenralt rukkililleseemneid. Tunamullu poest ostetud kirjude iseristelnud järeltulijad olid igatahes sel suvel päris põnevad avastada - kui algselt olid lilled igaüks mingit kindlat värvi, siis sel suvel oli ka kahevärvilisi. Ostsin kevadel ühe paki värvilisi veel juurde ja nad said nüüd jälle rõõmsalt geene vahetada, ootan huviga, mida järgmine suvi toob. Mõtlesin just, et kuhu võiks selle kiriva peenra teha. No ja nüüd loen siit, et ikka tee äärde! Ja peoga saialille ja peiulille ja kõike muud ka hulka!

    VastaKustuta
  2. Meil on siin seentega väga hästi. Tule mulle külla, ma vean sind enneolematutesse võpsikutesse ja seenteta sa ei jää :D

    VastaKustuta
  3. Seened, nagu mainisin, on tegelikult ettekääne. Kui pole seeni on mets ometigi, enamat pole vaja.

    VastaKustuta
  4. Kutse jätan muidugi meelde, mine tea, millal teisiti mõtlema hakkan :D

    VastaKustuta
  5. Jaa, vaata, seened on ka väga hea ettekääne siinsed metsad üle vaadata :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Panen to-do nimekirja. ("metsade ülevaatus...")

      Kustuta