Lehed

kolmapäev, 13. september 2017

Maine hävitamine



Kui inimene on juba pisut üle kolmekümne aasta vana, siis hakkavad mootori erinevad a-osad logisema ja niikaua kui pole b-osade vastu vahetamiseni jõudnud, pole muud teha kui kasutada paksemat õli või töötada vaiksematel pööretel.

Noh... üldiselt olen ma uunikumi kohta enam-vähem heas seisukorras. Ei kurda väga.
Eile hakkasin kurtma, see vajadus käib hooti kallal. Jube paha oli olla,  töölt tulles ei suutnud kohe sõitmagi hakata, ägisesin vaevatult röötsakil rooli peal,  kui liikuma hakkasin, oli esimene sõit poodi soodat ja vett ostma.
Sõitsin soigudes poest kaugemale, surnuaia vahel oli sobiv koht teeveeres seisma jääda ja esmaabiga alustada.

Mul on ALATI nuga autos. Alati.
Eile ei olnud.
Küüneviil oli seega noast järgmine terariist. Soodapaki katkusin sellega lahti.
Mul on ALATI lusikas autos. Alati.
Eile ei olnud.
Lusikaks kõlbas kahekümneeurone, kallasin kuhja soodat sellele. Palju sai.
Autouks paokile ja pool kuhja tuulde.
Ikka oli palju.
Uuesti autoukse vahelt osa lendu.
Ülejäänud suhu. Jube vastik maitse, läkastama võttis, hammaste vahelt lendas osa puru rinnaesisele ja kleepus valust higisele näole.
Keerasin kiirustades veepudelil korgi maha, käed olid  kobad ja pudel kukkus korraks põrandale. Ma ei olnud poes tähele pannud, et olin vurtsuga vett ostnud, no vähemalt korki maha keerates sain sellest kohe teada.. Nägu märg, jakk, püksid, auto – kõik ladisevat auklikku jooki täis.

Siis vaatasin peeglisse.

Higi ja vesi voolas kaamet nägu pidi alla, nina all ja lõual oli jälgi valgest pulbrist, sõrmede vahele  surutud paberraha oli sama puruga koos...





Mnjah.




6 kommentaari:

  1. Kaame Kaamos pulbrit valget
    Malbelt pühib oma palgelt
    Ongi loodud jutualge
    Jutuvestjal must on valge
    :)

    VastaKustuta
  2. Pratchettil oli üks tegelane, kes üritas kõikvõimalikke valgeid pulbreid ninna tõmmata - pesupulbrit, soodat, jahu, soola, suhkrut...

    VastaKustuta
  3. Muig...ma just üritasin sodi suhu suunata, et ei satuks silma (on juhtunud), ninna (kah läbi elatud) või lihtsalt mööda autot laiali. Kogemuspõhiselt teadsin, et mujal kui kõhus tast kasu pole.
    Khm...kõige valgem saepuru tuleb haavapuust. Lihtsalt tuli meelde, täiendamaks nimekirja valgetest pulbritest.

    Mul on hiljutisest ajast hästi lõbus kogemus kahe hääletanud noormehega, kelle sõidutamine päädis kümnekonna õlikanepi põllu ääres tehtud ilupildiga ja paarist nopitud kanepiladvast ("lilled...eee...emale...?) iiveldamiseni haiseva autoga. Siiani ajab muigama kui meelde tuleb.

    VastaKustuta
  4. Vargsi ligihiilinud politseinikule avaneks vapustav vaatepilt - kalmistu vahetus läheduses ajab autos viibiv isik rahatähega mingit valget pulbrit sisse...

    VastaKustuta
  5. Just, seda minagi mõtlesin, kui inimese tunne tagasi tuli. Korralik narkokoer oleks mind mind muidugi pagaritöökotta keeksiosakonda suunanud oma soodaga, aga maine kujuneb suures osas esmamuljest...😟

    VastaKustuta