Lehed

kolmapäev, 6. märts 2024

Arseen ja vana pits

 Näidendit eesti keelde tõlkides on see ümber nimetatud "Pihlakaveiniks".

Kaks vanapiigast õde, tammise-tummise mekiga koduvein kerge arseeni aroomi ning strühniini ja sinihappe järelmaitsega, tosin ja peale keldrisse maetud meesinimese laipa ja nii edasi. Paide huviteatri etendus.

Ma ei saa ikka üle tollest harrastusteatrite fenomenist, kus saal elab korraga kaasa nii tegelaskujule kui tuttavale, kes laval esineb. Hästi villane, aga mitte kraapiv karupüksivillane, vaid lumepallise käpiku oma. Nagu laste muusikakooli kevadkontsert - pole just maailmanimed, aga kuulge, ikkagi omad! Korraldusliku poole pealt oli võluv, et kohalik rahvamaja oli ka ratastoolidele ligipääsetavaks tehtud, küll paraku ainult selleks õhtuks. Loodetavasti luuakse tulevikus ka püsilahendus, asjast vägagi huvitatud motoriseeritud publikut on kohalikus hooldekodus poole karavani jagu.

Pärast eeskojas endale paremat jopet valides...ups, oma jopet otsides.... ja koju sättivaid vanadaame vaadates tikkus vägisi pähe näidendist ajendet' mõtteuit, et ei tea mitmel neist õige keldris moosiriiulite vahel mõni kenasti sätitud kalmukene on, mh...? 


8 kommentaari:

  1. Pealkiri tuli tuttav ette ja peale guugeldamist meenus, et tõesti-tõesti - Draamas nähtud tükk. Muide - sul majal kelder ikka on?:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Katakombid ilmselt, keldrid on amatööridele.

      W

      Kustuta
    2. Ülle Ulla ja Ita Ever mängisid kunagi neid atsakaid vanadaame... Ma pean ise ilmselt sellise rikastumise plaani maha matma (no pun intended), sest see pagana moreenpinnas sääl keldris ei kannata eriti kaevata.

      Kustuta
    3. Rikka pärijanna staatuse nimel natuke myyritööde tegemist õppida ei ole ju paha.

      Kustuta
    4. Oh, ma loodan ikka loterii peale, täna võitsin kümme eurot, pea see miljon ei tule

      Kustuta
    5. 10€ eest saab kellu, koti mördisegu ja umbes 4 kasutatud tellist. Pole paha.

      Kustuta
    6. Nelja tellise taha saab keldrisse mõne päkapiku kindlasti sisse müürida.
      Alustada võib ka väikeselt...

      Kustuta
    7. Ära seda küll tee!
      Päkapiku ja härjapõlvlase segamini ajamine ja kusagile müürimine võib letaalselt lõppeda; majandusliku kahju ja kasutatud algosakeste järelturust parem ei räägi. Õudne hakkas.

      W

      Kustuta