Lehed

esmaspäev, 17. juuni 2024

Metsapoole


... Saja Aakri Metsa poole.

Sõna ATH hakkab minus esile kutsuma sarnast reaktsiooni sõnadega "listeeria" või "koroona". Tõsi küll, viimaste osas olen ma oluliselt tuimenenud. Nagu me kõik.

Aga.
Räägime parem millestki muust.

RäägiME, st me. Mitte mina üksi.
Muinasjutte.
Ma kirjutan alguse. Oleks jube tore kui keegi seda jätkaks. Vahet pole, kas jubedana või toredana. Järgmise lõigu võib kirjutada nii oma blogisse, siia kommentaaridesse, LHV foorumisse kui päevalehte. 

**********

Ühel erilisel päeval juhtus Aliceiga midagi tema jaoks mitte nii erilist. Ta komistas ja kukkus sügavasse auku. "Oeh, mitte jälle, palun!" mõtles ta langema hakates.

Ta maandus pehmele rohelisele samblale. Enne kui ta jõudis end püsti ajada, kuulis ta tuttavat häält. "Kuhu sa nüüd kukkusid, tüdruk?" küsis Karupoeg Puhh käppa sirutades, et Alice püsti aidata.

"Ei tea,” vastas Alice, “aga siin ei tundu teepidu olevat".

Järsku kostis eemalt võsa raginat ja Alice pööras pead. Seal oli Iiah, kes koperdas, luksus ja lõi kabja vastu kändu.

"Iiah, kas sa oled joonud?" küsis Alice ehmunult.

Saja Aakri Metsas, täna

...

8 kommentaari:

  1. Iiah ei vastanud, kuid hakkas kohmakalt karu ja tüdruku poole liikuma. Ta pea kõikus küljelt küljele nagu saaki otsival vasarhail ning ei olnud kindel, kas ta päriselt näeb neid või tuleb lihtsalt hääle suunas. Miski temas tekitas liikudes metalset kõlinat.

    "Puhh... puhh. Kelle sa mulle täna tõid? Ma ei näe hästi. Mu prillid on jälle kadunud. "

    Alice vaatas imestades Iiahi saba asemele kinnitatud ketti. See paistis olevat kullast ja väga jäme. Tüdruk tahtis karu käpa lahti lasta, kuid see ei õnnestunud - loom hoidis teda õrnalt, kuid kindlalt, hiiglaslikud küünised otse naha vastas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõlab paljutõotavalt.
      Ootame järgmist lõiku. Kui mitte keegi muu, siis Lendav Konn ju ometi ei vea alt.

      Kustuta
  2. "Kas tõesti nüüd see juhtub?" kõmises tüdruku peas.
    "Täna saad sa naiseks," teatas karu.
    "Meie kombel," lisas Iiah ja asus asjalikult neitsilikke jalgu ketitama.
    "Kus siga, kus siga on?" tõtlesid mõtted Alice´i peas. "Tema ju pidi...."
    "Notsu, Notsuuuuu!" huilgas õnnetu laps.
    Aga siga Notsu magas rahutut joodiku-und, sest kaval Puhh oli juba hommikul sõbra poolt läbi astudes külakostiks käärinud mett toonud. Vähe puudus, et siga oleks ka väärkohtlemise ohvriks langenud, aga kihevil Puhhi kümnest mõttest üheksa olid juba Alice´i valgete käsivarte ning higiste reite kuumavas embuses ning kuri karu tõttas minema.
    Nüüd, pingutades raskeid ahelaid ümber tüdruku peenikeste luupekste, meenutas Puhh, kuidas mõned päevad tagasi Notsuga eesli poole jalutades tegi ta sõbrale nagu muuseas ettepaneku:
    "Notsu, ae Notsu, läheks õige siga keppima!"
    "Aga kui siga ei taha?" oli Notsu pisut kõhklev.
    "Küll sa tahtma hakkad!" sosistas vändavend karu Notsule kõrva ja siis sai siga kõigest aru - pusle plaksatas kokku, sudoku kires nagu kukk ja isegi Postimehe ristsõna lahendus sosistas:
    "Põgene, vaba laps!"

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on muidu rumalate anekdootide jaoks eraldi blogi (kurinurme lõbunurk), kui soovite sinna kirjutada, siis olete teretulnud. Maaja / maarja netileht on vist ka alles (ma lugesin sealt eelmisel aastal mingit pikka ja väga sisukat populaarteaduslikku artiklid... kui ma nüüd playboy-ga segi ei aja...) ja vanad useneti (a.s.s.*) arhiivid osaliselt ka.

      Kustuta
    2. Aitäh lahkelt pakkumast, paraku ei söanda ma seda nurka vaadatagi, rääkimata sinna kirjutamisest - hakkab veel midagi külge...:)

      Kustuta
    3. Seal midagi väga sündsusetut ei ole. Internet on kogutud anekdoote täis, ma ei proovi kellegagi konkureerida, see on pigem väike isiklik (ehkki avalik) märkmik.

      Kustuta
    4. Seal ei saa kommenteerida?

      Igatahes:
      Q: why are gay men so rude?
      A: because they are f*ng a* holes

      Kustuta
    5. Ma ei tea, kas seal saab kommenteerida. Kui ka saab, ei ole mõtet, keegi ei loe neid kommentaare.

      Ma tean väga palju väga rumalaid anekdoote. Mul ei ole kavas neid sinna kirja panna (ega kuhugi mujale ka mitte).

      Kustuta