by W
Mulgipuder on toiteväärtuselt ja kõhu täitmiselt minu jaoks best bang for buck. Rääkimata sellest, et maitseb ülihea ning (üle)järgmisel päeval pannilt üle lastes on veel parem- sooja toiduga mitu päeva hooletu.
- hommikul eimidagi, tass kohvi
- lõunal banaan, lõik kringlit ja mõni soolane küpsis tööandja kulul
- õhtul mulgipuder
Ajakulu ca 2h, millest aktiivset tegevust ca 20min.
- kartul nii 1,5kg 0.75 (Selveris on vana kartuli kg tõusnud 0.49kg peale; Maximas ja COOP-is on 0.39)
- kruubid ca 300g 0.4 (odrakruup EXTRA LINE 800g Maximas 0.99)
- 1 suur mugulsibul 0.08 (Maximas 0.49kg)
- suitsusingike 350g 2.50 (-50% ost, Selveris 4.99, Rakvere toode)
- sool, toiduõli, veidi võid 0.15
- roheline sibul 0.1 (100g 1.09 COOP)
- lühike kurk 0.3 (2.29kg Maxima)
- keefir 0.15 (0.89 Tere 1L Selver)
Kokku max 4.5€ ja 5 suurt portsjonit.
Protsess
Korralik kruupide pesu sõelal ja kruubid jäävad väikese veega kaussi likku, kuni ma kartulit ja sibulaid koorin, lihalist ja sibulaid tükeldan.
Suuremad kartulid pooleks, vee ja soolaga malmpotti ja kui keema läheb, siis tuli kohe vaiksemaks, kruubid ja potikaas peale (vett peaks jääma ca 2-3 cm üle sisu) ning tunni jooksul mind ei huvita, mis seal toimub.
Veidi enne tunni täitumist vaatan kartuli-kruubi potti ja kui vett on palju, siis kaas ära, kui vähe siis suts juurde ja kaas jääb. Samal ajal sink-sibul õli-või seguga pannile, korralikult pruunistada ja potti pehme kartuli-kruubi juurde. Kartul peab olema ikka päris sodi, nii et lusika või pannilabidaga segades pudrustub.
Personaalne kiiks: kui on sink või suitsuliha, siis läheb mulgipudru sisse, erinevalt (soola)lihast, mis läheb serveerimisel silmana portsjoni peale.
Hiljem veel Jassi seemneleib (-50%) Vene juustuga, 2 viilu, ja nii 250g maasikaid. (500g maasikaid COOP-i kampaanias 2.99).
Kusjuures ma eriti ei armasta maasikaid, lapsest saati - nt tikrid on ju paremad. Aga neid ei ole kusagilt võtta, kolmveerandküps kiivi on kõige tikrisarnasem vili "raskel ajal".
Päev kokku alla 5.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar