Lehed

laupäev, 6. juuli 2024

Jälle kontsert. FOMO, mis muud

 

Kui kontsert lausa ukse taha tuuakse on patt kohale minemata jätta.

Koeru kirik, Kõrsikud.  Üllatavalt hästi sobis see kontsert kirikusse, südamlikud laulud nagu neil kuhjaga võtta on. Mõne laulu ajal pidi lausa vägisi kõlvatuid mõtteid mõtlema, et suure vaevaga kasvatatud raudrüüsse mõrasid ei tekiks. Nagu näiteks selliseid mõtteid, et ei tea, kas kiriku istmeread on originaalid veel iidvanast ajast või mõne kangesti õela inimese tänapäevane projekt. Kitsad nagu kanaõrred ja täpselt abaluude kohale jääva pulkja sejatoega aretised, millel kössitades tekkisid vägisi religioossed mõtted stiilis "issand, kaua veel?" ja pähe kerkisid fantaasiad vereringet taastava imettegeva jalahoobi hankimise võimalustest.

Ja seda hoolimata faktist, et kontsert oli ju tõesti hea. Ning kontsert omakorda oli hea vaatamata tõsiasjale, et Koeru kiriku akustika ei toeta meeste hääli, juba teine kord kui selline mõte pähe tuli.








Mis ei tähenda, et ma tulevikus mõnest ahvatlevast kontserdist loobuksin. Näiteks 19. juulil esineb seal Stefan. Mine tea, mine tea...




5 kommentaari:

  1. Meis kõigis peitub innukas vaga ristiinimene. "Issand, mu kannatused selle kõva pingiga on ääretud" ja "Tule taevas appi, kui halb akustika" on ju suurepärased palvetekstid rahvapärases vennastekoguduse stiilis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äh, ei ole see luuüdiluterlus nii kindel ühti. Mida aeg edasi seda kaugemale ma juba ka enda agnostikuks arvamisest ujun. Me elu on nigu on ja kui on lõpp, on lõpp ja kunagi oleme lilled ja kivid, kõik ülejäänu hajub, ole siis hernhuurlane või jehoovatunniataja.

      Kustuta
    2. "Tule taevas appi, kui halb akustika" sobib iga usutunnistuse palveks, ma usun, et isegi materialistid kannataksid selle välja, hernhuutlastest ja jehoovakatest rääkimatagi. Ning maausu ja taoismi konteksti läheb ka suurepäraselt.

      Kustuta
    3. Ma teeksin hea meelega, või kui jalad kannaksid, otsekohe usulahu nimega Halva Akustika Vastu Võitlejate Kirik, ja me käiksime teiste usulahkude ja konfessioonide kirikutes seda palvet "Tule, taevas, appi..." oma koguduse palvekäiguna esitamas igal võimalusel. Loomulikult 5-häälsena ja parimate Pärdi teoste nime väärilises seades.

      Kustuta
    4. Khm, minuga palun mitte arveatada, karu pole mulle mitte lihtsalt kõrva peale astunud, vaid ta on mu kõrva peal lausa kannaga koni kustutanud

      Kustuta