Lehed

kolmapäev, 19. juuni 2024

Vihm



Suvemasendus 
 Teha oleks nii palju. Iseenda jaoks? Eip, ikka teistele. Noh, et küla näeks kui tubli perenaine ma olen, kuidas mu vaod on rohitud ja muru niidetud ning õues lilled muudkui õitsevad. 
 Aga mu enda jaoks pole see ju üldse oluline. 
Naadiõis on lähedalt ilus, aiamaal saab redise ka vesiheina seest kätte ja muru on mingi linnainimeste kapriis. 
 Nii ma kõõlun sellel köiel nagu hiir pesunööril. 
 Ma ei taha olla see "hull eit nõgestesse kasvanud majas" ja ma ei taha olla see "hull eit, kes tõmbab umbrohu välja enne kui see nina mullast välja torkab". 
Rebane sõi jälle kanad ära ja hamba küljest murdus tükk välja ja alevis millest kaks korda päevas läbi sõitma pean on hullumeelne teeremont, kus õhtul ei tea, kuhu tee asemele kaevik ja asfaldi asemele mülgas tehtud on. 
 Aga olgu, rebane siis rebane, ongi vähem kohustusi ja kaks kana ikkagi olid peitu pugenud, hambarstile sain aja ja firma tervisekindlustus katab selle ühe hamba lappimise niikuinii ära ning tee on sügiseks korras ja ilus. 
 Ma pole kunagi olnud süsteemne inimene. 
Jah, ma olen "Kui tood siis vii ja kui viid, siis too"- naine, aga see on alati olnud otsus. Plaan peab olema, siis saab nii, loomulikkust siin pole. 
Nüüd on pahasti. Kas teen selle plaani või ei - niikuinii läheb kõik peppu. 
 Aga mu toimetulekumehhanism on leidnud uue võtme: koju tulles ma ei istu maha. Ma isegi ei vaheta riideid, ma ei vaheta isegi papusid. On päevi, mil ma ei lähe isegi tuppa. Istun murutraktori selga, raban rohimisjäri, kahman labida näppu. Kui väsimus on lõpuks jaksust üle, siis lähen tuppa ja loobin kõik, ka kingad, pesumasinasse ja leotan end puhtaks. 
Eile ostsin tee pealt kummikindad ja koju minnes ning siblima hakates unustsin oma ostu. Mhm, head kindad olid, kena karp ja puha. Küüned, tõsi küll, pidin õhtul lühemaks viilima... 
Ja inimesed on väsitavad ja nad on heatahtlikud ning leebed. 
 Ma armastan vihma. 
 Nii palju kurbust on vihmas ja nii palju lootust.


36 kommentaari:

  1. Arvestades su maalappi läbivat tohutut magistraali tuleb loomulikult ebainimlikke pingutusi teha, et hapukurgihooajal igasegase meedia tähelepanukeskmesse ei satuks ja muid staare troonilt ei tõukaks.
    ... ja isegi öösel imetlevad möödasõitjad autode aknast neid varje ja hologramme, mis kaalikaid kõplavad...

    VastaKustuta
  2. Millist elu ma elaksin ja milline inimene oleksin, kui ma ei püüaks ennast kogu aeg vaadata läbi teiste inimeste silmade ja olettavate hinnangute /"hull eit nõgestesse kasvanud majas" , "hull eit, kes tõmbab umbrohu välja enne kui see nina mullast välja torkab"/? Mis oleks teistmoodi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga kuidas inimene, kes seda teeb, saab selle lõpetada, soovitatavalt lihtsalt ja valutult?

      Kustuta
    2. Millised tohutud, üleelusuurused eksistentsialistlikud küsmused! Mõni inimene ei saa terve elu jooksul neile vastatud, mõni ei saa lausa küsitudki.

      Kustuta
    3. No ma lootsin, et minust pikemalt elanud inimesed oskavad ehk vastata.
      Mitte, et ma pettunud oleks kui ei oska, sest ühe vastus ei sobi teisele, teise arusaam kolmandale ning neljas küsib, millal ja kus Sõbralik Eriarvamuste Paraad toimub.

      Kustuta
    4. Millist elu ma elaksin ja milline inimene oleksin - siis oleksin mina elevant, keda nähes teised mõtleksid "mida ta küll minust arvab?"
      Aga ma pole. Sest korralikud tüdrukud teevad kõik, et keegi neist pahasti ei mõtleks.

      Kustuta
  3. Mingi mõistliku hinnaga teenust osta ei saa? Vähemalt muru osas?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Silikoonist kümne aastase garantiiga kunstmuruvaip, mis lämmatab igasuguse elu 20 cm allpool seda ... oleks minu ettepanek.

      Kustuta
    2. Asi pole jõudluses, asi on mõttetuses

      Kustuta
  4. Mul tuli 1päev mõte, et kui kogu õueala ja aiaosad, v.a. tuulekaitsehekid e võpsik, katta sillutise, betooni või muu taolisega, siis oleks palju vähem jama. Nyyd on mul uus probleem- kuhu kuradile panna kõik floksid, hostad ja muud peened kapsad, enne, kui 8000 ruutu krunti kivi alla läheb.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mu abikaasa (kahe hektari aasa omanik) eelmisel nädalavahetusel ähvardas, et hakkab asfalteerima, aga siis leebus ning asendas asfaldilaoturi ja teerulli hoopis oranži Husqvarnaga. Reedel peaks kohale toodama, aga ma siis kiman ümber lõkke! Ehk proovin koguni hüppeid sooritada:D

      Kustuta
    2. Eksklusiivsetesse betoonkõrbe radasid loovatesse kastidesse, potidesse; soovitatavalt kunsttaimed.

      Virtuaalprillide ja enesele sobiva reaalsuse kohene loomine on ka tänapäeval juba võimalus.

      Kustuta
    3. Mul on umbes 60 toataime. Suviti elavad nad vabas looduses. Aga mitmel põhjusel on mul sellest vabast loodusest nyyd kõrini.

      Kustuta
    4. Ehk nagu hea Konn oma targale abikaasale viidates mainis, et aja- ja jõukuluka käsitöö asemel on mõistlik masinatele ymber orienteeruda. Kaos sinu ymber toetab kaost sinu sees, ja loodus on igas oma avaldumisvormis ju puhas entroopia.

      Kustuta
    5. Mul aeda ei ole; 2 rõdu.
      Seal saab pidada lumeroose, lõosilmasid, võõrasemasid, pärdiklilli, peiulilli, petuuniaid, palsamiine, begooniad, tukalilli .. söödavast kraamist ja suveks õue komandeeritavast rääkimata.
      Aga jah, milleks.

      Hoopis lihtsam on elada igasegaste sukulentide (eriti kalanhoede) ja käpaliste hordiga (need on aja jooksul kingitud), mis surevad peale Chuck Norrist.

      Ainult sõnajala postamendi ümber peab kikivarvul käima, see olla kuulujuttude järele pirtsakam kui printsess herneteral.

      Nagu alkohol - kus on see punkt, et sina kontrollid teda ja sealt tuleb (kaheldav) lisandväärtus vs tema hakkab kontrollima / kohustama sind...

      Ahjaa, rohelise sibula kasvandus on ka, praegu.

      Kustuta
    6. Saladuskatte all teatan, et käisin aprillis Põrgus (jahvatan sellest oma plogis, nagu oleks see midagi tähtsat). Praegu suudan põmst peaaegu kõike teha, mida ennegi, rõhk sõnal "peaaegu". Ja teen suuri, elumuutvaid avastusi. Näiteks, et kivi on palju kergem hooldada kui iirisepeenart. Olen oma avastuste yle väga uhke ja õnnelik, sest see teeb inimkonna elu palju kergemaks.

      Kustuta
    7. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gary_Dahl_(businessman)

      Kustuta
    8. Justnimelt.
      Meil on tglt päris palju metsikuid kive, kellele oma armastust välja valada. Neile meeldib, kui neid raamkäruga ymber maja jalutada, see teeb nad siledaks ja rõõmsaks.

      Kustuta
    9. Tellised on kyll palju väiksemad ja kergemad, aga kurjad ja ettearvamatud. Mulle on nad mitu korda varba peale kukkunud või vastu sääreluid põrganud, ei julge soovitada.

      Kustuta
    10. Meri teeb seda aastasadadega, kärutamine ... ?
      Ühel päeval leiab keegi seni avastamata paigast Fred Flinstone'i ja mõned käru ette rakendatud dinod.

      Kustuta
    11. Lemmiku valimisel on eeltöö oluline - tema välimus, suurus, vorm ja värv tuleb otsustada ENNE tema võtmist. Ma teadsin juba ammu, et mingite 120-kiloste lihvimata loomuga tegelastega ma võitlema ei hakka, soovin nautida pereliikme pehmet olekut, mõõdukat kogu ja pigem siledat välimust. Mul on jäänud veel ainult 1 elu, las kandilisemaid elajaid vormib keegi teine.

      Kustuta
    12. See kõlas nüüd mitmemõtteliselt ja isegi diskrimineerivalt.
      Keskmist kasvu, mitte eriti karvane ning alla 120 kg?

      Kustuta
    13. Minu omad on väiksemad ja vähem glamuursed, aga sotsialiseeritumale naisterahvale sobib kindlasti see Kivi, juhul, kui ka mass alla 120 kilo on VÄGA oluline:
      https://g.co/kgs/dphHFGi

      Kustuta
    14. Kui mitte lugeda diskrimineerivaid steitmente "keskmist kasvu" ja "mitte eriti karvane", siis see olen täpselt mina!

      Kustuta
    15. Sa võid ju oma parameetrid siia jätta, et me edaspidi teaksime neist ettevaatlikult mööda hiilida.

      Kustuta
  5. Ehh, ma pean oma prillidele pool plussi juurde ostma - eelviimase lausekese lugesid mu rohelised silmad:
    "Ma armastan viina" :) Peab ühe konjakiöö korraldama!

    VastaKustuta
  6. Numpsikud, ma ei küsinud nõuandeid, ma ventileerisin oma kasimatut hinge....

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ka. Isegi kruusa ja muu kivi hinnapakkumised on olemas, nõuandeid pole vaja.

      Kustuta
    2. Tekst internetis on tekst internetis. Lugeja ei tea (ja kui teaks, ei huvitaks ikkagi), mida sa seda kirjutades tahtsid. Inimene kirjeldab probleemi - lugeja kirjeldab lahendust.

      vvn vist viitas hiljuti ühele artiklile, mis lahkas teksti autori tähtsusetust. Kui selle blogisissekande oleks kirjutanud Voltaire või Stalin, siis kas ta saaks meilt samamoodi betoneerimise nõuandeid? Jah, absoluutselt saaks.

      Kustuta
    3. Ventilatsioon läks tsemenditolmust umbe.

      Kustuta
    4. Eks ma võtan nõuandeid omakorda nagu nõuandjapoolset ventileerimist, laske aga lahkelt käia.
      (Lähen tagasi magama, vihma sajab ikka veel)

      Kustuta
    5. Kaur, seal artiklis jõuti ikkagi järeldusele, et autori isik mõjutab retseptsiooni.

      Kustuta
    6. Autori isik ON tähtis. Me kõik teame, mida staalin oma plogis kommijatega tegi.

      Kustuta
    7. jah, sealtsamast artiklist:

      "Barthes kirjutab, et kritiseeritakse ainult autorit, aga mitte lugejat. Oh ei, Barthes, vaata religiooni ajalugu, kes on ketser? Kas ketser ei ole mitte lugeja, kes loeb teost valesti?"

      Kustuta
    8. Mulle on korduvalt öeldud, et kui sa millestki kirjutad, siis sa SAAD nõuandeid, kas sa neid tahad või ei. Nii olla inimesed tehtud.

      Klari

      Kustuta
  7. Kommentaare kugedes tunnen end kui rahvast täis sumisevas ruumis, milles on rahulik olla. Fenomen, kus kommenteeritud tekst ise polegi kõige olulisem ja meeleolu loovad hoopis kommentaarid meeldib mulle rohkem, kui uskunud oleks.
    /Vihm on vaiksem, kuid ikka sabiseb veel. Magsn edasi/

    VastaKustuta