Lehed

teisipäev, 11. august 2020

Kiidjärve





Ei tule nii kohe meeldegi, et oleks kunagi enne ostnud piletid etendusele, mis toimub alles kaheksa kuu pärast.
Ju ma siis pole õige teatrihuviline, nii mõnedki head etendused on maha magatud - ajaks, kui tahaks pileteid osta, on kõik otsas, kõik otsas...

"Vana klaver" seekord.
Oi mulle meeldis etenduse lahendus! Lavakujundus, näitlejate mitmekülgsus, tempo, laulude valik. Igav ei olnud isegi igavates kohtades ja näidendi lõpp ning algus olid nukravõitu ringviitega kenasti kokku veetud. Nukrus oli lahjendatud grande finale'ga, kus kallid kadunukesed ja maha jäänud elusakesed koos tantsisid, laulsid ja trummi lõid.
Kõlab nagu iroonia, aga ei ironiseeri tegelikult. Nagu Lendav Konn ütles - nostalgia, nostalgia, nostalgia pluss rõõmus arusaam, et need ajad on läbi.
Luukere oli sel lool ju tegelikult inimese elu otsast otsani. Nooruse "meri põlvini" kuni vanaduse üksilduseni ja sellest, kuidas need kaks asja omavahel seotud on. Hakka või filosofeerima.
Erinevalt Konnast ma purjusoleku ülemängimist ei näinud, võibolla oli seda piskuhaaval silutud, aga võibolla suhtun ma purjusolekusse kuidagi teisiti. Minu meelest oli joodikuks olemine ses näidendis liiga õilistatud.
No kurja, ma olen vist elus seda väga naturaalsest ja lausa rämedast küljest näinud, teatrijoodikud olid lemmikloomade väljanäitus, mitte elu.
Aa, kõige tähtsam lõppu: millegipärast peetakse suvelavastuste publikut tihti törts pooletoobisteks ja nende rõõmustamiseks pikitakse etendustesse allanabanalju ja jalagaperssehuumorit.
Aga seekord oli vaatajast lugu peetud. Ei olnud labane, ei olnud ropp. Oli ilus, kurb ja naljakas.

Kes saab, minge kindlasti. Enne "saali" sisenemist müüakse handsat ja villaseid kapukaid!


3 kommentaari:

  1. Tahaks näha küll, aga õigel ajal ei ajanud pileteid välja, ja nüüd on ilmselt hilja. Kuigi KT pole mu eriline lemmik kunagi olnud, liiga läila nii hääle kui olemuse poolest. Kui selline tüüp tänapäeval püriks superstaariks, oleks ta paugupealt suur naljanumber.

    VastaKustuta
  2. Pagan, sul on palju ilusam pilt! Nagu maalitud:)

    VastaKustuta
  3. Järv lihtsalt poseeris ilusasti ja pealekauba oli nädal hiljem ju ka päike vaheaja alguses tiba rohkem metsa taha hüpanud. Selle, et ma pildi tegemiseks ujumissilla segajatest (kaasa arvatud kaks imikut ja kolm rauka)tühjaks lükkasin ajalugu vaikib....

    Järv oli nii ilus, et mu meelest tegid kogu 1600-paeline publik vähemalt ühe kohustusliku järvepildi per nina.

    Helle - ma pole ka kunagi Kalmer Tennossaare fänn olnud, lapsena meeldis mulle hoopis Terasmaa. Suureks kasvasin, sain üle 😁

    VastaKustuta