Lehed

reede, 5. august 2016

Kulibini kohandamine

Täitsa hirmus, kuidas mulle meeldivad igasugused kodukootud Kulibinite leiutised köögikatadele. Mõnikord vaatan nende väljamõeldud vidinaid tutvustavaid videoklippe pea õhtu läbi. Mõnikord! Igaks juhuks kordan.
 Praegusel värske ja narmaskoorelise kartuli ajal tuli meelde üks netis nähtud trikk mugulate kiirkoorimiseks. Videot uskudes oli selleks vaja mingisugust kemmerguharja meenutavat (soovituslikult) sihtotstarbeliselt kasutamata pürsti, pange ja elektritrelli. Hari trelli otsa, kartulid veega ämbrisse, surra-murra ja hopsti! kooritud maaubinad olemas.
Mul polnud käepärast trelli, harja ega pange.
Olid mikser, traadist panninuustik (kasutamata!) ja keedupott.
Mkm, ei õnnestunud. Noh, kips näiteks on väga jahu moodi, aga pannkookide jaoks, räägitakse, ei sobi. Nii tundus ka minu rakendus esialgu ideaalse prototüübi moodi, aga surra-murra asemel tekkis lahe sprinkleriefekt ja...no see sein tahtis niikuinii pesta, eksole. Ja kodune kleit. Ja aken. Aa, põranda oleks äärepealt unustanud. Juuksed ja nägu ei olnud mustad, aga ega üks pealekauba pesukord neile liiga ei teinud.

Seekord keetsin koorimata kartuleid.
Kooritud kartulid on nõrkadele.

6 kommentaari:

  1. Mhm, ja kui nad ütlevad, et mikseri katki mineku puhul on abi akutrellist, siis see ka ei õnnestu. Pöörded on liiga suured - külge installitud mikseri vispel laguneb enne kui midagi vahtu läheb :)

    VastaKustuta
  2. Protesteerin!
    Mannavahu tegemine traatvispli ja akutrelli abil on järeleproovitud nipp, ja see on üks vähestest töötavatest köökgaraaži liitmudelitest!
    Keerulisi kohti oli tolle tööriista kasutamisel ainult üks: selgitamine, mis roosa plöga see trelli tuulutusavade vahesid kitib. Mõni raasuke jäi kahe silma vahele, noh!

    VastaKustuta
  3. :D Ju mul siis oli katse jaoks ebasobivalt võimas trell ja liiga vilets vispel.

    VastaKustuta
  4. Vaatasin vanu fotosid ja leidsin, et mannavahtu sai tehtud elektrilööktrelli otsa kinnitatud poolekslõigatud varrega traatvispliga. Vaadates pilti meenus, et sprinkleriefekt ei puudunud ka tookord, pliidi kahhelkividest külge pesin hiljem vist isegi küürimisharjaga. See-eest vaht oli aus! :)

    VastaKustuta
  5. Mu näpp ei ole su viimasest köögijutust ... veel paranenud.
    Võimalik, et köögis šefina laamendades olen olnud üleolev,
    aga kui kodukord köögis kipub käest minema, siis ikkagi
    Köök on koht kus on vaja kõva kätt.
    Demokraatia ei kuulu kööki.
    Töövestluseks aega ei ole.
    Siin on noad mängus.
    Lisaks meeletu tehnika.
    Ei imestaks üldse kui kokad vabal ajal erioperatsioonidel osaleks.

    VastaKustuta
  6. Rõõm teada saada, et ma polegi ainuke kes köögseinad trelli, traadijupi ja roosamannatooriku abil kunstiliselt kahevarviliseks on maalinud.

    VastaKustuta