Lehed

pühapäev, 17. november 2019

Killud kunstist ja kuusepuust




Kuusepuu valisin välja, et te teaksite.
Ehteid läheb sel aastal kõvasti üles, puu on umbes sada meetrit pikk ja laiust on ka teisel omajagu. Latv ei mahtunud pildilegi. Tehke järele!



Käisin hiljuti kohalikus meditsiiniasutuses. Seda on mõnda aega tagasi kõvasti remonditud ja uuendatud, taasavamine oli kohalikus maastaabis uudisteläve ületav sündmus.
Lindilõikamised, kõned, lapsukesed lilli ulatamas ja asutusest pilte joonistamas. Pildid riputati kenasti seintele ja seal nad püsivad siiani, täitsa tore on neid vaadata. Igatahes kordades lõbusam ajaviide kui nurgalauakeselt reklaambuklette uurida või kõrvu kikitades läbi ukse aimata, kas parajasti arsti juures olev naabrinaine on külmetanud või teeb talle jälle puus liiga.
See viimane tegevus on ajaraisk, no ei kosta midagi.
Aa, pildid. Vanainimese asi, hakkab muudkui heietama ja...
Pildid on ilusad. Värvilised ja puha. Pinginaabrite pilte võib vabalt paari panna, kui ikka Mann joonistas plastiliinikarbi kaant šabloonina kasutades arstikohvri, siis võtab Mari sama kaane ja teeb ka pildi arstikohvrist ja Jüri pildil on samasugune viiekorruseliseks unistatud ambulantsipilt nagu pinginaaber Juku omal.
(Hah, mulle tuli praegu see tunne meelde - "Mul ei tule välja, teen nagu teised, siis on kindel!" See suhtumine käis lapsena lainetena peal ja mingiks ajaks muutus elustiiliks. Jube.)
Õnneks ei  mõtle kõik inimesed alati ühtemoodi ja isegi kopeerijate piltidel on alati midagi ainult neile endile omast. Üks pilt on seal seinal täiskasvanu rikutud mõtlemise jaoks eriti ...omamoodi.
Kasutagem seda sõna. Omamoodi.
Lõikasin pildil alumise serva ära, nimi ju.
Mulle see pilt meeldib, nii vasakule mõtlemata kui ka allteksti süüvides.

Leidsin Põltsamaalt Lendava  hullava hullava tütarlapse üles. Või, noh, rohkem nagu peaaegu jooksin otsa. Õnneks peaaegu, tegemist on ikka korraliku matsaka noorikuga, ta oleks niikunii mind kummuli löönud.
Peab mainima, et sügisniiskuses mõjub see seelikutirka, mis hullaval naisel seljas, pisut tibutagi tekitavalt. Loodan, et tants ja muiduhullamine piisavalt sooja teeb ja gripivaktsiin ka ilusasti tehtud on!

7 kommentaari:

  1. Jah, need ristid tekitavad igast...mõtteid:D
    Samast linnakesest leiab Anni puise mõmmiku, mulle väga meeldib loomakese jahmunud ilme!

    VastaKustuta
  2. Eee... Konn? Põltsamaal ei ole mul mingit mõmmikut, seal on Hullavale Naisele lisaks kuningas Magnuse kaunis noorik Maria ja aednikuproua Vilma. Ning Põltsamaa külje all Kamaris saab näha Kukke.
    Mõmmik on arvatavasti kellegi teise kätetöö. Ma olen mõmme üldse vähe saaginud, oluliselt vähem, kui naisi. Ega ma siis ainuke saagiv naine ole.

    Hullav Naine on lehisest, kõvasti vaiku ja eeterlikke õlisid täis, täiesti gripikindel.

    VastaKustuta
  3. Eee...kelle mõmmik siis see on?

    http://www.anniirs.ee/2019/11/mommik.html

    VastaKustuta
  4. Heh, praegu alles sain aru, et lingi taga olev mõmm on täiesti värske mõmm.
    Pühapäev, noh.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu saetöö sai juba augusti alguseks valmis, aga lihvis Kõuts alles paar nädalat tagasi ja paika sai alles viimasel nädalal.

      Kustuta
    2. Ja see tüüp ei saanud Põltsamaale, on Ilmatsalu külje all.

      Kustuta