Lehed

kolmapäev, 11. oktoober 2017

Peaaegu



Kas see kleit..? Või äkki need kingad ja kott omavahel...
Mis see siis olgu, huulepulk on laiali (kelle süül ometi?)
Sukasilm jookseb? Ei? Või siiski? Ehk peabki jooksma...kuhugi?
Milleks? Kuhu? Kelle juurde?
Pühin peegli oma peegeldusest puhtaks, temagi on väsinud.
Keegi võiks talle midagi ilusamat näidata.
Kott ja kingad jäävad vaidlema, kumb neist sobimatum on.
Kleit viskub solvunult nuttes kappi tagasi.
Sukasilm on ainus, kes ei peatu. Muudkui jookseb kuhugi.
Keset seisvat elu.

17 kommentaari:

  1. see oli hea! st. on hea!
    Sukasilmade jooksmine tõi meelde sukasilmade ülesvõtja. Emal oli selline, proovisin ka kunagi, aga loobusin sellest nikerdamisest ja krousisin niisama kokku. Küünelakk aitas ka.

    VastaKustuta
  2. Minu emalgi oli selline.
    Jeerum, kunagi nõeluti ju ka niidisokke...isegi olen seda teinud.

    VastaKustuta
  3. Mu tütar nõelub praegugi sokke. Ta saab ainult varvassokke kanda ja need on natuke liiga kallid, et esimeste kulumise märkide peale prügisse visata.

    VastaKustuta
  4. Varvassokkide hind on päris kirves :(
    Kui ise neid kannaks, siis parandaks ka. Samas huvitav, sukad on teinekord samas hinnas ja neis ei pane mind ükski vägi parandama. Küünelakk, ei enamat.

    VastaKustuta
  5. Ma nõelun ilusamaid niidisokke praegugi. ja mõnikord heldusehoos ka vähem ilusaid, et töökas sokk, kahju ära visata (mitte ihnsuse mõttes kahju, vaid animistlikus mõttes).

    ilusate sukkpükste varba- ja kannaauke nõelun ka; ja kui nad rebenevad, sest on osutunud liiga kitsaks, siis õmblen sageli kohe (lisa-)kiilu, et edaspidi oleks laiemad. sest mis kasu on uute ostmisest, kui need kohe sama koha pealt rebenevad.

    VastaKustuta
  6. Asjade emotsionaalne väärtus on mullegi tuttav, kuigi sokid pole veel kunagi nii körget staatust väärinud.

    Aga kuidas on võimalik sukki nõeluda ja õmmelda? See on tehtav vist veidi teistsugusest materjalist kintsusoojendajate puhul, kui need tavalised nähtamatud kiled?
    Lähevad ju silmad jooksma iga vähegi karedama puudutuse peale ja kui veel kääridega läheneda, kiljuksid sukad hetkeks agoonias ja kätte jääks ämblikuvõrgust lego, mida kokku panna pole inimvõimetele kohane 😀

    VastaKustuta
  7. nojah, mul on enamjaolt puuvillased või sama paksust viskoosist sukkpüksid, sellises paksuses, mida meie lapsepõlves kandsid ainult lapsed. või teisiti kirjelades - umbes sama paksud nagu puuvillased sokid. esiteks on need jalas mõnusamad (hingavad paremini, ei pigista), teiseks minu arust enamasti ilusamad ka, neid tehakse lahedalt värvilisi.

    kallimad muidugi ka, aga löövad võrreldamatult kauem ette.

    VastaKustuta
  8. No selge siis ju! Mulle meeldivad hoopis udujad nähtamatud soolikad, mida kandes ei ole mõistlik isegi mõelda millestki teravaservalisest, pelgalt sellest hakkavad sirinal silmad sääripidi liduma.
    Kandjaid leidub seega kõigele, sukaleti ääres me konkurentidena lööma ei lähe :D

    VastaKustuta
  9. kui just mitte seal vahepealse leti ääres, kus on polüamiid või mikrokiud, aga 40-60 deni - ühest küljest liibuvad sama kenasti nagu õhukesed, teisest küljest on ka neid igasugustes värvides.

    VastaKustuta
  10. Muig..me oleme nii erineva kaa...ee..kaliibriga, et ka seal saame kakluseta hakkama :)

    VastaKustuta
  11. njah, tõenäoliselt on sul väiksem number, sest ma ostan tavaliselt xxl või lihtsalt nii paljude x-idega, nagu on - väiksematel pole puusa ja reie jagu ruumi jäetud. mõnel mudelil tähendab see, et sukkpüksipikkust on minu kogupikkuse jagu. sest miskipärast on sukafirmadel ettekujutus, et jalad on ühtlaselt torukujulised, aga mul on rohkem porgandi moodi.

    mitu L-suuruses eksemplari (sest suuremat numbrit polnud) on tulnud kahetsusega sõbrannadele anda, sest mis sa teed, kui sukkpüks üle põlve ei taha venida.

    selles asjas on neil õhukestel sukakatel eeliseid: venivad paremini.

    VastaKustuta
  12. (puusaümbermõõt midagi üle saja, täpselt ei oska mõõta.)

    VastaKustuta
  13. Nii ammu pole mulle nõnda kena komplimenti tehtud... :D

    VastaKustuta
  14. puhas loogika: sul ei saa olla suurem sukkpüksinumber kui mul, sest ma ostan alati kõige suurema saadaoleva. ainus võimalus erinevaks numbriks on järelikult see, et sul on väiksem.

    VastaKustuta
  15. Ma juba teist päeva muigan ja nuputan: kuna mul on porgandikujulised (piklik, "Nantes") jalad ja kartulikujuline (ümar sort, näiteks "Princess")keha, kas ma võiksin siis sukkade asemel juurviljavõrku kasutada?

    VastaKustuta
  16. mul on karkassi poolest pirnikujuline keha, kuigi ülemisse otsa on elu jooksul pehmust juurde tulnud, mis üldipilti hägustab. ja ma kahtlustan, et sukkpükse on kartuli kujule kergem leida kui pirni omale, sest pirnikujulistel kipuvad ka jalad ülevalt otsast äkilisemalt laienema kui teistel (nooremana vahtisin vahel peeglist ja imestasin, kuidas ma oleks küll nagu kahest eri inimesest kokku pandud, alumine ja ülemine pool olid täiesti erinevas toekusastmes ja eriti äkiline üleminek toimus kuskil naba piirkonnas - see on see "laiadest puusadest tuleb justkui heeringaroots välja" kehaehitus).

    VastaKustuta