Lehed

esmaspäev, 22. jaanuar 2024

Lumi kukub, kuula!

 

Kõik on samas punktis tagasi.

Väsimus on. Und pole. Lumi kukub katuselt.

***

Reedel mõtlesin tükk aega, kas minna tehasesse kohale või lüüa köögilauale kontor lahti. Ah, kontor on juba soe, kodus oleks pidanud kütma, mõtlesin. Õhtul kütan niikuinii.

Öö läbi oli tuisanud, talv ju. Koduõuelt hoogu võttes saab tuisuvaaludest ennast läbi rammida ja edasi on tee allamäge. Kui hoog sees, saab suure teeni välja.

Jaa, ikka. Ma oleksin pidanud koduõuel turvavöö kinni panema, mitte hoovõtul sellega pusima. Rammisin auto ilusasti hange sisse ja hetkel, mil rattad maani ei ulatunud ja putukas kõhu peal hanges libises sai hoog otsa. KUI ma poleks vööga kohmerdanud, OLEKS hoog suurem olnud ja auto oleks üle hange pisut paljama teelõiguni jõudnud. 

Oleks, poleks. Lumi oli umbes poole ukseni ja sealtkaudu ma välja ei saanud. Tegin akna lahti ja vingerdasin ennast nagu õunauss õue. 

Ma oleks pidanud ikka suuremate akendega auto ostma. Väga ebamugav oli. Puhhil Jänese urusuudmes oli kindlasti sama tunne. Ka siis, kui ma lõpuks selili auto kõrval vedelesin ja oma elu valikute üle nukralt järele mõtlesin ei olnud mugav, lumi tuiskas kapuutsi sisse ja üldse... Robert Scott lõunanabal. Nuuks, kevadel mind leitakse ja ...

Peaaegu poolteist tundi kaevasin end koju tagasi.

Traktor tuli öösel. 

***

Õues tuiskab midagi. Lumi kukub iga natukese aja järel jälle mingi katusesiilu pealt maha. 

Uni, uu...?

13 kommentaari:

  1. Ma masendun seda lõputut lund ja tuisku vaadates. Aga mul on pensionärina õnneks võimalus valida, kas minna üldse kodust välja või vaadata seda aknast. Mõnikord siiski pean riskima ja poodi sõitma, nagu täna. Aken külmub, tee on libe, parkla on lumest umbes jne. Aga sinu seiklustega ei anna muidugi võrrelda.

    See talv on kuidagi eriti raske üle elada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Praegu on öö ja hullunud traktorist möllab külas ringi. Pea juba tund aega laamendab meie kokku umbes kilomeetrist külateed pidi edasi-tagasi
      Noh, hommikul saab vähemalt välja

      Kustuta
    2. Kujutasin sind õunaussina aknast välja vingerdamas ja draamast hoolimata ajas naerma!:) Sest olen ise sarnases olukorras olnud (küll kodust kaugemal) ja vaimusilmas kujutlesin end autost lahkumas läbi summutitoru:D Ja üleüldse - tänapäeva autod on ilmselgelt väiksemaks disainitud, sest nädalavahetusel sugulase juubelilt kojusõit taksoga lõppes sellega, et ma ei mahtunud UKSEST välja! Aitas vaid abikaasa meeleheitlik müks selga:)

      Kustuta
    3. Ega pilt väga kurb ei olnud, mis teha, kuigi tavalise naisterahvana oli mu peamine ülesanne mitte autost välja pääsemine, vaid kontrollimine, et ega keegi taeva päralt ometi mind ei näinud.
      Ei näinud. Seega pilte ei ole (või mine neid satelliitide tehtud fotosid tea)

      Kustuta
  2. Me traktorist on kah sel talvel kuidagi eriti kirglik, iga väiksema lumekirmega tuleb me väljasõiduteed nühkima, mulle ei jäägi midagi sahata. Täna tuleb linna sõita, on sula, kõik on jääs, aga garaažist väljumine algab tõusuga. Mõtlen praegu, kas peaks käima liiva puistamas või saab auto ka sel korral hakkama. Peaks akna juba ennetavalt lahti tegema?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Akna võib alati ennetavalt lahti teha, kui muud ei saa, siis külma ikka saab.

      Kustuta
    2. Raporteerin: ronis me massin garaažekünkast üles nigu nalja, polnud aknaid ega liivasi tarviski. Pigem sai tagasiteel vibamist, kui tuul jääga kokku hakkas mängima. Vandenõu.

      Kustuta
    3. Mhm, kahtlustan samuti globaalset kliimavandenõu. Suvel närtsitatakse kuumaga ja talvel kas maetakse hange või korraldatakse massiuisutamisi

      Kustuta
  3. https://www.instagram.com/p/CV09uf0BHPx/

    w

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Peaaegu, kuigi üldse mitte nii.
      Pigem :
      https://www.deviantart.com/poohstuck/art/Pooh-stuck-in-rabbit-house-895537387

      Kustuta
  4. 🤣🤣🤣
    Sry! Aga see kirjeldus ongi naljakas...
    Kunagi mulle meeldis suusatada.Lapsena.Põhikooli lõpuni lausa.A nyyd-kui päevad mööduvad õue puhtaxrookimise tähe all,siis muu talispordiga tegelen ainult TV ees.

    VastaKustuta
  5. Vastused
    1. Mul isegi on üks pilt, tegin selle enne kui välja ronima hakkasin. Vaatasin just kellaaega pildi andmetest: 7.34, puhta pime oli alles. Avalikustamisele foto ei kuulu 😁

      Kustuta