Lehed

teisipäev, 27. september 2016

Kopp ees riigimaskoti otsinguist

Presidendivalimistesse võiks suhtuda tunduvalt fantaasiarikkamalt.
Mul poleks midagi selle vastu, kui ametit üle andev president seisaks seljaga ülesrivistunud, eesootavast suursündmusest elevil ja kahiseva-itsitava-niheleva kandidaatide rea (miline jäme kirjaviga siin ilutses... kandiTaadid.. kas siis naissoost ametissepürgijad on kandimemmed?) ees ja viskaks oma ametiraha lopsti üle õla krahmamisvalmis seltskonna poole.
Tulemus oleks juriidiliselt sama, riigi maskott järgmiseks valitsusajaks leitud ja šõud oleks ikka tõesti kogu raha eest.
Seekord nägime niikuinii peaaegu kõike.
Ma, tõsi küll, kogu aeg ei jaksanud end kurssi viia, seega küsin targematelt: ega trikoovoor ometi ära ei jäänud?

9 kommentaari:

  1. Ainult trikoovoor oligi, pmts.

    Ma siin just vastupidi, mõtlen ja imestan, et mind nii huvitab ja häirib. Nagu ongi rahu rikutud. Käin aia ja arvutivahet nagu haige uudiseid lugemas. Võiks ju suva olla, aga ei ole. Rõõmustasin, et ära ei valitud, sest keegi meeldinud. Ropendada tahaks :)

    VastaKustuta
  2. Meil sõpruskonnas on komme valida kolmekuningapäeval oapresidenti: koogi sees on uba, kes oa saab, on president. presidendi töö on korraldada presidendi vastuvõtt.

    Meie oavabariigi viimatine president, kelle asepresident ma olin (mandel kukkus pudrus kaheks ebavõrdseks pooleks) leidis, et see oleks päris hea asjakorraldus ka Eesti riigi jaoks. Kõik üle neljakümnesed kodanikud oleks kandidaadid. Küpsetataks suur kook, kes oa saab, on president. Protseduuri nimetataks sõbralikult "riigipiruka jagamiseks". Oma kandidatuuri võib muidugi taandada, kui keegi ikka üldse ei taha (aga sõbrad võivad püüda teda jälle ära rääkida, et no võta ikka kooki).

    VastaKustuta
  3. Vanasti sai oa leidjast oakuningas, nüüd on vabariikide aeg, kuningad pole enam moes.
    Oapresident on ka hää mõte. Autentse oa asemel poetatakse pirukasse postilesoovijate poolt võltsube, käiku lähevad nii põldoad kui lilload ja paar pihutäit türgi ube on kindlalt mängus. Mõni eksootiline sojaubagi poeb pirukasse peitu. Sohk ruulib sajaga. Oaallergikud vehivad loosungitega, kus oa asemele mandlit nõutakse, pähkliallergikud süüdistavad neid ebaausa konkurentsi tekitamises....
    Põnevust kui palju.

    Ise ka imestan kui üüüükskõõõõik mul on. See, keda ma esmanimekirjast täielikult välistasin on mängust väljas ja mis edasi saab ei tea. Hullemaks minna ei saa.
    Või olla optimist ja arvata, et ikka saab hullem olla?

    VastaKustuta
  4. Autentne uba võib olla mitteallergeensest keemiliselt inertsest materjalist ja liiga suur, et tervenisti alla neelata, võltsimisvastaste salatunnustega ja valmistatakse ranges salastatuses.

    VastaKustuta
  5. ja kunagi oli meil kah oakuningas. aga kuna me igal aastal ka presidendi vastuvõttu mängisime ja mõnikord oli raske ära otsustada, kellest tuleb president, siis millalgi turgatas, et need kaks asja annab omavahel siduda.

    Veel ideid: uba on tglt märkamatu mikrokiip. kui kandidaadid on riigipiruka tüki ära söönud, siis skännitakse kõik väljumisel läbi. Kelle peale piiksuma hakkab, on president.

    Mul on palju lahendusi pakkuda, meil on selle protseduuriga pikaajaline kogemus. Ükskord oli näiteks portselanist uba.

    VastaKustuta
  6. Selge, valimiskomisjoni esinaise koht on juba hõivatud: notsu kompetents tuleb ära kasutada.
    Portselanist uba, paraku, tekitab tungiva vajaduse alarmseisundis hambakiirabi käepärast olemisele, muidu võib järgmise päeva ajalehtede esikülgi kaunistada paraadpilt rahvalikult hambutu naeratusega vastselt ennast ametisse söönud presidendist.

    Idee muutub aina jumekamaks. Peenhäälestus veel teha ja ongi valmis!

    VastaKustuta
  7. Optimism on enamasti positiivset emotsiooni küttev omadus😊
    Seega: "saab ikka hullem olla, aga õnneks ei ole". Nii, jah?

    VastaKustuta
  8. eee...optimist selles mõttes, et saab ikka hullem olla ja ongi. aga tundub, et vist läks nihu mu optimism.
    üldiselt praeguses elus ma poliitikat ei jälgi ja üleüldse enda ninaotsast kaugemale ei näe ja ei tahagi kaugemale vaadata, kuid seekordsed presidendivalimised on ikka tasuta tsirkus ja no kuidas sa jätad selle vaatamata kui kandikul nina alla tuuakse.

    VastaKustuta