by W
- Hommikul eimidagi, tass kohvi
- Lõunal eilne konservimudru 4+ midagi, väike portsjon jäi homseks
- Õhtul omlett suitsulõhega
- Suitsulõhe 170g 2.24 (Maxima Ocean, allahindlusega)
- 6 kanamuna 1.08 (1.79 karp, Selver ... COOP-ist saaks 1.19 karp)
- 2 spl piima 0.05
- kirss-ploomtomatid 0.5 (Selver 1.29 250g karp)
- toiduõli, sool, pipar, värske till 0.5
Omlett kahes jaos, sest mu 24cm munapann* ei kannata omleti jaoks suuremat kogust korraga, muidu tuleks munapuder; kogu lõhet ei suutnud kahte portsjonisse sisse mahutada, jäi ka "garneeringuks".
Kokku ca 4.5, kõik kohe tarbimisse.
Taldrikul võiks see täitsa hea välja näha, aga... ei, ma ei loobu oma "koerakausist" |
Hiljem 100g (Maxima allahinnatud) redist, 2 lihapirukat (Maxima kampaania) ja Earl Gray tee. 1.3 väärtuses vast.
Päev kokku ca 11 kandis.
* Kaalun endale jõuludeks korraliku suure raud/teras/malmpanni kinkimist.
Aja jooksul on soetatud ja katsetatud erinevaid teflon-, keraamilisi- ja tont-teab-mis panne.
Kusjuures ma ei ole 60€ Fiskarsil ja 20€ noname pannil kestvuses eriliselt suurt, st kolmekordset, vahet täheldanud.
Uut panni on mul vaja siis kui omlett või muna praadimine vähese õliga enam ei õnnestu, siis ostan "munapanni," eelmine kõlbab veel mõnda aega kartuli ja liha praadimiseks, kastmete valmistamiseks.
Mul on pannidega suht sama, aint mu piir on "pannkoogid jäävad kinni" ja ma pole iial mõelnud malmpannile.
VastaKustutaVist ei oskaks seda käsitseda. Kui palju õli on vaja selleks? Aga selleks? Oot, aga selleks?
Ma teen pannkooke nii, et a) segan tai(g)nasse sortsu õli sisse ja b) esimese koogi alla panen ka sortsu õli. Edasi ilma. Ei jää kinni. Mingi tefloni-laadne pann on.
KustutaNo ma seda räägingi, et kui telfonilaande toode on nii kaua töös olnud, et pannkoogid kinni jäävad, on vaja uut panni.
KustutaMa pole väga ammu teflonpanne ostnud, sest nende eluiga on lyhike. Malmpanne aga kyll. Kusjuures erinevatel malmidel on väga erinevad iseloomud ja mu parim pann on yks kunagi ammu vanakraamipoest leitud LeCreuset' 28cm madal praepann, millega ma teen absoluutselt kõik kõrvetamist nõudvad toidud. Vähese õlitamisega saab hakkama, toidule traktori maitset ei anna. Ukraina ja hiina malmid nii hästi ei käitu ja jätavad toidule oma, vähemasti minu jaoks ebameeldiva maitsenyansi, pese ja õlita neid, kuipalju tahes. (Pärast seda, kui ma nisu maha jätsin, muutus mu maitsemeel palju teravamaks.) Aga prantsuse malm on päris kallis ja kysitav on ka see, kust see materjal tänapäeval tuleb.
VastaKustutaMhmhm.
KustutaMul on üle 40 a vana malmpott, mida ma vabalt vahel ka pannina kasutan, ammugi "ühepotimudrude" jaoks - mingi nõuka toodang.
Ja mul on olnud üks raudpann, minust palju vanem, mis oli parim pann üldse... ja ma ise olen loll, et selle kunagi järjekordse kolimisega välja viskasin.
Nii et ma jah, otsin jõuludeni, mis oleks parim pann endale kinkida. Soovitatavalt terveks ülejäänud eluks. Raud või malm.